Ali Dutal

Ali Dutal

SAVAŞA HAYIR MI EVET Mİ?

SAVAŞA HAYIR MI EVET Mİ?

            Hangi insaf sahibi, aklı selim insan durup dururken “SAVAŞA EVET” diyebilir. Diyemez. Çünkü, savaş demek; kan demek, can demek, yıkım demek!…

            Savaş zaruret halini aldığında savaşı göze almamak daha fazla kan, daha fazla can, daha fazla yıkım demek!...

            PKK’ya, aslında ABD’ye karşı yürütülen savaşın zaruret halini aldığı bu günlerde “SAVAŞA HAYIR” girişimlerinin iyi niyetli bir girişim olmadığını hatta teröre destek amaçlı olduğunu düşünüyorum.

            Her ne kadar içlerinde iyi niyetli olanların olabileceğini düşünmekle birlikle devletimizin “Afrin Operasyonuna” karşı çıkan, bildiri yayınlayan, bildiriye imza atanların kahir ekseriyetinin iyi niyetli olmadığına inanıyorum.

            Aynı güruh buna benzer bir bildiriyi Sur, Cizre operasyonlarında da yayınladılar. Hem de terör örgütüne hiç toz kondurmadan güvenlik güçlerimizi, devletimizi ağır bir dille suçlayarak...

            Hele hele bu operasyonun Kürtlere karşı yapılmış bir operasyon olarak değerlendirmesi insafsızlık ve vicdansızlıktır. Terör seviciler bu değerlendirmeyi Kürt kardeşlerimizi kandırmak için yapmaktadırlar. Benim ülkemde yaşayan tüm insanlar hangi etnik gruba mensup olursa olsun ayrımcılığa tabi tutulmamış, aşağılanmamıştır.  

            -Üzülmemek hatta kızmamak elde değil; AFRİN operasyonuna karşı bildiriye imza atan siyasetçi, sanatçı, yazar, akademisyenler ABD’nin terör örgütü YPG’ye 5000 tır silah ve mühimmat yardımı yaparken neredeydiler?

            -Hükümeti desteklesin veya desteklemesin hem içeriden hem dışarıdan insaf sahibi insanlar ülkemizin haklılığını ortaya koyarlarken bunlar neyin peşindeler kime hizmet ediyorlar?

            Elbette ki, karşı görüş bildirmesinin bir sakıncası olmamalı hatta karşı görüşler olmalıdır. Ancak, açık gerçekler ortadayken toplumu özellikle de Kürt vatandaşlarımızı yanıltıcı söylemlerden kaçınılmalıdır. Bildirinin bir bölümünde;

            “Türkiye'ye bir tehditte bulunmayan, Suriye toprağı olan Afrin'e silahlı müdahalenin bölgemize ve ülkemize barış ve güvenlik değil, daha büyük sorunlar, yıkım ve acı getireceğini, Kürt yurttaşlarımızı da yürekten yaralayacağını biliyoruz” denilmektedir.

            -El insaf! Türkiye’ye karşı bir tehdit yok mu?

            -Türkiye’ye tehdit yokta, Türkiye’nin düşmanı PKK terör örgütünün uzantısı PYD/YPG’ye 5000 tır silah ve mühimmat niye verildi? Verenler bile verdiklerini kabul ederken bu yapılan yardımlar gerçek değil mi, diyelim?

            Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi örgütten tasfiye edilen terörist Osman Öcalan; PKK'nın küresel güçler tarafından kullanıldığını; amaçlarının, büyüyen Türkiye'yi durdurmak olduğunu; Afrin operasyonunun 1, en fazla 2 yıl gecikmesi durumunda sonuçları itibarıyla daha büyük acılara, yıkımlara neden olacağını; çünkü, örgütün ABD tarafından verilen silahları kullanmaları için zamana ihtiyacı olduğunu, belli bir eğitim sürecinden geçmeleri gerektiğini” söyleyerek operasyonun uygun bir zamanda yapıldığını ortaya koyarken bu güruha ne diyelim?

            “Afrin Operasyonuna” karşı yapılan bildirimdeki ifadeleri elbette ki samimi bulmayacağım elbette ki teröre ve teröristlere destek olarak göreceğim. 

            Hükümete karşı olur veya olmazsınız bunlar beni hiç ilgilendirmiyor ve hiç de önemli değil; ancak, ülkemize yönelik emperyalist saldırılara karşı birlik içerisinde olmamızın zaruretine inanıyorum. Artık, birbirimizi suçlamaktan, aşağılamaktan vazgeçmeliyiz.

            Şunu da hepimiz iyi bilmeliyiz, ülkemiz dışında gelişen olayların müsebbibi Türkiye değil; bu olaylar yüz elli yıldır hayata geçirilmek istenen bir planın sonucudur. Bu Siyonist planı hep birlikte bozmalıyız; ya değilse bize huzur yok!

            Yandaşlık ve karşıtlıktan uzak Allah(cc) rızası için AFRİN operasyonunu destekliyorum. Yüce Rabb’im kendi rızası için savaşanlara, çalışanlara yardımını eksik etmesin!

            Cumhurbaşkanımızla ilgili, bildiriye imza atanların veya atmayıp atanlarla aynı düşüncede olanların iddia ettiği gibi savaşı ülkemizin güvenliği için değil de kendi ikbali için veriyor düşüncesinin doğruluğuna yüzde bir bile ihtimal vermiyorum.

            Vermiyorum; çünkü, bu fiil Hz. Allah(cc)’a dokunur.  

            

           

 

 

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR