Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sandığın şifreleri

Sandığın şifreleri

Konya bu seçimde hemşerisi Başbakan Davutoğlu’na adam gibi sahip çıkarken, AK Parti teşkilatları da başta AK Partili Belediye Başkanları ile çok iyi organize olmalarının karşılığını almış oldu.

Kim ne derse desin AK Parti teşkilatları Konya merkez ve ilçelerinde son yıllarda görülmemiş bir çalışmaya imza attı. AK Parti iktidarlarının daha önceki sandık zaferlerinde karizmatik lider Erdoğan tartışmasız damgasını vurarken bu kez üzülerek ifade edeyim ki kendi aramızda bile eleştirilere sebep olan Davutoğlu bu zaferi ile rüştünü de ispat etmiş oldu. Yani Davutoğlu; bir anlamda AK Parti Genel Başkanı olarak girdiği 1 Kasım seçimlerinden “lider” olarak çıktı ve Erdoğan’dan sonra parti içinde ve muhalefette tartışılmaz noktaya geldi.

Gelelim sonuçlara… Kuşkusuz bu sonuçlar en çok Konya için anlamlıydı.

Konya geçen seçimde yapamadığını bu defa yaptı. Bu başarıda başta İl Başkanı Musa Arat olmak üzere teşkilatların çalışmasına hiç kimse tek kelime söyleyemez. Dile kolay AK Parti beş ayda Konya’da oyunu tam 130 bin artırıyordu. Bu, her babayiğidin yapabileceği bir çalışma değildi.

KONYANIN KOMÜNİSTLERİ DE ARTMIŞ

Resmi olmayan sonuçlara şöyle bir göz attığımız zaman Konyalı komünistlerimiz de (!) oylarını patlatmışlar. Komünist Partinin oyları 204’ten 612’ye yükselmiş.

DSP’DE SİLİNMİŞ

DSP Konya’da da yok olan partiler arasındaki yerini almakta zorlanmamış. DSP’nin oyu tam 2 bin 712 den 512’ye inivermiş.

DYP’YE NE DEMELİ YA?

DYP’nin örneğini verince DSP’lilerden özür dilemek zorunda kalabiliriz. Evet bir dönemin Kırat’ına parti yöneticileri bile oy vermemişler. “Olur mu canım?” demeyin. Bakın DYP’nin oyu parti yöneticileri ve aileleri ile son seçimde 915 iken bu kez DYP’ye sandıkta tamı tamına 10 oy çıkmış. Tekrar tekrar baktım yine de söylüyorum inşallah yanılmışızdır ama bir dönemin Türk siyasetinin Kırat’ı da politikanın meftaları arasına girmiş. Ne diyelim; buyurun cenaze namazına…

HAK HAR’DA SIÇRAMA VAR!

Millet için sürpriz olarak değerlendirilen seçimlerde tırmanış gösteren bir diğer partide HAK PAR imiş. HAK PAR 24 oy artışı ile 2 bin 181’den 2 bin 205’e çıkmış. 24 oy artışına burun kıvırabilirsiniz ama genel başkanı seçimlerden birkaç gün evvel vefat etmiş bir parti için bu artışı es geçemedik.

KONYA’DAKİ HDP’LİLER NEREYE GİTTİ?

Türkiye partisi olabilme iddiası ile 7 Haziran sıçrayışı yapan HDP’de ülke genelini bilemem ama Konya’da tam tamına 18 bin oy kaybı var. Bizim Konyalıların geçen sefer HDP’ye oy verip bu dönem vermeyen 18 binini doğrusu çok merak ediyorum.

BAHÇELİ’NİN KONYASPOR’A ÖZÜR BORCU VAR

“Düşene bir de sen vur” diyenlerden değiliz. Allah kimseyi düşürmesin. Cenab-ı Allah’ım kimseyi gördüğünden daha aşağılara indirmesin ama seçim sonrasına bıraktığım içimdeki bir sıkıntıyı da yazmadan geçemem. Milli maçta üç beş kendini bilmezin yaptığını Türkiye’de siyasi malzeme yapmaya çalışan ve bunu da paylaşan Bahçeli ve MHP’ye o kadar üzülmüştüm ki. Bir partinin Genel Başkanı nasıl öyle bir değerlendirme yapabilirdi ki? Sayın Bahçeli’nin danışmanları hiç mi buraları göremiyorlardı. Konyaspor’un en hareketli tribünlerinin bunun ardından Ak Parti saflarında nasıl yer aldıklarını gören gözler görüyordu. Ama göremeyenler de belki şimdi görmeye başlamışlardır diyorum.  Konya’da MHP’nin 65 bin oy kaybını ya da bir vekil kaybını nereden nereye yorumlarsınız bilemem artık.

AK PARTİ’DE DİKKAT ÇEKEN TEŞKİLATLAR

AK Parti zaferinde Beyşehir’in, Cihanbeyli’nin, Çeltik’in performansı gerçekten çok büyüktü.  Karatay teşkilatı MHP’den hatta CHP’lilerden bile oy alırken, Altınekin’ de bire bir çalışan Mehmet Hançerli rekor yapan Güneysınır ile Altınekin’i kafa kafaya getiriyordu. AK Parti Meram yüzde 75.2’den yüzde 81.3’e çıkarken oyunu 18 bin oy artırıyor ama burada CHP’de oylarına artı 64 ilave ediyordu. Selçuklu 40 bin oy artışı ile yüzde 66.2’den 75’e yükselirken üç merkez ilçede de Belediye Başkanlarının en fazla oy alma ve oyunu artırma yarışı sandığa çok net yansıyordu. Merkez ilçelerde Belediye Başkanları Uğur İbrahim Altay, Fatma Toru ve Mehmet Hançerli ektikleri tohumlarını alırken Tahir Başkan da hazır kıta parti içi muhalefetine rağmen Başbakan Davutoğlu ile zafer konuşmasında otobüsün üstünde dimdik duruyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çok söz hamal yükü imiş

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sille Alt Geçidi’nde yeşil ışık yanıp ilerlerken frene basmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR