Uğur Özteke

Uğur Özteke

ORTADA BAŞKAN VAR MI DA PROJESİ OLACAK?

ORTADA BAŞKAN VAR MI DA PROJESİ OLACAK?

Bugün izninizle üç farklı okurumuzun üç farklı görüşünü sizlerle paylaşmak istiyoruz.

MERAM YENİ YOL’DAKİ

ARAZİ İÇİN YENİ BİR TEKLİF

Meram Yeni Yol ile Eski Yol arasında kalan askeri bölgeye herkes farklı bir proje düşünüyor. Her ne kadar burasının rant alanı olmayacağı ve millet bahçesi olacağı açıklansa da Türkiye’de bastıranın kazanacağı fikri ağır basıyor ve her gün burası için yeni bir fikir üretiliyor.

İşte Erbakan Üniversitesi çalışanlarından bir gruptan bize şöyle bir not ulaştı.

“Uğur Abi, yazılarınızı günlük takip ediyoruz.

Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi personeli olarak eski Ağır Bakım arazisinin aslında Erbakan Üniversitesine ne kadar uygun olduğunu, şehri yöneten idareciler vekiller mutlaka görüyorlar. Maalesef Köyceğiz kampüsünde devletin imkânları dağa taşa gömülüyor.

Öğrenciler zorlu koşullarla baş başa bırakılıyor.

Köyceğiz kampüsünde şu ana kadar tamamlanan tek bina olan Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi başka bir amaçla kullanılıp, üniversitenin kampüsü ağır bakımın olduğu alana çok rahatlıkla taşınabilir. Böylelikle hem Eğitim-İlahiyat fakülteleriyle altgeçit ve üst geçitlerle bağlantı sağlanarak bütünlük oluşturulur hem de daha hızlı bir şekilde üniversitenin fiziki şartları tamamlanmış olur. Üniversite içinden bir görüş olarak dile getirirseniz memnuniyet duyarım. İyi çalışmalar.”

………….

Biz elçiyiz yazılanı paylaştık vazifemizi yaptık gerisi büyüklerimizin işi.

BU KONUYU HİÇ DUYMAMIŞTIM

İşte hiç hatırından çıkamayacağım bir dostum bir grup emlakçının açıklamasına destek vermemizi ve bu konuyu köşemize taşımamızı rica etti. Emlakçılar bu durumdan çok mağdur olmuşlar. İnanın samimi olarak ifade edeyim ki bu konu ile ilgili hiçbir bilgim ve fikrim yok.

Şimdi emlakçı arkadaşlar adına önce konuyu sizlerle paylaşalım

“Gittikçe büyüyen bir ekonomik ve toplumsal soruna dikkat çekmektir.

Şöyle ki;

Bölge insanımızın toprağa düşkünlüğü bilinen bir gerçektir. Bu amaçla herkes kıt kanaat bütçesine göre bir bahçe, tarla, meyvelik, hobi bahçesi vs. yapmaya çalışmaktadır. Bu amaçla olarak vatandaşlardan çok yoğun bir talep gelmekte, emlakçı sektörü de bu ihtiyacı karşılamaya çalışmakta, bu amaçla küçük parselli/hisseli taşınmazlara, ekonomik nedenlerden ötürü karşılamaya çalışmaktadır.

Vatandaşlarımızın devletin resmi tapu kayıtlarına göre hobi bahçesi amacıyla satın aldığı taşınmazlara yönelik olarak Konya Tarım İl Müdürlüğü karşı davalar açarak bu parselleri yok etmeye çalışmaktadır. Bu amaçla yüzlerce dava açılmış olup bu dava sonuçlarına göre yaklaşık 40 bin hisse ve vatandaşımız dava tehdidi ile karşı karşıyadır.

Bu hobi bahçelerinin kime ve nasıl bir zararı vardır?

Vatandaşlarımız buralarda vakit geçirerek, küçük çaplı tarım faaliyetleri yapmakta, sebze yetiştirmekte ve stres atmaktadır. Bunun yanında bu parseller sık sık el değiştirmekte devletimizin de çok ciddi harç gelirleri olmaktadır.

Açılan bu davalar nedeniyle devletimizin aldığı milyonlarca liralık harç gelirleri bıçak gibi kesilecektir! Bundan ayrıca vatandaşlar arasında hukuki bir kaos çıkacak, yargıya yeni binlerce yeni dava açılacaktır.

Tam bir hukuk ve ekonomik kaos ortamına doğru hızla gidilmektedir.

Yaklaşan yerel seçim öncesi bu konunun çözülmesi gerekmektedir.

Açılan davalar geri çekilmeli ve bu potansiyel mağduriyetler önlenmelidir. Aksi takdirde kimseye zararı olmayan bilakis ekonomik ve sosyal birçok faydası olan hobi bahçeleri ticareti ve emlak sektörü bitme noktasına gelecektir.

Binlerce insan işiz kalacak, buralara yapılan ev, çit, kuyu vs. gibi masraflar boşa gidecek, devletimiz milyonlarca liralık harç gelirlerinden yoksun kalacak, ekonomik durgunluk tetiklenecek ve insanımız mutsuz olacaktır. Anlatılan mağduriyetin daha fazla boyutları da vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesinin ve hakiminin verdiği, kimsenin itiraz etmediği ve kesinleşmiş mahkeme kararlarına dayanarak alınan tapulara güven sağlanarak, sosyal barışı bozabilecek bir sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.”…

…………..

Eğer bu konu ile ilgili Tarım İl Müdürlüğümüz de bir açıklama yapar bizleri dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirirse hep birlikte bilgi sahibi olmuş oluruz.

YURT DIŞINDAN GELEN BİR İSTEK

Bizim en büyük zenginliğimiz Konya’dan Konya dışından hatta yurt dışından çok çok farklı kıtalardan takipçilerimiz olması ve bu güzel insanların bizi taaaa oralardan takip etmeleri.

Geçenlerde yurt dışından bir okurumuz bize şöyle bir not ulaştırdı;

“Uğur Bey niye Konya’mızda Belediye Başkan adaşları projeleri ile hedefleri ile sayfalarınızda yer almıyor?”   

…………..

Biz okuyucumuzla dertleştik. Ve şunu dedik “Şehirde er meydanına çıkıp mindere asılan başkan adayı var mı ki?”…

Haaaa bu saatten sonra olursa da zaten olmuş olmak için olur.

Çünkü iddiasız ve hedefsiz başkan adayları milletvekili adayları sadece ve sadece beş yıldan beş yıla ya da dört yıldan dört yıla son bir ayda ortalıkta görünürler sonra bir daha sokağa bile çıkıp selam dahi vermezler.

O yüzden de bizim Avrupa ile aramızda hâla en azından bir 100 yıl daha var. En iyisi bırakın bizi bize biz biraz daha ağzımızın tadı ile etliekmek yemeye devam edelim.

AHMET BEY’İN GÜZEL BİR ÖNERİSİ VAR

Dedik ya okurlarımız bizi bilgilendiriyor, gördükleri, çektikleri ya da önerileriyle köşemize renk katmaya devam ediyor. Takipçilerimizden Ahmet Arı abimizden de güzel bir öneri geldi.

Belediyenin ücretsiz dağıtmayı planladığı bez torbalara ilişkin öneride bulunan Ahmet Bey bakın ne diyor;

“Selamün Aleyküm Uğur abi; yazdıklarınız için teşekkür ederim. Dik, samimi ve doğru görüp bildiklerini yazan ve bence Konya’daki tek yazarsınız... Abi sana yazmak istediğim konu çevre temizliği ve son zamanların yeni modası plastik konusu... Konya Büyükşehir Belediyesi ve Uğur İbrahim başkanımız bez torbalar basıp dağıtacakmış. Bu torbaların bir kısmı şu etraftaki pis olan ve bilinçsiz şekilde atılan ya da kullanılan plastiklerin karşılığında verilse.

img_20190112_142401_resized_20190113_022231319.jpg

Mesela 3 adet plastik şişe karşılığı 1 adet bez torba verilebilir. Bu sayede 1 milyon bez torba kaşığı 3 milyon plastik şişe toplanmış olur ve bu ciddi bir dönüşüm, temizlik olur... Etrafta fazlasıyla atık plastik var ve bunlarla her yerde karşılaşmak mümkün. Saygı ve selamlar ile Allah'a emanet olun...” 

Doğru söze hacı emmi ne desin?.. Sizce de güzel bir teklif değil mi?

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sanma ki dert sadece sende var. Sendeki derdi nimet sayanlar da var.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebek arabalı anneler içinde çocukları olan arabalarını araçların yanında yani yolda sürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR