Uğur Özteke

Uğur Özteke

STADYUM YIKILSIN MI, STADYUM YERİ NE YAPILMALI?

STADYUM YIKILSIN MI, STADYUM YERİ NE YAPILMALI?

Güzel, güneşli ama bizler içinde iş dünyasından siyasetçilere kadar eli taşın altında olan insanlarımız içinde zorlu bir haftaya başlarken biz haftanın ilk gününde “gıcık” bir yerel meseleye dokunarak başlıyoruz.

Bu da durduk yerde aklımıza gelmedi. Cumartesi günü çok sevdiğim hukukçu bir abimiz ile sohbet ediyorduk. Bu abimiz alanında gerçekten tuttuğunu kopartan bir isimdir. Bir güzel özelliği de sporun içindedir.

Oradan buradan derken abimiz ”Uğur biliyorum eskisi gibi yazamıyorsun. Şimdi sana bir şey diyeceğim onu da yazamayacaksın” diyerek önce damardan girdi. Bizde de serde dağlılık var ya gubuzluğumuzu yaptık ve “Yasal olan her şeyi Allah’ın izni ile yazarız” diye bir cümle ağzımızdan çıkıverdi eee karşımızdaki cin gibi akıllı hukukçu tabi.

Ve yumuşacık girdi konuya “Uğurcum bak senin de çocukluğun, gençliğin stadyumda geçti. Oralarda büyüdün. Büyüdük. Spor bu millet için en iyi ilaç. Spor yapan adamdan zarar gelmez. Spor yapan toplum akıllı bilinçli duyarlı ve sağlıklı olur.

Şimdi bak bu stadyum yıkılacak mı?

Yıkılırsa ne olacak?

Buradan kimler neler kazanacak?

Geçtik bunların hepsini, stadyumun çevresindeki iki kapalı spor salonu, yüzme havuzları, tenis ve açık alan basketbol sahaları bir yana mevcut eski stadyumun altında en az 40 amatör branştaki gençlerimiz spor yapıyor. Burası yıkılınca bu binlerce sporcu ve eğitimciyi nereye göndereceksiniz?

Bu iş bu kadar mı basit?

Bak ülke olarak yeni bir referanduma gidiyoruz. Biliyorum senin de belediyeciler ile aran çok iyi. Olsun hadi bu stadyum yıkılsın mı yıkılmasın mı? Yıkılacaksa burası ne olmalı? Hadi sandığa gidelim ve vatandaşa soralım.”

………….

Vallahi kimse kusura bakmasın. Ağzımızdan laf çıktı bir kere. “Yasal olan her şeyi yazarız” dedik herif gibi. Ve yazdık. Bundan sonrası yöneticilerin ve siyasilerin bileceği konu değil mi?

SAYIN VALİMİZE VE SOSYAL HİZMETLER

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE MİNNETTARIZ

Yine geçtiğimiz hafta Şeker Tekke’de bir aile dramını dile getirmiştik. Biz önce 33 yaşında zihinsel engelli kardeşimiz Osman’ı görmüş ardından yatalak ve sürekli oksijen tüpü ile yaşayan babasını ve garip annesini öğrenmiştik. Bu aileye bir sosyal yardım yapılmadığını dile getirip yetkililerden ricacı olmuştuk. Evet Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve personeli daha yazının yayınlandığı günün ilk saatlerinde aileye ulaşmışlar.

Bizim mahalle muhtarından aldığımız bilgilere göre Osman son raporu 2012’de almış ve yenilememiş. Babası için ise aile bugüne kadar yardım amaçlı hiçbir yere başvuruda bulunmamış. Baba inşallah bu hafta içerisinde Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınacak.

Osman için ise yeniden bürokratik işlemler ve çalışmalar yapılacak. Bu ailenin işi gerçekten çok zor. Çünkü ellerinden iki gün tam olarak arka arkaya tutacak insan yok. Ama Devlet ve ilgililer en iyisini inşallah yapacaklar.

Tabii bir yürekten teşekkür de bizim insanımıza olacak. O gün vallahi saat 12 olmamıştı en az 50 tanıdık dost isim aradı. İçlerinde oda başkanı, dernek başkanları, iş adamları da vardı, belediyede çalışan garip ama yüreği kocaman insanlar da.

  1. “Biz ne yapabiliriz?” diyorlardı. İnanın bazı telefonların ardından gözyaşlarımı tutamıyordu. Bizim insanımız bu yüzden gerçekten çok büyük. Düşmanlarımız da bir bunu öğrenemedi gitti.

TAHİR BAŞKAN VE EKİBİNE

BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDERİZ

Geçtiğimiz hafta sanayici bir abimizin Ankara yolundaki tozdan görüş mesafesinin sıfıra düştüğünü söylemesinin ardından bir de biz gitmiş tozu görmüştük. Bunun üzerine de ağır geçen kış şartlarının ardından temizlik işinin farz olduğunu dile getirmiştik. Hafta içerisinde hem Büyükşehir’den yapılan haber servisi hem de bizim işçilerimizin ellerindeki hortumlar, fırçalar ve kovalar dahil temizlik çalışmalarını görünce inanın çok mutlu olduk. Bu vesile ile Tahir Başkan’a ve duyarlı hassas ekibine çok teşekkür ederiz.

RECEP ÇINAR VE AHMET

ESER’İ KUTLUYORUM

Konya TSYD Şubesi kurulduğu günden bu yana tarihe geçecek bir başarıya imza attı. Evet geçtiğimiz aylarda spor yazarı kardeşimiz bir dönem Konyaspor Kulübünde farklı görevlerde bulunan Ahmet Eser TSYD yönetimine girme başarısını göstermişti. Bu Konya spor basını için çok önemliydi. Ama o genel kurulda gördüm ki bizim Recep Çınar orada bir; çok iyi seçim stratejisi uyguladı iki; Başkan olarak ağırlığını gördük.şimdi öğrendik ki bizim Ahmet Eser TSYD yönetiminde yapılan görev seçiminde Genel Sekreterliğe seçilmiş. Vallahi helal olsun diyorum. Bizim Ahmet’i artık Konya’da tutabilene aşk olsun. Ama Ahmet orada da işini en iyi yapar. Bu vesile ile hem hayırlı olsun diyoruz hem de bu iki arkadaşımızı yürekten kutluyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şöhret, gençlik ve gurur... Mezar hepsini alır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Lamcı alt geçidine girerken araç sürücüleri kafalarına göre şerit değiştirmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR