Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

TEŞEKKÜRLER SAYIN BAKANIM

TEŞEKKÜRLER SAYIN BAKANIM

Konya yıllarca bakan özlemi çekti. Dün gibi hatırlıyorum mitinglerin hükümet meydanında yapıldığı bir dönemde o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan aynen şu ifadeyi kullanmıştı, “Kulağıma Konya’nın Bakanı yok gibi şeyler geliyor, buna ihtiyacınız yok çünkü sizin bakanınız benim ben…”

Doğruya doğru demek erdemdir. Konya AK Parti Hükümetleri döneminde Cumhurbaşkanımız sayesinde sayısız önemli yatırımlar aldı. Yediğimizi inkâr edersek yarın onu da bulamayız. Her zaman her şeyin daha fazlası mutlaka vardır. Biz bunları söyledik diye “Hani 17 sene de Konya’ya ne verdiler” diyenleri duyuyorum ve saygı duyuyorum!

Konya bu dönemde yine altın çağlarından birini yaşıyor. Hem Cumhurbaşkanımız hem de bakanlarımız ve özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile; 'yatırım ve sahip çıkılma anlamında' çok özel şeylere şahit oluyoruz.

Bakan Kurum, genç, dinamik, çalışkan tabiri yerindeyse pırıl pırıl bir vatan evladı. Rabbim yolunu açık etsin.

Pazartesi günü yazdığımız birkaç cümle üzerine Bakan Bey’in ilgili Genel Müdür ile görüşerek şehrimizle ilgili bilgilendirme yaptığını öğrendik ve çok sevindik.

Konya bu ülke için çok önemli bir yere sahip. Bunu herkes anlamalı.

 

YANILMADIK, YANILTMADIK!

Yaklaşık 10 gün önce Gelecek Partisi henüz yeni teşekkül edilirken, Konya İl Başkanı’nın Eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Ekici olacağını belirtmiştik. Bugün o ismin İl Başkanlığı tebliğini almak üzere Ankara’da olduğunu öğrendik. Çok şükür yanılmadık ve okurlarımızı yanıltmadık.

 

ABDÜSSETTAR YARAR İYİ NİYETLİ

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, dün Konya Basınıyla bir araya geldi. 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri değerlendirme toplantısında 7-17 Aralık döneminde yapılanları sunum şeklinde özetledi. Yarar, Konya’da ikinci dönemini yaşayan nadir bürokratlardan biri. Önceki görev dönemini, sonraki boşluğu ve son dönemdeki göreve yeniden başlama evresini yakinen bilenlerdeniz. Yarar’ın iyi niyetinden kuşkumuz yok. Gerek Mistik Müzik Festivali’nde gerekse Şeb-i Arus törenlerinde elinden geleni yapmaya çalışıyor. Karşılaştığı sıkıntılar var. Belki istemeden uğraştıkları var. Hem İstanbul ahalisini hem Konya’yı dengede tutarak törenleri devam ettirebilmek kolay değil.  Törenlerin gelecek yıllarda yapılış şekliyle ilgili Sayın Yarar ile önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceğiz.

 

KOMÜT’TEN GÜZEL HABERLER

 

Dün önemli ziyaretçilerimizin başında Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) yönetimi vardı. Başkan Adem Bulut ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Çizdiği profil ve farklı vizyon anlayışıyla; yönetimiyle birlikte şehir adına güzel işler yapacaklarından eminiz. Sohbette şimdiden projeleri ile ilgili heyecanlandırıcı gelişmelerden bahsettiler. Biz işin sürprizini kaçırmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR