Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Onur’un Zaafları

Onur’un Zaafları

Ligin 6.haftasında Trabzon’da oynanan maçta Torku Konyaspor deplasmanda stoper Mustafa Yumlu’dan gelen iki golle rakibine boyun eğmişti. Torku Konyaspor’un kalecisinin tipik bir çizgi kalecisi olmasının yanına, defans dörtlüsünün de son haftalardaki form düşüklüğü eklenince,  bu bölgede problem yaşamaya başladılar. Mesut Hoca’nın defans oyuncularını karşısına alıp, takım menfaatleri için nerde nasıl davranmaları gerektiğini bir kez daha göstermeli, Gençlerbirliği maçında, hakemin saçma sapan verdiği penaltıdan ve tartışmalı kararlarından sonra defans oyuncuları haklı olarak ikili mücadeleye girmekten çekindiler.

Dört haftadır kazanamayan Trabzonspor geçtiğimiz hafta Kayserispor maçıyla, bir anlamda kötü gidişe “dur” dedi ve Torku Konyaspor maçıyla da bir seri yakalamak isteyeceklerdir. Trabzonspor ligde diğer takımların hiçbirine benzemeyen tırnak içinde garip bir takım, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Yalnız şunu söyleyebiliriz Trabzonspor dış sahada yalnızca 1 galibiyet aldı. Dış saha puan sıralamasında ligin en az puan alan 5 takımından biri. Torku Konyaspor ise iç sahada aldığı 7 galibiyet ile Beşiktaş’tan bile fazla galibiyet almış durumda. Topladığı 27 puanın 21’i iç saha maçlarında olması dikkat çekiyor.

Trabzonspor bir bakıyorsunuz Avrupa takımlarına kafa tutuyor, bir bakıyorsunuz Türkiye’de evinde 4 gol yiyebiliyor. Yani işte, Trabzonspor bu, oynadığı futbol şu diyebileceğimiz bir istatistiği yok maalesef, tek istatistik evinde kolay kolay maç vermiyor. Bu maçta deplasmanda olduğu için ölçü değil. Torku Konyaspor-Trabzonspor maçında, maçın gidişatına birazda Trabzonspor’un gün içindeki performansı etki edecek diyebiliriz. Torku Konyaspor kötü futbolla da kazanabilir,  iyi futbolla kayıpta edebilir. Trabzonspor’un en büyük kozu ise kaleci Onur, gerçekten gösterdiği performansla göz dolduruyor. Yalnız Onur’un da kalede zaafı yok değil. Onur’un yediği golleri incelediğimde şaşırtıcı ve bir o kadar da önemli bir analiz yaptığımı düşünüyorum. Onur’un kurtardığı toplar sürekli maçın önüne geçtiği için bu şimdiye kadar kimsenin dikkatini çekmemişti. Onur ön direğe yapılan koşularda özellikle ters tarafa yapılan kafa vuruşlarında sürekli gol yediğini ya da boşa çıktığını gördüm. Onur hızlı gelişen ataklarda çok erken yattığı için soğukkanlı davranan oyuncular karşısında çok zor durumda kalabiliyor. Bunun yanında dar açılardan yerden yapılan vuruşlar, Onur’u çok zor durumda bırakıyor, bu konuya özellikle dikkat edilmeli gereksiz şutlarla ataklar şekillenmemeli. Onur’a cepheden gol atmak için çok sıra dışı bir vuruş yapmanız gerekecektir, ya da şans faktörü yanınızda olmalı.  

Avrupa maçlarından sonra yapılan lig maçları her zaman zorlu geçer. Bunun nedeni takım berabere kalır yada kaybederse, oyuncular şu fırsatta bunu yapabilseydik, burada bunu yapabilseydik keşke daha farklı oynasaydık gibi düşüncelere girerler ve ligin ilk maçına konsantre olamazlar. Kazandıklarında ise, hani zafer sarhoşluğu denir ya biz Avrupa’da falanca takımı yendik bunu mu yenemeyeceğiz gibi maça adapte olamama durumu olur. Real Madrid, Barcelona, B.Munih gibi dünya devleri bu sorunları çok daha az yaşarken ülkemizdeki hemen hemen her takım bu tarz problemleri çokça yaşıyor. Takımların fiziksel yorgun olacağına ben inanmıyorum perşembeden pazara önlerinde 3 gün var ve bu süre dinlenmeleri için yeterli iken, bakalım zihnen ne kadar dinlenebilecekler.

Torku Konyaspor’da sakat oyunculardan dolayı bir problem yaşayabilir. Son Haftalarda Torku Konyaspor aleyhine, hakemlerin verdiği kararlar, maçların önüne geçmeye başladı, böyle bir problem olmaması durumunda ben taraftarın etkisiyle Torku Konyaspor’un maçı alacağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR