Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Söke Söke

Söke Söke

Bu sezon yaptığı her maçtan ders çıkartarak sonraki maçlarda yapılan yanlışları düzeltebilen bu konuda çok başarılı olan, sürekli üzerine koyan bir Konyaspor izliyoruz. Trabzon maçı içinde, özellikle deplasmanda gelen güzel sonuçlarla umutlu gidiyorduk.

Temsilcimiz hemen herkes tarafından aşağı yukarı tahmin edilebilecek bir kadro ile sahadaydı. Sakatlık nedeniyle kadroda olmayan Sissoko yerine oynayan Bajic dışında zaten herkes yerli yerindeydi. Belki Ömer olabilirdi ama hamle oyuncusu olarak kenarda olması doğruydu.

İlk yarım saat Konyaspor, Trabzon’u kilitledi dersek yalan olmaz. Karşılaşmada ilk atak girişimi Meha’nın kullandığı frikik oldu diyebiliriz. Sonra ki bölümde Trabzon baskıyı artırsa da Konyaspor’lu oyuncuların çaba ve mücadelesi özellikle çizgiden çıkan topa Ali Turan ve Ömer Ali’nin müdahalesi   kendimce maçı kaybetmeyeceğimizi bana gösterdi aslında.

Maç sonunda heyecanla yazımı yazarken Tv ekranlarında mücadele emeği bir kenara bırakarak hakeme sallamalar başladı, maalesef Tv ekranlarında futboldan hakemlikten pozisyondan anlamayan, tuttukları takımın taraftarlığını yapan yorumcularla doldu taştı. Hadi biraz delikanlı olalım dürüst olalım. Hep bize karşı veriliyor bir defada rakibe verilsin diyecek değilim. Penaltı olmadığı tartışılan pozisyon zaten penaltı değil ancak bu pozisyon Konyaspor aleyhine de olsa, orta hakeme bu pozisyonda içerde mi dışarda mı yorumu yapmak yanlış olur çünkü pozisyon o kadar hızlı gelişti ki, Rangelov yaklaşık 60 metre bindirmeyle aldı penaltıyı o mesafeden hakemin içerde mi dışarda mı seçmesi zordu, hadi hafızamızı zorlayalım 2002 dünya kupasında Rivaldo’nun hakemin gözü önünde kendinin ceza sahası içine atmasıyla alınan penaltı gibi bir pozisyon değil bu, ancak bu pozisyonda kırmızı kart var. Pozisyona hakem keşke penaltı vermeseydi de kırmızı kartı verseydi diyorum. Tabi pozisyon başlangıcı dışarda olduğu için eyyamcılara gün doğdu. Kırmızı kart gelse Konyaspor rahat bir galibiyet alabilirdi. Tıpkı ilk pozisyonda olduğu gibi ikinci golde de orta hakemi eleştirmek yanlış olur kaldı ki Ligtv de teknolojik cihazlarla 23 santim ofsayt olduğu belirtiliyor 23 santim benim bir karışım yapıyor yardımcı hakemin bu pozisyonu seçememesi normal. Hakemde art niyet olsa ilk gol öncesi Yusuf’un kullandığı frikik için direk değil en direk serbest vuruş verirdi, vermesi gerekirdi. 90 dakika boyunca hakemi de eleştirecek başka pozisyon yok o zaman hakemin arkasına sığınmaya gerek var mıdır? Bu eyyamlar serzenişler Konyaspor’un galibiyetine ve mücadelesine gölge düşürmesine düşürtülmesine izin veremeyiz.  Mücadele demişken maç sonu koşu mesafelerine bakıyorum 118.7 km ile bu sezonun rekorunu kırması yukarda yazdıklarımızın ispatı diyebiliriz.

Defans hattımızda Ali Turan ve son haftalarda performansı yükselen Mehmet Uslu insanüstü çaba sarf ettiğini söyleyebilirim. Holmen, Rangelov,  Ömerali ve Ali Çamdalı’da koşu mesafeleri ile göz doldurdu.

Sonuç olarak;  Trabzon deplasmanında puan almak güzel diye düşünürken, üç puan almak harika oldu. Bu sezon Konyaspor’un attığı gollerin tamamı yabancı oyunculardan gelirken, bu golleri atan oyuncular içinde sadece Vukoviç geçen yıl bu takımda bulunuyordu. Bu da transferde sönük kaldığı düşünenler için kapak oldu. Maç sonu Konyasporlu oyunculara saldırmak için tribünden atlayan karakterleri yazmayacağım fakat alınılacak cezayı ilgi le takip edeceğim.

Maçın Sözü; Hakemle değil mücadele ile “söke söke” aldık hem de 118,7 kilometre koşarak.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR