Uğur Özteke

Uğur Özteke

Selçuklu İlkokulu “Buhar olup uçtu mu?”

Selçuklu İlkokulu “Buhar olup uçtu mu?”

Bizi severek ya da söverek takip eden okurlarımız bilirler ki bizim “kırmızı çizgilerimiz”in arasında hatta en başlarında da “eğitim” gelir.

Öğretmenlik yapmasak da Eğitim Fakültesi mezunu olmamız, ailemizde 6 öğretmenin olması (Biri hariç bugün diğerleri emekli oldu) iyi bir eğitim ile neler yapılabileceğine inanmamız eğitime olan inancımızı büyütüyor.

Bu bir itirafsa itiraf, eğitimdeki yanlışlıkları, yamuklukları mümkün oldukça yazmamaya, ağırları da hafifleterek köşemize taşırız. Bu bizim zafiyetimiz ise bunu da kabul ederiz.

Mesela bir okurumuzun bizimle oldukça sert bir serzenişini yumuşatarak köşemize taşıyoruz. Bu noktada eğitimdeki büyüklerimizden ve yetkililerden bir tek ricamız var.

“Yeni Türkiye’ye, Yeni Konya’ya” tamam.

Amenna.

Ama binlerce insanın mezun olduğu okulların isimlerini değiştirerek eğitimin hafızasını silerek bir yere varamayız. Değil mi?  

O zaman buyurun bir okurumuz yine bir okul ile ilgili olarak ne yazmış ve bizimle bu konuyla ilgili hangi fotoğrafları paylaşmış.

“BU OKULUN YERİNDE YELLER ESİYOR”

3 Kasım 1958 tarihinde açılan Meram Selçuk İlkokulu’nun yerinde yeller esmektedir. Meram Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan ve 1970-1980 yılları arasında Konya’nın en çok öğrencisi olan okulları arasında olan Selçuk İlkokulu 2013-2014 öğretim yılında yıkıldı.

Bundan sonra eğitimini Meram Mehmet Şükriye Sert İlkokulu 3.katında geçici olarak sürdüren öğrenciler henüz okullarına dönemediler.

Okul yıkılıp temeli kazılmasından beri aynı durumda. Bölgenin okul ihtiyacı ortada. Ayrıca Meram bölgesinde Büyük İhsaniye, Mahmuriye, Öğretmenevleri, Saadet, Pirebi, Kurtuluş mahallelerinde bağımsız ortaokul olmaması da dikkat çekici. Yetkililerin bu konuya duyarlılığını bekliyoruz.”

foto-1-049.jpgfoto-2-052.jpgfoto-3-027.jpgfoto-4-011.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir dokunulmazlığın gerçek gücü, etrafındakilere dağıttığı sessizliktir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücülerimiz ısrarla yolun sol şeridi kapatıp ilerlemeye çalışmadıkları zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR