Uğur Özteke

Uğur Özteke

REİS’İN GÖZÜNDE UĞUR BAŞKAN…

REİS’İN GÖZÜNDE UĞUR BAŞKAN…

Ne yalan söyleyeyim Sayın Cumhurbaşkanımızın geliş ve gidişinin ardından milletin gözü önünde konuşulanlardan, verilen siyasi mesajlardan ve çekimlik pozlardan çok daha önemli, ciddi, samimi gelişmeler Konya adına bizler adına beni çocuklar gibi mutlu ediyordu.

Haber olarak veremediğimiz bazı gerçekleri ve gelişmeleri sizlerle paylaşırken Konya’mızın iki sonrasını hayal edip kendi adıma değil çocuklarımız adına mutlu oluyorum. Detaylara daha aşağılarda girmek üzere hemen bizi bekleyen konularla bugünkü yazımıza başlıyoruz.    

DUYARLI YÖNETİCİLERE

BİZ DE TEŞEKKÜR EDERİZ

Sezonun ilk maçı olan Ankaragücü maçının ardından Fikret abimiz ışıkları yanmayan karanlık merdivenleri görüntüleyip bizlere aktarmıştı. Biz de bu karanlık (!) durumu köşemizde sizlerle paylaşıp yetkililere iletmiştik.

İşte şehir sevdalısı Fikret abimiz Antalya maçı sonrası bu fotoğraflarla son durumu şöyle müjdeliyordu;

 

foto-1-667.jpgfoto-2-551.jpg

“Uğur abim selamlar. Çağrımıza kulak verip Dünya’nın en iyi 5. stadının doğu üst tribününün karanlık koridorlarına ışık tutan duyarlı yetkililere TEŞEKKÜR ederim. Koridorlardan çıkarken de inerken de millet rahat etti. Tökezleyip düşen, kalkan, karanlıkta birbirini kaybeden olmadı.”

…………..

Bizler de duyarlı yöneticilerimize ve yetkililere Konyaspor sevdalıları adına teşekkür ederiz.

TAVUKLARI HÂLÂ KAPTIRIYORUZ(!)

Değerli okurumuz abimiz Ahmet Kubilay abimiz ise derdini gecenin bir yarısı bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Değerli abicim bir kez daha rahatsız ediyorum. Küçüğüyle büyüğüyle Konyalının sesi oluyorsun var olasın. Elbette elinde uzunca bir gündem vardır ancak ben yine bildireyim.

Daha önce Buhara Mahallesindeki müstakil evlerin bahçesine köpeklerin saldırdığını ve tavukları öldürüp çıktığını söylemiştik. Bu gece tekrar yaşandı aynı vaka. Şuan saat 02.30.

Bir de benim anlamadığım Reis, Konya'ya teşrif etti. Belediyenin 4 kolla yapması gereken şeyleri yapıp aradan çıkarması gerektiği zamanlar. Reisimiz teşrif etmiş iken belediyenin ilgili kısmının sınıfta kalması enteresan geldi.

Yoksa elbette belediyemizden bunun önüne geçilmesini istemek gibi bir talebimiz yok(!) Bu sefer sadece şaşkınlığımızı bildirmekle kalalım. Saygılarımla abicim...”

……………………….

Mahalle belli dert belli, lütfen bir küçük el uzatsanız yeter bence.

Makine Yüksek Mühendisi Konya Sanayi Odasının Kurucu Başkanı Sayın Ali Akkaya içinde bulunduğumuz bugün pek çok iş yeri sahibinin konuşup yüksek sesle dillendiremediği bir konuyu bizlerle paylaşmış.

Ali Bey’in AÇIK MEKTUP diyerek yazdığı konuyu biz de harfiyen yayınlayarak yetkililere iletmek istiyoruz.

GELECEĞİN İLGİLİLERİNE,

YÖNETENLERİNE AÇIK MEKTUP

Muhterem, Gelecekteki Konya İdarecileri, İlgilileri, Siyasetçileri,

Eski YENİ SANAYİ ve KARATAY SANAYİNİ yıkıp üzerine yapılacak yapılanmadan şimdiki maliklerini evvela yeşil saha sonrasında ise yapılaşma diye mağdur ederseniz ALLAH’ın hışmına uğrayacağınızdan emin olabilirsiniz. 

Zira: ORALARI KURANLAR alın teri el emeği ile gecesini gündüzüne katıp çalışanlardı, sanatkâr, esnaflardı. Bu kooperatiflerin aidatları, çoğu şimdiki sahipleri olan insanların rızkından kesilerek, tasarruf edilen paralarla ve hanımlarının mehirleri olan takıları satılarak ödenmiştir.

Yâni bugünkü maliklerin hakları kendi rızıkları kesilerek yapılan aidat ödemelerinden doğmaktadır. Öyle zaten bedavadan sahip oldular denilip çarpıp geçilecek cinsten mülkler değildir.

Ayrıca bu alanlar kuruldukları yıllarda bir tarafından tramvay diğer tarafından çevre yolu geçen dolmuşların vızır vızır işlediği bir konumda da değillerdi, yol bel yok, bağ puştalarının içinden ine çıka geçilerek bisikletle veya çoğu zaman yaya gidip gelinen yerlerdi.

İçteki yollarda toprak yollar olduğu için yıllarca çamura saplanan araçlar, etraftaki komşuların el atmasıyla kurtarılıp yerine ulaştırılırdı. Bu durum yıllarca sürmüştü. Kanalizasyona ve suya her dükkânda ulaşılamazdı, merkezi tuvaletlerde usta ve çıraklar beraberce sıra beklerdi.

Şimdiki gibi önünde su ve kanalizasyonu olan sanki Ankara’nın Kızılay’ı veya Çankaya’sı değildi.

Ayrıca Keçili Deresinden her bahar gelen selle birlikte yarı beline kadar su altında kalan dükkanlardaki suların çekilmesi ve çamura batmış tezgahların temizlenip tekrar faaliyete geçirilmesi en az 2 aylık bir iş kaybına sebep olurdu.

Allah razı olsun 1970’lerin DSİ Bölge Müdürü İsfendiyar Bey bu acıklı durumu görüp şimdiki kanalı açarak esnafı yıllarca çektiği çileden kurtarmıştı. Allah gani gani rahmet eylesin kabri cennet olsun. Kısaca buralar Konya tabiriyle köpeğin gunnamadığı yerlerdi.

Allah cefayı başkasına çektirip sefayı birilerine sürdürmeye asla müsaade etmez.

Gasp edenlerin gözüne dizine durdurur…

Bu iki sanayi sitesinde yer sıkışıklığı yaşayan esnaflara çok daha modern geniş, asfalt yollar su ve kanalizasyonlu büyük büyük dükkanlar yapılsın.

Hatta devlet yapsın esnafı bedava oturtsun ki üretim yapılıp memleketimiz kazansın.

Bunda kimsenin gözü olmaz kimse kıskanmaz kimse garipsemez. Allah razı olsun der. Hak sahipleri de size duacı olur. İsteyen burada kalır isteyen yeni yerine taşınır. Buranın sahipleri de size beddua etmez ve de etmeye hakkı olmaz…

Peki, buralar boş kalırsa ne olur?

Su aka aka yolunu bulur. Mal sahipleri veya müteahhitler vereceğiniz en iyi projeyi gerçekleştirip buraları layık olduğu konuma getirir. Yeter ki siz yol gösterici olun. Ortalığı karıştırmayın… Birinin mağduriyetine sebep olup, rant taciri birilerine ulufe dağıtmayın…”

………………..

CUMHURBAŞKANI BU GÜNE KADAR

HANGİ BELEDİYE BAŞKANINI

MAKAM ARACINA ALDI?

Hafta sonu yaşadıklarımız gördüklerimiz ve bize ulaşan bilgiler doğrultusunda yanılmadığımız için şükrediyoruz. Evet Sayın Cumhurbaşkanımızın bu Konya’ya teşekkür ziyaretinde perde arkasında da şehrin geleceği adına temel atmaktan, bitirilmiş tesisleri hizmete açmaktan, müjdeler vermekten çok daha önemli ve kalıcı imzalar attı.

Şimdi hiçbir yerde okuyamayacağınız ve duymadığınız bazı şeyleri sizlerle yani velinimetimiz olan okurlarımızla mutlu bir şekilde paylaşmak istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın koruma ekibinden bize ulaşan bilgiler de yakın ekibini Konya’da en çok şaşırtan olaylardan birisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın Uğur İbrahim Altay’a olan yakınlığı ve kendisini hep yanında tutması olmuş.

