Ali Dutal

Ali Dutal

SİLAHLAR KİMİN İÇİN; KİME, NİYE?

SİLAHLAR KİMİN İÇİN; KİME, NİYE?

Ağırlığı ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve İsrail olmak üzere tüm dünya devletlerinin elinde bulunan tahrip gücü çok yüksek silahlar değil dünyamızı, dünyamız gibi on tane dünyayı on kere yok edebilecek düzeydedir.

-Bu silahlar kimin için; kime, niye?

Dünyanın en iri yırtıcı hayvanlarından biri olan Bengal kaplanı bir gün yavrusunu yanına alarak kendisine zarar verebilecek tehlikelere karşı dikkatli olması gerektiğini öğretirken özellikle insanı gösteriyor ve “Bak yavrum şu gördüğüne insan denir. İnsan denen bu varlığa karşı çok dikkat etmelisin şu gördüklerin içinde en tehlikeli olanı budur” diyor.

Yaratıkların en tehlikelisi, en vahşisi ve en acımasızı insandır. İnsan, insan olma vasıflarını kaybetti mi hayvandan da aşağı konuma düşmektedir. Günümüz dünyasının insanlarının kahir ekseriyeti hayvandan çok çok aşağı konumdadır. İnsani değerlerden uzaklaşmamış insanlar ağırlıkta olsaydı insanlığı yok etmek üzere bu kadar silah bu kadar bomba olur muydu?

Yirmi yıl önce bir araştırma da görmüştüm. Yirmi yıl önce her gün kişi başına silaha harcanan para 30 Dolardı. Bir de bugünü düşünelim. Bilmiyorum, 50 Dolar mı 100 Dolar mı?

Var sayalım 50 Dolar olsun. Ayda 1500 Dolar eder yani bizim parayla 9000 TL civarı. Bu para insanlar için harcansa aç insan kalır mı?

-İnsan bu; vahşi!

Siz bakmayın çağdaş batı medeniyeti söylemlerine hepsi yalan hepsi aldatmaca! Her şey insanlığı yok etme üzerine kurgulanmış ve bu kurgu üzerine devam etmektedir. Vahşi, katil batı! Dünyanın birçok yerinde insanlar açlıktan ölürken bir lokma ekmek için bir birini boğazlarken o gariban ülkelerin zenginlik kaynaklarını sömürmektedirler.

Sömürü alenileşmiştir. Bakın ABD’ye; başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri denen Arap ülkelerini haraca bağlamıştır. Yemende insanlar açlıktan ölürken sınır komşusu Suudi Arabistan ABD’ye 100 milyarca dolar silah parası ödüyor.

-Şimdi bunlar Müslüman mı oluyor?

Özellikle sık sık umre yapan Müslümanlara sesleniyorum. Suudi Arabistan’a bıraktığınız dolarlar ağırlıklı ABD olmak üzere İslam düşmanı ülkelere gitmektedir. Hac farizasını yerine getirdikten sonra umrelerimizi ertelemenin daha sevap olacağını düşünüyorum.

Çevremizde olup bitene duyarsız kalamayız. İslam dünyası ve coğrafyamız üzerinde büyük oyunlar oynanıyor; bu oyunları bertaraf edebilmemiz çok kolay değil; hele hele bir birimizle uğraşarak bir birimizin kuyusunu kazarak hiç bertaraf edemeyiz. İnsanlıktan çıkmış vahşilerin merhametine umut bağlamanın bir faydasının olmadığının şuurunda olmalıyız. Gerçekte FETÖ, PKK, DEAŞ vs. diye bir şey yok!  FETÖ, PKK postuna bürünmüş ABD ve aveneleri var! İşin acısı bu insan avcısı vahşiler bizim çocuklarımızı kullanıyor! Her atılan taş düşmanın değil; bizim başımızı yarıyor!

Ülkemin tüm kesimleri gerçeklerle yüzleşebilmeli, bazı menfaat odaklarının söylemlerini dikkate almamalı. Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Dünyanın bu kadar silahlandığı bir dönemde değerlerimize sahip çıkmamız gerekirken onlar da bir bir elimizden kayıp gidiyor. Gençliğimizi, neslimizi; en önemlisi imanımızı kaybediyoruz. İmanını kaybedenler yenilmeye mahkumdur. Bu böyle biline!

Biz silahlanmayalım demiyorum. Hele hele sünepe sünepe yan gelip yatalım da demiyorum. Oyunu kuralına göre oynayamazsak ülkemiz ve insanımız üzerinde oynanan oyunların önüne geçemeyiz. Akdeniz savaş gemileriyle dolu. Bu savaş gemileri kime, niye?

Bu işin şakası yok! Bir manyak çıkar, savaş bile çıkarabilir. Geçenlerde ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da Pakistan Başbakanı İmran Han ile yaptığı görüşmesinde Afganistan ile ilgili sorulan bir soruya, "Afganistan'daki savaşı bir haftada bitirebilirim, sadece 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Eğer bu savaşı kazanmak isteseydim Afganistan yeryüzünden silinir on günde yok olurdu; ancak bu yoldan gitmek istemiyorum” diyor. Yapabilir mi? Dünya savaşları manyaklar yüzünden çıkmadı mı?

Allah(cc) göstermesin çıkacak bir 3. Dünya Savaşı, 1. ve 2. Dünya Savaşlarına benzemez. Uzağa gitmeye gerek yok; bugün İncirlik Havva Üssünde ABD’ye ait silahların tahrip gücünü biliyor muyuz? Söylenenler doğru ise İncirlik Hava Üssünde bulunan nükleer bombaların tahrip gücünün ülkemizde yapabileceği tahribatı düşünmek bile istemiyorum; ancak, bazı gerçekleri de bilmek durumundayız. ABD’nin dostluğu, müttefikliği külliyen yalan!

Türkiye’nin en büyük düşmanı ABD ve ittifaklarıdır. ABD niye ülkemize saldırı içinde olan terör örgütlerine binlerce hatta on binlerce tır ve uçak dolusu silah veriyorsa bunun izahı nedir?

Düşmanımızı, dostumuzu bilelim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR