Murat Baydar

Murat Baydar

Trabzon'a puan almak için gidiyoruz

Trabzon'a puan almak için gidiyoruz

Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper ligin 9. haftasında Trabzon’da Trabzonspor’a konuk olacak. Trabzon’da oynadığımız maçlarda Konyaspor olarak iyi sonuçlar aldık, gerçi 4 tane eksiğimiz var ancak ümit hiçbir zaman bitmez ayrıca Kardemir D.Ç. Karabükspor maçının kazanma morali ile de maça çıkacağız, sakatlıklarından dolayı Cprian Marica, Recep Aydın, Djalma Campos ile kırmızı kart cezalısı Selim Ay oynayamayacak.
Trabzonspor maçımızı Edirne Bölgesi’nden Özgür Özkaya yönetecek, Özgür Özkaya ile takımımız hiç başarılı sonuçlar alamadı ancak en son Konyasporumuzun yönettiği maçında Konya’da Akhisar Belediyespor’u 4-0 yenmiştik, zaten Özgür Özkaya ile tek galibiyetimiz de o olmuştu. Kadere bakınız geçen yıl Trabzon’da Trabzonspor’a 2-0 kaybettiğimiz maçı da Özgür Özkaya yönetmişti. Maçın yan hakemleri İzmir Bölgesi’nden Baki Tuncay Akkın ile Hatay Bölgesinden Mehmet Can Hanoğlu. Trabzonspor’la tarihimizde liglerde 36 maç oynadık, bu maçların 8 tanesini Konyasporumuz 18’ini Trabzonspor kazandı 10 maç da berabere bitti. Konyasporumuzun 28 golüne Trabzonspor 45 gol ile karşılık verdi. Tarihimizde Trabzonspor’la ilk olarak 2.lig Beyaz Grup’ta oynarken 18.9.1966 Pazar günü Trabzon’da karşılaştık ve o maçı Siyah Beyaz’lı Konyasporumuz 33.dakikada Mehmet Aktan’ın (Sarı Mehmet) penaltıdan attığı gol ile 1-0 kazanmıştı. O maçın rövanşı da 18.3.1967 Pazar günü Konya’da 0-0 berabere bitmişti. Süper ligde ise ilk olarak 16 Ekim 1988 Pazar günü karşılaştık, Trabzon’da oynanan maçı Konyasporumuz 28.dakikada Rahmetli Kayhan Kaynak’ın kazandırdığı gol ile 1-0 kazanmıştı. O maçın rövanşını da Konya’da 19 Mart 1989 Pazar günü aynı sonuçla 1-0 kaybetmiştik golü de 37.dakikada Mitar Lukiç atmıştı. Trabzon’da iki takım arasında şu ana kadar toplam 18 kez karşılaştı. Bu maçların 5’ini Konyasporumuz, 12’sini Trabzonspor kazandı. 1 maç da berabere bitmiştir. Konyasporumuzun 15 golüne Trabzonspor 30 gol ile karşılık vermiştir. Süper ligde ise Trabzonspor’la toplam 26 kez karşılaştık bu maçlarda 6 kez Konyasporumuz galip geldi 6 maç berabere bitti, 14 maçı da Trabzonspor kazandı. Konyasporumuzun 26 golüne Trabzonspor 39 gol ile karşılık verdi. Tarihimizde Trabzonspor’a en çok gol atan oyuncumuz 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında 6 gol atan Zafer Biryol olmuştur. 
Trabzonspor ile Torku Konyasporumuz 8 maçta 9 puan aldılar, iki takımında averajı -1. Trabzonspor 10 gol atıp 11 gol yemiş, Konyasporumuz ise 6 gol atıp 7 gol yemiştir. Trabzonspor fazla gol attığı için 12. Konyasporumuz ise 13. sırada yer almaktadırlar. Trabzonspor Perşembe günü Belçika takımı Lokeren ile Belçika’da UEFA Avrupa liginde 1-1 berabere kaldı. Bu maçın yorgunluğu ile Konyasporumuzun karşısına çıkması Konyasporumuza bir avantaj olarak görülmekte. Ayrıca Aykut Hocamızın Trabzonspor’a karşı Trabzon’da değişik tarihlerde gerek Fenerbahçe’de iken gerekse diğer takımlarda bir çok zaferler yaşaması takımızın artılarıdır. Konyasporumuz benim tahminime göre en kötü ihtimalle 1 puan alarak o maçtan dönecektir. Bu veriler ışığında her iki takımın maça çıkacak kadroları şöyle görünmektedir: Torku Konyasporumuz: Vid Belec, Tolga Ünlü, Ali Turan, Jagos Vukoviç, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Mehmet Güven) , Aliaksandr Hleb, Ömer Ali Şahiner (Dimitar Rangelov), Gabriel Andrei Torje, Hasan Salih Kabze. Trabzonspor ise: Fatih Yılmaz, Salih Dursun, Jose Bosingwa, Musa Nizam, Mustafa Akbaş, Esseid Belkalem, Carl Medjani, Mehmet Ekici, Oscar Cardozo (Mustapha Yatabare), Kevin Constant (Waris Majeed), Yusuf Erdoğan. Trabzonspor-Torku Konyaspor’umuz maçında her iki dost ve kardeş takıma başarılar dilerken, maçı yerinde veya TV ekranlarında izleyecek taraftarlarımıza da sevgi saygı ve selamlarımı sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR