Muhammed Ali Okutan

Muhammed Ali Okutan

Rehberimiz

Rehberimiz

Bismillâhirrahmânirrahim.

Allah Teâlâ ve Tekaddes hazretleri yüce kitabımız Kuran-ı Kerimde Fâtır Suresi 24. Ayette; “Şüphesiz biz, seni müjdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gönderdik. Hiçbir ümmet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip geçmiş olmasın.” buyurmaktadır. Rabbimiz bizleri bu dünyaya imtihan etmek için göndermiştir. Bu imtihan sırasında emir ve yasaklarını (Şeriatını) insanlara tebliğ etmesi ve onlara örneklik teşkil etmesi açısından elçiler göndermiştir.

Allah Teâlâ hazretleri göndermiş olduğu yüce peygamberimiz Muhammed Mustafa(s.a.v.)’i Kuran-ı Kerimde bizlere tanıtmıştır. Kuranın bize tanıttığı Şefi’ü’l Müznibin Efendimizi tanımaya çalışalım.

Ahzâp Suresi 21. Ayette; “Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” buyrulmuştur.

Tevbe Suresi 128. Ayette; “Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.” buyrulmuştur.

A’râf Suresi 158. Ayette; “(Ey Muhammed!) De ki: “Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah’ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, diriltir ve öldürür. O hâlde, Allah’a ve O’nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız.” buyrulmuştur.

Ahzâp Suresi 57. Ayette; “Allah'ı ve Peygamber'ini incitenlere, Allah dünyada da ahirette de lanet eder; onlara alçaltıcı bir azap hazırlar.” buyrulmuştur.

Ahzâp Suresi 56. Ayette; “Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona teslimiyetle salât ve selâm edin.” buyrulmuştur.

Burada yüce kitabımızdan Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam ile alakalı birkaç ayet-i kerimeyi meali ile yazdık. Ayetlerden de anlaşılacağı üzere Allah Teâlâ hazretleri elçisine uymayı, onu her yönü ile örnek almayı bizlere emretmektedir.

Günümüz dünyasının sıkıntı içerisinde olma sebebi Peygamber Efendimizi yaşamımızın başköşesine koyamamamızdır. Efendimiz Aleyhisselam Rabbimizin buyurduğu gibi bizim için hem ahiret işlerinde hem dünya işlerinde en güzel örnektir. Bugün mutsuz bir yaşam sürmemizin yegâne sebebi sünnetten uzak bir hayattır.

Sahabe efendilerimiz yaşamlarında bir sıkıntı meydana geldiğinde Efendimiz Aleyhisselama giderek onun tavsiyeleri ile sıkıntı ve kederlerinden kurtuluyorlardı. Bugün belki Peygamber Efendimiz aramızda değil, bir derdimiz olduğunda onunla paylaşamıyoruz fakat onun sünnet-i seniyyesi bizler için bir rehberdir.

Allah Teâlâ ve Tekaddes hazretleri Efendimiz Aleyhisselatü vesselama uymayı ve hayatın her alanında onu örnek almayı bizlere nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muhammed Ali Okutan Arşivi
SON YAZILAR