Mesela Kongre Merkezine giderken Başkan Uğur İbrahim Altay’ı makam aracına yanına alan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tavrı bu ekibi çok etkilemiş.

Yani buradan biz de sizlere soralım.

Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi belediye başkanını makam aracına aldığını gördünüz?

Evet çok nadir de olsa zaman, zaman başbakanları ya da bakanları gördük. Ama bir Belediye Başkanının Reis’in makam aracına alınmasına bizde ilk defa şahit oluyorduk.

İkili görüşmelerde kamuoyuna açıklanmayan Konya ve Büyükşehir Belediyesine ait Reis’in inanılmaz talimatları var. Tahmin ederim ki zaman içerisinde Uğur Başkan bunu Cumhurbaşkanımızın müjdesi olarak açıklar. Mesela Uğur Başkan’ın bu çerçevede ilk açıklayacağı müjdenin ulaşım ve metro ile ilgili olmasını bekliyorum.

Yine Cumhurbaşkanının açıkladığı ama daha ortada hiçbir şey olmadığı için tasavvur edemediğimiz için üzerinde yorum dahi yapamadığımız 21. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da yapılacağını biliyorduk. Hatta spor sayfamızda bunu manşet dahi yapmıştık. Çünkü çok daha önce Uğur Başkan’ın Cidde’ye giderek bu konuda çok başarılı bir sunumu gerçekleştirdiğini de biliyorduk. Ancak bunu Reis’in müjdeyi vermesini beklediğimiz için bağıra bağıra yazamıyorduk.

Mesela bu dev yatırım ve organizasyon ile ilgili olarak bu konuda Uğur Başkan 1 numaralı isim ise 2 numaralı isim de Sayın Mehmet Baykan’dır. Burada şehir olarak Sayın Baykan’ın da hakkını vermemiz gerekir.

Şimdi gelin devletin bu oyunlar için Konya’ya yapacağı yatırımları bir düşünün. Konya’nın tanıtımından ekonomik katkısına kadar oyunlar bittikten sonra Konya’nın kasasından 1 kuruş para çıkmadan Konya’ya çakılacak tesisleri düşünebiliyor musunuz?

Kimse kusura bakmasın Uğur Başkan için yine dikkatli gözlerden kaçmayan bir kaç kelime yazacağım. Reis yemekte yanı başına Uğur Başkan’ı çağırıp oturtmasına rağmen Uğur Başkan yerini Genel Başkan Yardımcısına vererek mütevazılığını olgunluğunu ve siyasi terbiyesini Reis’in yanında bir kez daha göstermiştir.

Cumhurbaşkanı konuşmasının bir bölümünde “Seçim öncesi buraya geldiğimde Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı sizlere emanet etmiştim, Rabbim hepinizden razı olsun. Sizler de bu emaneti en yükseğe taşıdınız. Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya’ya çok büyük hizmetleri olacağına, sizi de-bizi de mahcup etmeyeceğine inanıyorum” derken yine satır arasında “Nerede ne yaparsak yapalım bir gözümüz hep Konya’dadır. Bunun için Konya’nın yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz” diyerek şehrin geleceğine Külliye korumasını şerh düştü.

Şimdilik bu örnekler yeter diyerek özete gelmek istiyorum.

Konya yönetim bazında maddi yönden zor ve sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Kim ne derse desin en başta Uğur Başkan ve diğer belediyeler icraat olarak çok zor durumdalar. Buradan bazı gerçekleri ve yapılmakta olanları bildiklerimizi yazıp pişmiş aşa soğuk su katmadan diyoruz ve dediklerimizin altını çiziyoruz ki;

“Hem Uğur Başkan’ın yönetim tarzından hem de Ankara’nın desteği ile Konya bir yıl sonra dizlerinin üzerinde doğrulacak, iki yıl sonra ise yürümeye sonra koşmaya başlayacaktır”.

Allah cümlemizi başımızı öne eğdirecek hatalardan korusun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herkes herkesi aynı sevemez. Kimileri gururunun yettiği kadar kimileri de ömrünün yettiği kadar sever.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kerkük Caddesi’nde olduğu gibi yaya üst geçidi olan yerde yayalar üst geçit yerine yoldan yaya geçidinin olmadığı yerden karşıdan karşıya geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR