Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

Öldürünce mutlu olanı da gördük!

Öldürünce mutlu olanı da gördük!

Toplum nereye gidiyor? Ne oluyoruz? Diye sormak zorunda kaldığımız o kadar çok olay oluyor ki artık ne düşüneceğimizi şaşırmış durumdayız. Adam beş kişiyi öldürüyor ve “çok mutluyum diğerlerini öldüremediğim için üzülüyorum” diyebiliyorsa orada durup düşünmek lazım.

Ereğli’de yaşanan olayda, bu kadar kişinin canını katleden adamın bir tek apartman dairesindeki hissesi nasıl olduda bu kadar gözünü döndürdü anlamak mümkün değil. Ha ona adam demek yakışmadı cani demek yerinde olacak.

Gözünü kan bürüyen caninin akıl sağlığı yerinde mi? nasıl bir ailesi var? Diye sorgularken, eşi ve çocuklarından ayrı yaşadığı, eşine ve çocuklarına zulmettiği, boşanmak isteyen eşinden bir türlü boşanmadığı için orda burda büyüyen iki tane günahsız çocuk olduğunu öğreniyorsunuz. Eşi zor şartlarda çalışırken, adamdan da kurtulamayınca çocukları için hep endişe duyan kadının, yaşanan bu olaylardan sonra o endişeleri kat be kat artmış. Şimdi hepinize soruyorum bu kadın ne yapsın da bu caninin kirli soyadından kurtulsun? Ne yapsın da bu adamın çocuğu olmanın utancından çocuklarını kurtarsın. Hiçbir kadın o kadının yaşadıklarını yaşadıklarını istemez. Üstelik o kadına destek olacak kimsesi yokken.

Yazılarımda hep ekonomiden dem vurup, paranın gidişatına baksak da bugün bu konu hakikaten beni derinden yaraladı. Dün beni aradıklarında haberlerde o adamın soyadının görülmesi çocukların aynı soyadını taşıdıkları için ileride yaşayacakları sıkıntılar dillendirildi. Çocukların durumu, kadının durumu anlatıldı. Allahım ne kadar da zordu yaşananlar. Beş kişi ölmüş o ailelerin evlerine ateş düşmüşken, bir caninin çocuğu olmanın yükünü taşımanın daha ağır olduğundan söz ediliyordu.

Toplum artık adalete olan güvenini kaybetmiş durumda. Silahlanmaya her zaman karşı oldum. Bakıyorsunuz öfke kontrolü olmayan toplum rahatlıkla silah taşıyor ve karşısındakini indirme derdine düşmüş. Herkes derebey olmuş birilerinin üstüne yürüyor ayağına sıkıyor, kafasına sıkıyor.

Öfke kontrolü olmayan toplumdaki bu silahlanmanın bir an önce önüne geçilmeli. Aman başıma bir şey gelir düşüncesiyle herkes silahlanırsa Teksas olmanın da ötesine geçecek gibi görünüyoruz. Suç oranı giderek yükselen toplumda neyin eksik olduğuna bi yerlerde oturanlar dönüp bir baksınlar ve çözüm arasınlar. Tıpkı beş kişiyi öldürmekten mutlu olduğunu ifade edebilecek kadar adamlığını yitirmiş örneğinde olduğu gibi, bir yerlerde de birilerini öldürme planları yapanlar vardır.

O kadar saçma şeyler yapan insanlar var derken ve biz o insanlar için “eşeğe cilve yap demişler tekme atmış”ın tanımı tam bunlar için derken, beş kişiyi öldürüp mutlu olana hangi tanımı yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

Sonumuz hayrola…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR