İ. Hakkı Biçer

İ. Hakkı Biçer

“Önemli olan iz bırakmak, izi sürdürmek”

“Önemli olan iz bırakmak, izi sürdürmek”

İstanbul, Bursa gibi şehirlerden sonra önemli bir sanayi şehri olan Konya’da da meslekî eğitimde; düşünen, düşünceyi projelendirip hayata geçiren, etrafımızda her çalışmanın işbirliği ve gönül birliği ile sürdürülebilir olduğuna inanan insanlar görmek, hepimizi umutlandırıyor.

Bu şehirde, sanayi ve teknoloji alanında güzel şeyler oluyor. Ancak daha alınması gereken bir hayli yol var. Özellikle sanayicilerimizin, meslek odalarımızın bu meseleye daha çok odaklanması ve taşın altına ellerini koymaları gerekiyor. Ayrıca sanayicilerimiz ve meslek odalarımız, mesleki eğitimle daha sık irtibatlar kurmalı ve geleceğe yönelik ciddi planlamalar yapmalıdırlar. Bu planlamaları yaparken görev, sanayi odalarımızın, meslek odalarımızın ve Milli Eğitim’indir.   

Mesleki eğitimde önemli olanın, iz bırakmak ve bırakılan izi sürdürmek olduğunu her platformda söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz’ın projeleri, Erdoğan’ın 2023 vizyonu’yla olduğu gibi, Davutoğlu’nun yeni istihdam kapıları açılmasına yaptığı atıflarla da örtüşüyor.

KTO, KSO ve KESOB ile koordineli çalışan Yılmaz’ın, kendisini mesleki eğitime adamış işbirliğine açık ve sonuç almaya odaklı çalışma ilkesiyle yakın zamanda Konya’da meslekî eğitimde önemli adımlar atacağına inanıyoruz.

Geçen hafta iki önemli gelişme yaşandı şehrimizde. Mercedes Benz Türk, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Mercedes-Benz Motorlu Araçlar Teknoloji Laboratuvarı” açtı. Araç, alet edavat ve Mercedes- Benz marka son model tam donanımlı motorlarla eğitim alacak öğrencilerin heyecanına ve başarılarına katkıda bulunan herkesi kutluyorum.

Diğeri de Mustafa Yılmaz’ın katkılarıyla hayata geçirilen “İşim Hazır” Projesi… Proje kapsamında Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerine 150, 11. Sınıf öğrencilerine 500, 12.sınıf öğrencilerine ise 750 TL her ay burs verilecek. Ayrıca bu proje ile mezun olan her öğrencinin aylık 1500 TL ücretle iş garantisi de olacak. Projenin tüm ilçelerdeki meslek liselerinde de uygulanması hedefleniyor.

Bu bursları almaya hak kazanan öğrencilerle Konya sanayisi, geleceğini inşa edecek ve büyük işler yapacak inşallah. Çünkü geleceğin inşası kültürel değerlere sahip çıkarak ve bu değerlerimizi sanayi ve teknoloji ile destekleyerek mümkün olacak. Ancak bu sayede dünya ülkeleri içinde söz sahibi olabilecek ve bu coğrafyaya yön verebileceğiz. Bu da lider ülke olmakla doğrudan ilgili... 

Konya’da bu çalışmalara katkıda bulunan tüm kuruluşlar teşekkürü hak ediyor. Özellikle KSO, KTO ve KESOB’a, Konya Döküm Kümesi Derneği’ne ve elbette Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e yürekten teşekkür ediyoruz. Mustafa Yılmaz’ın deyişiyle “Bir tohumdan yedi başak, her başaktan yüz tohum elde edildiğine göre bizler bu projeyi bir tohum kabul edip projenin başaklanmasını bekliyoruz”

Bundan sonra böyle projeleri tüm meslekî eğitime yayacak şekilde planlamalıyız. Mesleki eğitimin cazibesinin artırılmasına yönelik kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları ve iletişim kampanyaları etkin kullanılarak… Sadece mesleki eğitim sistemini meslek liseleri ile sınırlayan çalışmalar yerine; Meslek Yüksek Okulları, çıraklık eğitimi, vb. diğer mesleki eğitim sistemini tanıtan, teşvik eden kampanyalar düzenlenerek… Hatta Sosyal Bilimler ve Fen Liseleri de meslek lisesi gibi yapılandırılarak… 

Yolumuz açık geleceğimiz aydınlık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İ. Hakkı Biçer Arşivi
SON YAZILAR