Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

MİS GİBİ DEFTER KİTAP KOKUSU

MİS GİBİ DEFTER KİTAP KOKUSU

Sevgili çocuklar, sevgili gençler;

Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun... İyiyi, güzeli, doğruyu öğrenmeye, hayallerinize ulaşmaya hazır mısınız? İnanıyorum ki çok güzel hayalleriniz var.

Hayaller başlangıçta imkânsız gibi görünebilir. Yeterince istekli olur, inanır, çalışırsan, sonunda başarırsın. Hayal et, inan, inandıkların için sıkı sıkıya sarıl. İnanırsan başarırsın, hayallerin gerçek olur. Tabii elindeki güzellikler, küçük şeylerde seni mutlu etmeli, lakin sen daha iyisi için çalışmalısın.

Tüm bunları yaparken sağlığımızın iyi, zamanında doğru kullanılması şarttır. Biliyor musunuz? Sağlık ve zaman hayatta satın alamayacağımız iki şeydir.

Sağlıklı bir yaşam için beden ve ruh sağlığınızı daima koruyun. Spor yapın, düzenli uyuyun, bilinçli beslenin, kötü alışkanlıklardan uzak durun.

Zamanı iyi değerlendirin, doğru kullanın. Doğru kullanmadığımız ‘zaman’ kendinizi, okul hayatınızı sıkıntıya sokar. Düzenli, programlı, kaliteli zaman geçirmeyi alışkanlık haline getirin. Sağlık ve zaman satın alınamaz, biriktirilemez, takas edilemez, unutmayın!

Günler çabuk geçiyor. Çok güzel meslekler edinecek, makamlara, mevkilere geleceksiniz. Sizden tek isteğim yukarılara tırmandıkça aşağılara bakmanız. Halk adamı olun, halktan biri olun. Tebdili kıyafetle gezin ki ne olup bitiyor, siz görün. Belki yanınızdakiler buna izin vermeyebilir!  Size, makamınıza ulaşmak isteyenlere engel olabilir. Makamlar da gelip geçicidir, sakın unutmayın!

Gönüllerde taht kurun. Her zaman silsileyi takip ettirmeyin. Ulaşamadığınız insan sizin değil, ulaşamadığınız yerde sizin değildir. Siz temele inin. Her şey yapının temeli ile başlar, son bulur.

Kendinize güvenin, çok okuyun, bilginin zararı yoktur. Gelecek sizlerin elinde… Gelecek sizleri bekliyor.  Bizler sizi, siz gençlerin yetişmesini bekliyoruz. Sizlerle mutluyuz, sizlerle umutluyuz.

Korkmayın, vazgeçmeyin. En değerli başarı, zorluklarla elde edilen başarıdır.  

Dersleri, sınavları, hayatı, zorlukları sevin, tüm zorlukları sevgiyle göğüsleyin… Sevmenin, sevginin açamayacağı kapı yoktur… Severek yapacağınız her işte mutlak başarıya ulaşırsınız.

Yaşamınızın her döneminde sağlık, mutluluk, başarı sizlerle olsun.

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR