Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Torje ve Campos Kanatları Dağıtır

Torje ve Campos Kanatları Dağıtır

Torku Konyaspor, transferin hızlı takımlarından biri olarak dikkat çekti. Dünya Kupası’nın gölgesinde gözlerden uzak, çalışmalara başladı. Yapılan transferleri de naçizane bu ve bundan sonra ki yazılarımda, değerlendirmeye çalışacağım.

GABRİEL TORJE: Rumen Messi, lakabıyla tanıdığımız 24 yaşındaki oyuncuyu Torku Konyaspor 1 yıllığına, İtalya’nın Udinese takımından sessiz sedasız kiraladı. 2005 yılında profesyonel olan Torje ilk sezonda 28 maçta 1 gol atabildi. Ama gösterdiği performansla 2006 yılında Romanya U17 ve U21 kadrosunda yer aldı, 2008 yılında Dinamo Bükreş’e 2,5 milyon dolara transfer oldu. Bükreş temsilcisinin formasıyla 3 sezonda tam 108 maça çıktı 17 de gol attı bu performansla önce milli takıma yükseldi sonra Avrupa takımlarının dikkatini çekmeyi başardı 2011 yılında İtalya’nın Udinese takımına 7 milyon Euro’ya transfer oldu. İtalyan temsilcisi ile oynadığı 21 maçta sadece 2 gol atabildi. Buna rağmen Torje, bir ara Arsenal’in takibinde idi ve sezon sonunda, bol bol karşılıklı oyuncu kiraladıkları kardeş takımı diyebileceğimiz İspanya’nın Granada takımına kiralandı. Sezon bittiğinde ise yeni adres İspanya’nın Espanyol takımı olmuştu. Burada sadece 12 maça çıkabildi ve 2014-15 sezonu için, Torku Konyaspor bedelsiz olarak bu oyuncuyu kadrosuna katarak, bana göre büyük iş yaptı. Torje; henüz beklenen patlamayı gösterememiş bir oyuncu kanatlarda oynayabildiği gibi forvette ve arkasında da görev verildiğinde yüzünüzü kara çıkartmayacak bir oyuncu. Bu oyuncuyu, gündeme düşürmeden, hem de bedelsiz almak büyük iş, emeği geçenlere ben kendi adıma teşekkür ederim, Hagi Galatasaray teknik patronu iken bu oyuncuyu istemiş ve alamamışlardı. Daha sonra Emmanuel Culio transferini yapmışlardı. Torje’nin tek dezavantajı ülkemize göre çok daha yumuşak top oynanan bir ligden, İspanya’dan gelmiş olması, sabredilirse bu oyuncunun kumaşı sağlam, maç kazandıracak kaliteye sahip. Transferi kiralık da olsa 3 büyük takımdan biri yapsa sansasyonel olabilirdi. Böyle futbolcuları kadronuza kattığınızda satın alma opsiyonu ile almak çok daha akıllıca olacaktır. Udinese takımı bugün 3 milyonlarda gezen bonservisini, oyuncunun performansına göre, bir patlama ile 10 milyonlara çıkartabilir ama gene de bu transfer büyük iş umarım beklenen patlama gerçekleşir ve Torku Konyaspor’a katkı sağlar... Djalma Campos ile tekrar anlaşılmasıyla kanat değişimleri ve etki ataklarla Konyaspor bu sene çok can yakabilir. Djalma Campos ile tekrar anlaşmak kadroya derinlik vermekle birlikte çeşitli hücum varyasyonlarında, Mesut hocanın elini genişletecek gibi. Campos’un genel özelliklerini zaten anlatmaya gerek yok geçen yıl takımımızda bulunan bir oyuncu idi. Ama şu kadarını söylemek istiyorum geçen yıl Campos, her 15 dakikada, Hasan ile yer değiştirmek zorunda kalıyordu çok efor sarf edip son 10-15 dakika oyundan düşüyordu. Bu yıl Hasanı biraz daha forvet gibi görme şansımız artacak ki iki kanatta etkili Torje ve Campos olacak. Hasan yan topları seven oyuncu. Yeni stad, yeni takım doğrusu Torku  Konyaspor bu sene özellikle Konya’da çok can yakacak gibi….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR