Uğur Özteke

Uğur Özteke

Milletvekilli aday adaylarına ne yasaklandı?

Milletvekilli aday adaylarına ne yasaklandı?

Bugünümüzün de ömrümüzde kalan tüm günlerimiz gibi sağlıklı mutlu ve huzurlu geçmesi dileğimiz ile yazımıza başlarken kendime resmen kızıyorum.

Evet, siz değerli okurlarımıza, bize güvenen inanan dostlarımıza mümkün oldukça siyasete bulaşmayacağız diye bir söz vermiştik.

Ama biz siyasetten kaçmaya çalışsak da mesleğimiz gereği siyaset bizi bırakmıyor. Duyduklarımızı, gördüklerimizi hiç değilse köşemize taşımayalım diye direniyoruz. Ama inanın bu günümüzde öyle gelişmeler oluyor ki bunları da kamuoyu ile paylaşmayacaksak biz niye sözüm ona gazeteciyiz diye dolaşıyoruz ki?

Dayanamadım. Dayanamadık. Ve bugünlük sadece şunu sizlerle paylaşmak istedik.

Malum AK Parti’de çarşamba günü il teşkilatında geniş ve kalabalık bir dinleyici heyeti hatta iyi belirlenmiş bir hazurunun önünde aday adayları kendilerini kısaca anlatmaya çalıştılar.

Ve mülakattan çıkan aday adaylarından içerdeki konuşmalardan ve kendi anlattıkları ile ilgili olarak da yoğun bir bilgi akışı oldu.

Ancaaaak dün sabah bize ulaşan bilgi, bize bunu yazdırmak zorunda bıraktı. Duyumumuz doğru ise mülakattaki bilgi paylaşımı yasaklanmış!

Annah….

Niye böyle bir yasak geldi ki?

Yoksa değerli siyasetçilerimiz bu dönem bazı aday adaylarının geçmiş yıllardaki gibi önlerinde eğilip bükülmeyip sert çıkışlarından hatta daha da ileri giderek Konya’daki parti yöneticilerini ve yetkililerini sert bir şekilde eleştirilmelerinden rahatsız mı oldular? Ve bu sert çıkışların kamuoyuna yayılmasından çekindiler mi ki?

Allah aşkına Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve dava arkadaşları bu ülkedeki yasakların kalkması için böyle bir mücadele verirlerken biz Konya olarak yasakların neresinde olmayı tercih ediyoruz ki?

Biliyorum şimdi bir açıklama gelecek ve “Böyle bir yasak yok” denecek. Evet yazılı bir yasak yok ama Çarşamba günü mülakattan çıkan 20’nin üzerinde aday adayı bize içeriyi anlatmıştı. İşte bunlardan birisi dün sabahın köründe bu mülakat konuşmaları ile ilgili bilgi paylaşımının yasak olduğunu yazdı. 

Ne diyelim hepinizin canı sağ olsun.

TUSKAD’TAN TARİHİ BİR ADIM

Kısa adı TUSKAD olan açılımı ise Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği olan Başkanlığını da dostumuz Cengiz Çivi’nin yaptığı bu şehir ve ülke sevdalısı grubun yarın önemli bir çalıştayı var. Biz vur denildiği zaman öldüren bir milletiz.

Bende sizler gibi artık son yıllardaki çalıştaylardan sıkılmıştım. Ama inanın Allah izin verirse bizde orada olacağız. Bu çalıştay Konya ve gençliğimiz adına çok farklı ve anlamlı. Çünkü o klasik ve günümüzde sadece lafta kalmış “Üniversite-sanayi işbirliği” ne yeni bir ufuk yeni bir heyecan getirecek cinsten.

Çalıştayı, çalıştayın raporlarını ve sonuçlarını gördükten sonra inşallah bu konuyu daha geniş değerlendiririz. Ama şimdiden bu genç yürekli insanları başta da Cengiz Çivi ve yönetim kurulundaki idealist gençleri yürekten kutluyorum.

Kendilerini de her görüşmemizde söylediğimiz gibi, “Burası Konya niyetiniz ne kadar halisane olursa olsun sonuca giden yol çok çakıllı ve dikenlidir. Ve yine ne acıdır ki bugün tuzun kokmasından şikayetçi olan büyüklerimizin yönettiği güzel şehrimizdeyiz.”…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ağlayanı güldürebilmek, ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş,

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bürokrasi de ve belediye hizmetlerinde güler yüzlü olabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR