Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Osmanlı’yı fethettik

Osmanlı’yı fethettik

 

Temsilcimiz Sezonun dördüncü haftası ilk galibiyetini alma amacında Başkent deplasmanında, Süper Ligin yeni ekibi Osmanlıspor ile karşılaştı.  Osmanlı ve Konya tribünlerinde teröre karşı ortak atılan sloganlar görülmeye değerdi. Aykut Kocaman alışılagelenin dışında Osmanlıspor karşısında geçtiğimiz haftaya nazaran 5 yeni isme on birde şans vermişti. Kalede Serkan kanatta Sissoko ilk hafta çok eleştirilip iki haftadır formadan uzak kalan Uğur geçtiğimiz sezonun son maçında kırmızı kart yiyip 3 haftalık cezası dolan Rangelov ve Fenerbahçe'den kiralanan Holmen forma şansı bulan isimlerdi. Fakat iki duran top dışında ilk yarı Konyaspor'un ne bir pozisyonu, ne organize bir atağı ne de takım uyumu yoktu. Sahada maç bitse de bir gitsek diyen bir takım görüntüsü çizdiler. Dakikalar otuzu gösterdiğinde Uğur İnceman tecrübesine yakışmayacak amatörlük de kafayla topu çizgi yerine yaya doğru göndermesi ve o pozisyonun gol ile sonuçlanmasıyla devreye, 1-0 geride girmeye neden oldu diyebilirim. Topa hiç müdahale etmese arkasındaki Mehmet Uslu çok rahat topu uzaklaştırabilirdi.  Uğur kendisine verilen şansı gene kötü kullanmayı başardı ve istikrarını bozmadı. İkinci yarı Uğur'u kenara alan Aykut hoca Holmen'i biraz daha orta sahaya çekip ileriyi Bajic ile güçlendirdi. Böylece orta alanda topu daha çok tutan ekibimiz, İkinci yarınında başında Meha'nın takipçiliği ve bomboş pozisyondaki Sissoko'ya topu kesmesiyle gelen gol ile bir anda ibreyi tersine döndürmeyi başardı. Osmanlıspor bu kez top yapamıyor Konyaspor aksine şahane top oynuyordu. Bu baskı sonucunda Sissoko'nun ısrarla mücadelesiyle topu kazandırdığı Bajic'in kaleye paralel kestiği top, birazda şans ile Rangelov'un kaleci Ahmet Şahin'i şaşırtması, Meha'nın ilk golde olduğu gibi topu takip etmesiyle bomboş kaleye topu göndermesi ekibimizi hem öne geçiriyor hem de rakibin baskı ve telaşe kapılmalarını sağlıyordu. Kalan dakikalar tecrübe ile ekibimiz artık yakalanan fırsatlar ile üçüncü golü bulup rahatlar diye düşünürken 63.dakikada olanlar oldu. Junnior yediği kırmızı kart ile geriye kalan yarım saatlik dilimde diken üzeri maç izlememize neden olsa da sahada kalanlar klasik olacak ama gerçekten onun yerine de mücadele ettiler. Her hafta başka ligleri, milli maçları ya da UEFA'nın organizasyonlarındaki hakem yönetimlerini ve hatalarını görünce kendi hakemlerimize bir daha laf söylemeyeceğim diyorum ama bu yönetimleri görünce dayanamıyorum, tamam kalite belli de  e be kardeşim birinden talimat alır gibi niye pozisyon geçtikten sonra çalarsın düdüğünü, neden tek taraflı bakarsın maça Konyasporlu oyuncuların yediği kartlara bakıyorum Osmanlıspor'a benzer pozisyonlarda faul bile çalmıyorsun, hele ki tehlike olacak bir pozisyonda Holmen'i perdeleyişin var ki güler misin ağlar mısın,  verdiğin penaltı da cabası, neyse ki atış gole dönmedi de Konyaspor maçı kazandı kimse üzerine fazla durmayacaktır.

Aykut Hoca yaptığı yerinde değişikliklerle bence yine baş rolü oynadı ve bu konuda özellikle bu yıl kendini daha çok geliştirdiğini görüyorum.

Sonuç olarak, deplasmanda alınan bu ilk galibiyet hem takıma öz güven aşıladı hem içerde kaybedilen Galatasaray maçını unutturdu, hem de ilerisi için bizlere ümit verdi.

Maçın sözü; Osmanlı’yı fethetmek için on beş dakika yetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR