Uğur Özteke

Uğur Özteke

OKUMAK İSTEYEN GENÇLERİN BİLİNMEYEN ÇİLESİ

OKUMAK İSTEYEN GENÇLERİN BİLİNMEYEN ÇİLESİ

Bugün çok farklı bir konu ile yazımıza başlamak istiyorum. Çünkü bu konuyu birkaç defa emekli bir abimiz bizzat gördüklerinden etkilendiği için bize sözlü olarak aktarmış ve her seferinde de “Uğur Bey ben yaşım itibari ile akıllı telefon kullanamıyorum. Onun için de fotoğrafları çekemiyorum” demişti.

Cumartesi günü ise yine bir abimiz aynı konu ile ilgili aradı. Bu abimiz şehre kazandırdığı muhteşem eserlerle bilinen ve bugüne kadar da hiçbir dedikodusu çıkmamış tertemiz bir insan. Bu abimiz aynı sorunu bu kez fotoğraflarla bize aktarıyordu.

Aynı konuyu farklı insanlardan farklı kesimlerden ve yaş gruplarından böyle arka arkaya belgeli bir şekilde dinleyince ben de kendim ile tezata düştüm.

Hani sohbetlerde gençliğin okumaktan uzaklaştığını, teknolojiye yenik düştüğünden filan yakınırız ya. Vallahi hepimiz yanılıyormuşuz.

Alın size önce uzadıkça uzayan kuyruklar fotoğrafları ve ardından da anlatmak istediklerimiz.

foto-1-410.jpgfoto-2-358.jpg

Bu fotoğraflar cumartesi sabahı çekilmiş.

Bir de hafta içi bu kuyruk daha da uzuyormuş ve asfalta kadar gidiyormuş. Ayrıca kuyruğun uzamasının karla kışla yağmurla eksi derecelerde filan olması da etkilemiyormuş.

Yani.

Yani fuar alanı içerisindeki modern güzel ve muhteşem kütüphanemizden yararlanmak isteyen gençlerimiz yer bulamadıkları için yollara kadar taşıyan kuyruklarda bekliyorlarmış.

Yoksa siz de mi okuduklarınıza inanamadınız?

Yoksa inanmak mı istemiyorsunuz?

Evet şükürler olsun ki böylesine okumak, öğrenmek ve öğrenim için hevesli yüzlerce gencimiz varmış.

Helal olsun bu çocuklara.

Yalnız her güzel gelişmede olduğu gibi burada da şöyle bir sıkıntı varmış.

Kütüphaneye öyle bir ilgi varmış ki, bu çocuklar kütüphaneden istifade edebilmek için sabah namazının ardından kütüphanenin kapısında kuyruğa giriyorlarmış. Abilerimizin dediğine göre de yanılmıyorsam burası saat 8’de açıldığı için kuyruğu gören vicdanlı veliler ve insanlarımız bu duruma isyan edip bizi buluyorlardı.

Biz büyük devletiz. Konya’nın büyük devlet kaynakları var. Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yine burası için çok büyük fedakarlıklar yaptıklarını biliyorum. Bazılarına da bizzat bu binada şahit olmuştum.

Bu kuyruk meselesini çözecek bürokratlarımız var. Yöneticilerimiz var.

Sizlerden velilerimiz ya da burada kuyruğa giren hiç bir evladı torunu olmasa da gençlerin sabahın köründe kuyruklarda bekleşmelerine üzülen güzel insanlarımız adına rica ediyorum.

Bu çağda bu teknoloji savaşlarında eğer bizim böyle bir gençliğimiz varsa ne olur bu çocuklarımızı daha gün doğmadan kuyruklarda bekletmeyelim. İlk aşamada binanın içerisine almanın bir yolunu bulalım. İnanın çok dua alacaksınız.

TRAFİK LAMBALARINDAKİ

SANİYELER NİYE SÖKÜLÜR?

Hep diyorum bizi önce güzele, iyiye, olması gerekenlere alıştırıp sonradan ortadan kaldırırsanız, sütü verilmeyen sütü kesilen bebeklere gibi ağlarız. Şikayetçi oluruz.

Mesela özellikle kavşaklarda trafik lambalarındaki şu saniye sistemi harika, bunlar geliştirilip çoğaltılacağına nedendir bilmiyorum zaman zamanda mevcutlar bile kaldırılıyor.

Neresi mi?

Sille Yolu Kardelen Kavşağı.

Yahu 80 küsur saniye kırmızı ışıkta beklesek de alıştık saniyeye bakıyor bekliyorduk. Şimdi bu kavşağa kameralar kondu. Daha da güzel ve güvenli hale getirildi. Ama saniye sistemi kaldırıldı. Ne olur böyle yapmayın.

Her kavşağa geldiğimde, her seferinde ben de size ağlıyorum! 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İman bir hazine, İblis bir hırsızdır. Akıl ise hazinedardır. Hazinedar giderse hırsız hazineyi çalar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alışveriş yaptıktan sonra sıraya girmeyip bir kişi dahi olsa onun önüne geçme uyanıklığı yapmanın büyük bir terbiyesizlik dahası kul hakkı gaspı olduğunu öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR