Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Trajedik gece!

Trajedik gece!

UEFA Konferans ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında evinde Vaduz'u ağırlayan Konyaspor, trajedik bir şekilde rakibinden 4 gol yiyerek Avrupaya veda etmek zorunda kaldı..

Teknik Direktör İlhan Palut, Vaduz karşısında önceki maçlara nazaran farklı bir kadro ile çıktı. Sağbekte Ahmet Oğuz, stoperde ise Adil yedek kulübesinde kalırken, yerlerine Cebrail ve Uğurcan forma şansı bulurken, orta sahada Soner yedeğe yerine Bruno, kanatta ise Michalak yedeğe yerine Muric, ileride de Cikalleshi yerine Muhammet Demir 11'de başlıyordu..

Son derece bozuk zeminde ilk dakikalarda alışık olmadığı bir çimle karşılaştığından mı yoksa farklı bir 11 ile başlanmasından mı doğrusu kestirmek zordu ama ilk yarıda ayağa pas yapamayan pas trafiğinde bocalayan, kanatları hiç verimli kullanamayan bir Konyaspor vardı sahada..

17.dakikada baskısını artıran ve rakip ceza sahasınmda elle oynama sonucu penaltı kazanan Konyaspor Guilherme ile 1-0 öne geçerken taraftarlar da derin bir oh çekiyordu ne varki ilerleyen dakikalar son derece sıkıntılı geçecekti...

Penaltı golüyle rahatlayan ve zemine rağmen pas yapmaya çalışan Konyaspor, duran bir topta hatalı adam paylaşımı sonrasında kalesinde golü gördü ve hiç beklenmedik bu golle durum bir anda 1-1 berabere geliyordu.

Uğurcan'nın büyük hatası sonrası Vaduz bir gol daha bulunca biranda evinde 2-1 mağlup duruma düşen ve adeta şoka uğrayan Konyaspor, ilk yarının sonunda Muhammet Demir ile beraberlik şansını inanılmaz bir pozisyonda kaçırıyordu..

İkinci yarıya Muric ve Cebrail'i kenara alıp Ahmet Oğuz ve Michalak'ı sahaya süren İlhan hoca, ilerleyen dakikalarda bir türlü rakip ceza sahasında pozisyona giremeyen takımını ateşlemek adına Bruno ve Rahmanovic'i çıkartıp Soner ve Cikalleshi'yi dahil etti..

Son derece soğukkanlı bir oyun anlayışı sergileyen ve etkili ataklar geliştiren Vaduz karşısında beklenmedik derecede pas hatası yapan Konyaspor, ataklarını sıklaştırdı önce Muhammet Demir kaçırdı, bir top direkten dönerken adeta takımın da talihi dönüyordu sanki ve ardından Vaduz bir gol daha atınca 3-1 mağlup duruma düştü.

Ateşleyici bir gole ihtiyaç duyulan dakikada yenilen gol inanılmazdı..!!

Dakikalar ilerledikçe ve Vaduz da top Konyaspor'da iken daha çok kapandıkça panik ataklarıyla topla daha çok oynasa, pozisyonlar yakalasa da gol atmayı başaramayan Konyaspor maçın bitimine dakikalar kala bir gol daha yedi durum 1-4 oldu.

Amir ile uzatma dakikalarında frikikten harika bir gol daha bulan Konyaspor Vaduz'a sahasında 4-2 mağlup olurken, tribünleri dolduran binler ve ekranları başındaki yüzbinler de adeta şok geçiriyorlardı.

Bu mağlubiyeti elbette sadece zemine bağlamak hiç doğru olmaz ama kabul edelim ki o da bir etkendi..

Avrupaya böylesi trajedik bir şekilde veda etmek Konyaspor'a hiç yakışmadı...!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR