Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞİMDİ DE PEGASUS MU ÜZDÜ?

ŞİMDİ DE PEGASUS MU ÜZDÜ?

Hava şartları ve doğa, insanoğlunun hangi şartta hangi teknolojide olursa olsun bir yerde asla hakkından gelemeyeceği ve başına geleceklere razı olacağı bir güçtür. Ancak böylesine her alanda gelişmiş bir Dünya ülkesi olan Türkiye’mizde Selçuklu’nun başkenti olmakla gurur duyduğumuz Konya’mızda zaman zaman yaşanılan olayları gerçekten fıkra gibi izliyoruz…

Türkiye ne kadar gelişirse gelişsin iktidar kim olursa olsun Konya’nın, Konyalının kaderi değişmiyor değişmeyecek gibi de.

Gerçi bunun en güzel şekilde anlaşılabilir olmasını Sayın Ahmet Sorgun söylemiş….

Tabi ki anlayana, anlamasını bilene.

Sayın vekilimiz ne demiş “Konyalı hem kızar hem oyunu verir. İnsan sevdiğine kızar…”

Konya’yı ve Konyalıyı damarlarına kadar bilen tecrübeli siyasetçi büyüğümüze doğruluktan da öte bu samimi söylemi için huzurlarınızda teşekkür ederiz.

Evet artık sade vatandaşından iş adamlarına kadar kış mevsimi yaklaşırken herkesin tek bir korkusu var “Uçak inecek mi?”, “inerse de kalkacak mı?”…

Konya’da 7’den 77’ye herkesi ilgilendiren bu çile artık alın yazımız olmuş durumda.

…………….

Geçtiğimiz haftadan bu yana not defterimizde kalan aynı konu ile ilgili iki ayrı şikayeti bu vesile ile dile getirmek istiyoruz. Böylece hem yetkililere vatandaşın durumu aktarmış olacağız hem de bize inanın güvenen insanların sesi kulağı ve gözü olma görevimizi yerine getireceğiz…

Bakın Hilmi Horasanlı Bey geçtiğimiz hafta cuma günü bize durumunu şöyle özetliyordu;

“Uğur abi merhaba,

Derdimi anlatacak yer bulamayınca sana yazıyorum. Bugün sabah 07.50 Pegasus uçağı ile İstanbul’a uçacaktım. Sabah uyanınca Pegasus’un mesajı ile uçuşun yoğun sis sebebi ile iptal olduğunu gördüm.

İnternet üzerinden uçuşları incelediğimde akşamdan gelen 05.50 Pegasus ve 06.00 THY uçaklarının kalktığını benim 07.50 ve 10.30 Pegasus uçuşlarının direkt iptal edildiğini gördüm. 9.40 THY uçağı ile herhangi bir iptal görünmüyordu. Ben de THY’den bilet almak istedim ama dolu olduğu için alamadım. Merak edip Konya belediyesinin uygulamasından kameralara bakınca uzman değilim ama sis de yoktu. Takip ettiğimde ise THY’nin 9.40 uçağının vaktinde gelip gittiğini gördüm.

Pegasus’un keyfi iptali sonucu benim gibi birçok yolcu muhtemelen iş toplantılarını belki de bağlantılı uçuşlarını kaçırdı.

Vatandaş olarak yapacağımız başvurular zaten bir yere varmaz, belki siz köşenizde değinince umarım Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası Konyalı işadamları vatandaşlar adına belki bir şeyler yaparlar.

…………….

İnşallah Hilmi Bey inşallah şehri yöneten büyüklerimiz bu konuya bir çare bulurlar. Ama laf aramızda kalsın bu büyüklerimizin böyle bir sorunu yok. Çünkü onların binecekleri uçak kalkmadığı zaman ya da inmediği zaman özel makam araçları ile zaten Hızlı trenlerimizde VIP yerleri hazır olduğu için hiçbir sorun yaşamıyorlar. Bu yüzden de sizin bizim derdimizi çaresizliğimizi bir uçağın inmemesi ile ya da bir uçağın kalkmaması ile nasıl bire bir kilitlendiğimizi anlamazlar anlatamayız.

PEGASUS’UN KARNE HEDİYESİ

Yine aynı konu ile ilgili aynı gün (geçtiğimiz hafta Cuma günü) bir bayan okurumuz bize şunları yazmıştı;

“18.01.2019 PC2703 Konya-İstanbul uçuşumuz, Konya'daki yoğun sis nedeni ile iptal edilmiştir. Biletiniz ile ilgili ücretsiz değişiklik veya iade işlemleri için linke tıklayabilir http://flyp.gs/FSeyj veya 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. B002”

 

foto-1-554.jpg

Pegasus sis var diye iptal etti, fakat hava gayet açık. Konya’nın sisi de bahane oldu. Ama bu kadar aleni nasıl yapılıyor anlamadık. Karne günü. Her yer tıklım tıklım dolu. Rezil ettiler insanların programını da çocukların heyecanını da.

Bu velilere ve çocuklarımıza resmen Pegasus’tan karne hediyesi.

Çocuğa sisten dolayı uçak iptal edildi diyorum. Camdan bakıyor, hava pırıl pırıl.”

…………….

Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum.

Çünkü böyle bir durumu ne zaman dile getirsek karşımıza bizim ve de kimsenin anlayamayacağı bir sürü teknik mazeret dile getirilecek ve unutulacak.

Tekrar edelim biz okuyucularımızın ve vatandaşların sesini feryadını yetkililere ilettik. Dahası iletmeye çalıştık.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İlk başta herkes iyidir. İnsanların ilk söylediklerine değil, son yaptıklarına bakacaksın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sisli havalarda ayağımızı gazdan çekip biraz sakin yol aldığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR