Uğur Özteke

Uğur Özteke

Seçimin şifreleri

Seçimin şifreleri

Hani bizde biz söz vardır “Yorgan gitti kavga bitti” diye… Ama her seçimin ardından olduğu gibi seçim bitti ama kavga sanki yeni başlıyor gibi. Her insanın kendine özgü bir yapısı vardır. Biz de 40 yıllık gazetecilik yaşantımızda genelde az konuşmayı, fazlası ile dinlemeyi hem de herkesi dinlemeyi tercih ederiz. Çünkü her kesimi dinleyerek toplumun genel kanaatini öğrenmeliyiz diye düşünürüz.   

Zaten nur içerisinde yatasıca atalarımız “Sana senden olur, her ne olursa, başın selamet bulur, dilin durursa” ya da “Göz iki, kulak iki, ağız tek, çok görüp, çok dinleyip, az söylemek gerek” dememişler mi? demiştir.

Ya Yunus Emre ne demişti

Sözünü bilen kişinin, yüzünü ağ ede bir söz.

Sözü pişirip diyenin, işini sağ ede bir söz.

Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı,

Söz ola zehirli aşı, bal ile yağ ede bir söz.

…………

Söz gümüşse, sükut altındı değil mi?

…………….

Dün milletin birbirini kırdığı günde sosyal sosyal medyayı tararken iki önemli gördüğüm yorumu sizlerle paylaşmak isteriz.

Ak Partililiğini tescillemiş iki iş adamımız bakın sosyal medya da seçim sonuçlarını nasıl yorumluyorlardı. 

Arif Doğru Bey;

“Benim son yorumum;

Mesela bir türlü dinmeyen yağmurlar Rabbimin kahrından mı lütfundan mı? Seçimden koalisyon sonucu çıkması hayırlı mı şer mi?

Toplum olarak çok şımarmış herkes birbirine tepeden bakıyor birbirini küçük görüyordu, bedavacı olmuştuk. İşçi, memur çalışmıyor, patronlar şımarmış, araba ev beğenmez olmuştu. Şimdi koalisyon ekonomik sıkıntılar batan firmalar olursa, geçim sıkıntı tekrar başlarsa, artık herkes işini yapar, herkes mütevazi olur.

Rabbim azgın kullarını böyle terbiye eder.

………………

Mehmet Can abimiz ise

“TEŞEKKÜRLER KONYA..

Doğu ve güneydoğu bölgesinin dağları delinmiş Avrupa’daki gibi yollar ve tüneller yapılmış, seçimlerde yüzde seksenlere varan oranlarda HDP birinci parti. İç Anadolu’nun göbeğinde olan Konya’mızın ise hala Konya-Isparta, Konya-Mersin, Konya-Antalya duble yolları olmayan Konya-Afyon arası tamiratları bir türlü bitirilemeyen bir Konya hâla askeri havaalanından sivil hava taşımacılığı yapmaya çalışan bir Konya. Hâla çevre yolu olmayan Konya seçimlerde ise AK Parti’nin en büyük destekçisi Konya.

Vefalı Konyam benim...

Konya’ya bakarak başta İstanbul, Kayseri olmak üzere oy oranı düşen diğer iller utansın.

TEŞEKKÜRLER KONYAM…” demiş….

…………….

Seçim sonucunun Konya için şifrelerini izlemeye devam ediyoruz.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Irmak suyunu tümden içmenin imkanı yok, ama susuzluğu giderecek kadar içmemenin de imkanı yok.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konuşmak bir ihtiyaç ise susmak bir sanattır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR