Uğur Özteke

Uğur Özteke

Adem Esen ile Metro üzerine

Adem Esen ile Metro üzerine

Yine güzel bir dostluk ve bu dostluk ile gelen yeni bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Sıkı ve dikkatli okurlarımız hatırlayacaklardır. Zaman zaman hep samimiyetle dile getiririz, “Biz gazeteciliği de, 365 gün yerel köşe yazısı yazma beceresini de hep dostlarımıza borçluyuz.”

***

Yine hep itiraf ederiz. Bu gazetecilik çok nankör bir meslektir. Görevimizi birazcık adam gibi yapmak istersek, biraz doğru düzgün bir şeyler yapmak için heyecanlanırsak hep kötü oluruz. Yani şehri yöneten yöneticilerimizle siyasetçilerimizle de durum bunun aynısıdır.

Görev başındaki insanlarımız ile aynı şeyi düşünmediğimiz anda biz hep “muhalif” oluruz.

Bu genel anlamda hep böyle geldi, böyle gitmektedir. Gidecektir de.

Mesela Selçuklu’da İsmail Öksüzler abiden sonra Adem Esen Başkan’la çalıştık. Yazdığımız yazılar, yaptığımız haberler nedeni ile şükürler olsun hiçbir zaman Adem Başkan’la kavgalı gürültülü mahkemelik olmadık.

Haa zaman zaman Adem Başkan’ı kızdırdık. Üzdük. Ama geçen zaman içerisinde o kırdığımız konuda bile Başkan’la bir ortak payda da buluştuk.

Başkan koltuğu bıraktı İstanbul’a Rektör olarak gitti.

İşte bizim Adem Başkan’la birlikteliğimiz bu kez çok daha samimi bir hal aldı. Çünkü artık koltuk filan da yoktu. Böyle olunca da Başkan bazı şeyleri çok daha açık ve net konuşabiliyordu.

Geçtiğimiz günlerde anne ve babasını Umre’ye uğurlamak için şehrimize gelen Başkan ile yüz yüzse görüşemeyince bizi telefonla arayan Adem Başkan ile yine havadan sudan konuştuk.

“Hava ve suyu” laf olsun diye yazmıyoruz. Bilerek yazdık. Çünkü Adem Başkan Güney Kore’den yeni gelmişti. Kore’de 7. Dünya Su Forumu için Birleşmiş Milletler HABİTAT, Küresel Şehirler Ağı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı işbirliği ile yapılan formun ilk gününde Prof. Adem Esen ‘’Su Konusunda Kentlerde Yürütülen Çalışmalarla’’ ilgili sunum yapmıştı. Bu sunumda Başkan İSKİ yönetim kurulu üyesi sıfatı ile kürsüye çıkmıştı.

Neyse Başkan Esen ile şehri konuşurken de metro üzerine Başkan’ın görüşlerini sorduk. Başkan bu konuda çok daha dikkat çekici bir hatırlatma yaptı. Konya’nın Konya sanayisinin metro olayından çok daha iyi yararlanması gerektiğinin ısrarla altını çizen Başkan, “Uğur Bey Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın son dönemlerde ısrarla altını çizdiği bir konu var. Orta gelir tuzağı… Bizim hem Konya olarak hem de ülke olarak buna dikkat etmemiz gerekir. Metro tam da bu noktada bizim için çok önemli. Bizim yüksek teknolojiyi burada iyi kullanmamız lazım. Konya sanayisi ile buna hazır.

Metro belki heyecan veriyor ama bizim bu ileri yüksek teknoloji ile hem Konya hem de Türkiye’ye çok daha metro kazandırabiliriz.

Sizin yazılarınız okunuyor. Biz bile burada her gün takip ediyoruz. Ne olur hem yöneticilerimizi, hem iş dünyasını hem de insanlarımızı bu konuda bilgilendirin. Çok önemli bir görev üstlenin” diye adeta yalvarıyordu.

O başkanlık günlerinden biliriz ki Adem Başkan’ın bir “cıık” dediği şeyi asla yapmayacağı bir de yufka yüreği duygusallığı çok derindir. Adam Başkan ileri teknoloji konusunda metro kadar, hatta metrodan çok bu konu üzerinde duruyordu. Ve bunun içinde Başbakan Davutoğlu’nun Konya için bir fırsat olduğunu söylüyordu.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ       

Aklın da perhizi yalnızlıkmış.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı Belediye otobüs sürücüleri sola dönüş sinyali verip sağa yanaşmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR