Uğur Özteke

Uğur Özteke

REİS KAZANDI, AK PARTİ KAYBETTİ…

REİS KAZANDI, AK PARTİ KAYBETTİ…

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bırakıyor.

Bırakıyor diyoruz çünkü biz bu satırları yazarken henüz sandıkların yüzde yüzü açılmamıştı. PUSULA Yayın Grubu olarak siz değerli okurlarımıza her gün pırıl pırıl renkli ve çok daha farklı bir gazete sunabilmek adına maddi ve manevi yükümüzü ağırlaştırsak da gazetemizi Ankara’da bastırıyoruz.  

Gazetemizi baskı için Ankara götürürken yerel bir gazetece olarak izninizle kısa bir Konya değerlendirmesi yapalım.

Her şeyden önce Konya; Cumhurbaşkanına adam gibi sahip çıktı. Gerçi Türkiye sahip çıktı ama Konya bu anlamda Reis’e fire vermedi. Referandumdaki EVET desteğinden fazla Reis diyen Konya parti tercihinde ise Konyalı aklını zekasını ve detaycılığını gösteriyordu.

Konya sandıkta seçmen bazında parti bazında ise çok farklı bir detay veriyordu. Bu millet öyle aklı çobanlıkla filan dalga geçilecek bir millet olmadığını bizim çobanımızın da akıl fikir ve feraset sahibi olduğunu o kadar net sandığa yansıttı ki, bu sonuçlardan herkes üzerine düşeni almalı diye adeta haykırdı.

Dün sandığa giderken Konya’da son seçime göre milletvekili sayımız 14’ten 15’e yükselmişti.

AK PARTİ KONYA

AK Parti Konya’da kan kaybetti. Bu sefer seçim ittifakları sandığa direkt yansıdı. 12 vekilden 10 vekile inen Ak Parti için bu millet bence AK Parti Konya’yı yönetenler ile Genel Merkez’de Konya için oturduğu yerden ahkâm kesenlere belki de en net ihtarı yapıyordu.   

Bu şehrin en ileri gelenlerinden tutun da, çeşmecisi, elektrikçisi, etlekmekçisi, mali müşaviri, hukukçusu, polisi, üniversite hocası kiminle seçim toto tahmini yaptığımız zaman AK
Parti Konya için hiç 12 diyeni görmedim.
Haaa bazı fanatik dostlarımız ısrarla 12 dese de aklıselim insan 11 veya 10 diyordu.  Şahsen benim aklım 10 dese de 11. sıradaki Ali Sürücü’ye gerçekten çok yazık oldu. AK Parti’nin kuruluşundan buyana AK Parti’ye sağlığını hatta parasını veren bir insanı 11. sıraya koymanın sırrını biz çözemedik. Çözen varsa buyursun…

Eğer Konya ile 11. sıradaki vekili test edeceksiniz buraya konacak isim asla Ali Sürücü olmamalıydı derim. Sayın Ali Sürücü’yü Reis’e 11’e yazdıran gücü parti teşkilatları durum sakinleştirince bence kendi içinde soruşturmalı.

AK Parti’nin Konya’daki oy kaybı yaklaşık yüzde 15.

 MHP KONYA

MHP’li ülkücüler Reis’e inanılmaz bir destek vererek, Başkanlık seçiminde Sayın Bahçeli’nin sözünü yere düşürmediler. MHP Konya teşkilatları ve Genel Merkezi arife gününe kadar 4 ya da en kötü 3 idi. Son seçim haftasında Sayın Kalaycı, İl Başkanı Murat Bey ve 20’ye yakın partili ile MHP Konya’yı masaya yatırdık. Bu isimlerin yüzüne “3. sıradaki Celil abim inanılmaz kaliteli bir insan, dostum. 4. sıradaki Fatih 20 yıllık kardeşim. Ama inanın bu iki isme de yazık oldu” deyince Murat Başkan Sayın Kalaycı’ya döndü ve “Başkanım hadi gidelim. Her gazetede televizyonda bize en az 4 vekil denildi. Uğur abi moralimizi bozdu gidelim hadi” deyivermişti.

Son seçimlerde de bu ekip içerisinde yer alan bir abimizden kuzu kazanmıştık ama hala kuzunun K’sini göremiyorduk (!). Konya MHP ve MHP’deki ülkücüler bizi yanıltmıyorlardı.

CHP KONYA

Türkiye’de değil ama Konya ve CHP öyle kilit bir durumda idi ki kimse hiçbir şeyi net söyleyemiyordu. İnanın 40 yıllık sosyal demokrat büyüklerimiz bile kimi gün 1 vekil çıkartabilir miyiz? Derken bir gün geliyor 3’ten söz ediyorlardı. Eğer Saadet Partisi Konya’da Sayın Özkafa ile girmese belki ama CHP Konya için 2 vekil çok büyük başarıdır diyorum. CHP’nin böyle bir ortamda oyunu koruması gerçekten başarı. 

KONYA İYİ PARTİ

Türkiye genelinde ne yapacağı merak konusu olan İYİ Parti Konya’dan 1 vekil çıkartırken küskün, sessiz, korkan ülkücülerin tek vekili ile yetinmek zorunda kalıyordu. Burada Genel Merkeze kızgın ve küskün MHP’lilerin sandık başına geçince yine dayanamayarak üç hilali tercih ettikleri görüldü.

Bugünlük bu kadar yarın daha net ve sakin devam ederiz inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlarında yan etkileri vardır. Bazıları başını döndürürken bazıları da mideni bulandırabilir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Zafer turunda birbirimize zarar vermediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR