Uğur Özteke

Uğur Özteke

SAYIN VALİM, RİCA EDİYORUM

SAYIN VALİM, RİCA EDİYORUM

Bugün Valimiz gerçek bir devlet adamı olan Sayın Yakup Canbolat Bey’den ilk ve son kez bir şey rica edeceğim. Ama izninizle ondan önce yine sizlerden gelen bir konuyu yazarak yazımıza başlayalım.

Bir bürokrat dostumuz bize şu aşağıdaki kareler gibi onlarca fotoğraf karesi gönderdi

foto-1-486.jpgfoto-2-408.jpgfoto-3-284.jpgfoto-4-180.jpg

Sonra da şöyle dedi;

“Sayın hocam ben ……………… kusura bakmayın bu saatte rahatsız etmiyorum inşallah. İşte Konya’mızın kaldırımlar ve bisiklet yolları.

Sayın Başkanımız Uğur İbrahim Altay başkanımıza iletirseniz çok çok dua ederim. Buna bir çözüm lütfen. Saygılarımla hayırlı geceler…”

Bu okurumuzdan Allah bin kere razı olsun.

Çünkü Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarına sahip olması ile övündüğümüz (!) Konya’mızın bu üzüntü verici ve düşündürücü durumunu her gün, her saat her semtte bulabilirsiniz.

Çünkü burası Konya.

Konya’da her şeyin “en büyüğü”, “en uzunu” gibi hep “en”lerini vardır. Ve bu “en”ler ile egolarını tatmin eden siyasetçilerimiz mevcuttur. Kağıt üzerinde doğru mudur? Vallahi de billahi de doğrudur.

Yöneticilerimiz bu konuda yemin dahi etseler başları ağrımaz.

Yalnız bu en büyükler, en uzunlar ne kadar iş görüyor? Orası da büyük muamma.

……………

Yine sosyal medyada dün bir şey dikkatimi çekti.

foto-6-069.jpg

Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci bunun fotoğraf karesi gibi görüntüsü de çektirmiş ve altına da şöyle demiş; “Bugün itibariyle şehir içinde bisiklet kullanmaya başladık. Başkan dahil tüm belediye çalışanları bisiklet kullanacak. Çarşıda bisikletle gezen başkan görenler şaşırmasın”…

Kırşehirli dostlarım aile dostlarım da dahil hiç kimse alınmasın ve yanlış anlamasın.

Kırşehir’in nüfusu kaç, yüzölçümü nedir?

Amma velakin bu işin küçüklüğü, ufaklığı da önemli değil. Önemli olan iş icraatıdır.

Helal olsan sana Sayın Bahçeci. Eğer dediğini yapar ve bunu da daimi hale getirirsen anandan emdiğin süt helal olsun sana.

……………

Şimdi dönüyoruz Konya’ya.

Bizim başkanlar da yöneticiler de biliyorlar ki bu yolların bir işlevselliği yok.

Ama normal olan illaki bisiklete binen sadece şehir içinde binen binlerce bisikletliye bile hizmet etmeyiz. Çünkü bu insanların ne çektiğini bilebilmek için bu bisiklete binmek gerekir.

Bize inanan güvenen bürokratımızı kırmamak için bu durumu bir kez daha yazdık.

Ama bu durum ne ilktir ne de son olacaktır.

SAYIN VALİME YALVARIYORUM

Sayın Valim, bu şehirde düğün konvoyları asla ama asla trafik kurallarına uymuyorlar.

Pazar günü saat 14 sularında Kent Plaza önünden 1. Organize’ye gidinceye kadar üç şeritli yol sünnet çocuğumuzun konvoyu nedeni ile konvoya katılan lüks otomobillerin üç şeridi de kapatması ve üstüne üstelik de çok düşük bir hızla gitmesi ile adeta tıkanmıştır.

Sadece bu yolda meydana gelen zincirleme trafik kazalarının kayıtları da Emniyet’te mevcuttur.

Bilmiyorum, bilmediğim için de özür diliyorum. 

Şehir içi limiti 60 kilometre ise 40 ile 50 ile üç şeridi kapatıp giden onlarca araca ceza yazılmış mıdır?

Hadi diyelim burası şehir merkezi.

Aynı gün saat 17.00 suları Erenköy Kanal boyunda kırmızı ışıkta bile geçen düğün konvoyu araçlarına cezai işlem yapılmış mıdır?

Sayın Valim biliyoruz ve inanıyoruz ki polisimiz bu konuda 1 numaradır.

Amma velakin yolları kapatmak, şeritleri işgal etmek, sokak aralarında, caddelerde havaya ateş edip pompalılar ile saydırmalar yasal mıdır?

Eğer yasal değil ise bu insanlar bu cesareti nereden bulmaktadırlar?

Bunlara cezai işlem yapılıyorsa haddimi aşmıyor isem bunlar basın kuruluşları ve kamuoyu ile paylaşılıp duyuruları yapılıp, benzeri eylemleri yapma niyetinde olanlar için de caydırıcı hale getirilemez mi? 

Sayın Valim tüm kamuoyu önünde sizden özür dilerek şunu söylemek isterim ki, “Huzur şehri Konya yolları kapatan, silah, havai fişek atan ve tüfeklerle saydıranlar yüzünden inanın sesi çıkmayan, devletini milletini seven ve inanan insanların gözünde gönlünde huzur şehri olarak görülmemektedir. Buna ben de dahilim.”

Saat 24’e kadar silah atarak havi fişek patlatarak, yüzlerce çocuk, hasta, yaşlı veya normal insan korkmakta ve rahatsız olmaktadır. Normal insanlarında bu tür patlayıcı ve sesli gürültülü durumdan zevk aldığını düşünmüyorum. 

Eğer bunda kul hakkı var ise de hakkımı helal etmiyorum.

Sürçü lisan ettim ise özür dilerim.

Saygılarımla…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geriye dönüp bakarak vaktini boşa harcama. Çünkü artık o yöne gitmiyorsun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İhsaniye’nin iki şeritli yollarında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sonucu sürücüler sürekli tartışıp yolu yarım saati aşan sürede trafiğe kapatmadıkları ve onlarca aracın bekleyerek trafiği iyice çekilmez hale getirmelerine vesile olmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR