Seda Erciş

Seda Erciş

“Tucker atsaydı kazanmıştık”

“Tucker atsaydı kazanmıştık”

Torku Konyaspor Basketbol takımı için işler iyiye gitmiyor. Haftalardır istediği sonucu alamayan temsilcimiz pazar günü yine bir mağlubiyeti daha geride bıraktı.  

Konyaspor’un rakibi Fenerbahçe olmasına rağmen karşılaşmaya hiçte fena başlamadı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk dakikaların ardından sarı-lacivertliler kolay sayılarla öne geçti ve ilk çeyreği 7 sayı farkla önde kapattı.

İkinci periyoda ise daha hareketli başlayan Dev Kartallar, Bremer’in de kişisel gayretiyle farkı kapatmayı başardı ve maçta öne geçti. Savunma konsantrasyonu bir hayli bozuk olan Fenerbahçe karşısında iyi hücum eden Konyaspor, gerek pota altından gerekse dış atışlardan sayılar buldu. Öne geçtiği dakikadan sonra kontrolü eline alan temsilcimiz ilk yarının sonuna kadar kontrolü bırakmadı ve rakibi karşısında periyodu 43-36 önde kapattı.

İkinci yarıya aynı oyun sistemi ile başlamasına karşın sayı bulmakta zorlanan Konyaspor, Fenerbahçe’nin de kötü performansını da değerlendirmeye çalıştı. Fakat rakip, bu dakikalarda Bogdanovic ile dış atışlardan sayılar bularak aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Nitekim son çeyreğe 57-54’lük skorla Konyaspor öne girdi.

Final periyodunda ise işler karıştı denebilir. Mücadelenin 6-7 dakikasında rakibine karşı önde olan temsilcimiz, son dakikaları yine oynayamadı.

Yorgun ve kötü bir Fenerbahçe karşısında son dakikalarda tecrübe farkı ortaya çıktı. Konyaspor, böyle bir Fenerbahçe karşısında sahadan 68-72 mağlup ayrıldı.

Rakibi karşısında iyi bir mücadele örneği sergileyen yeşil-beyazlılar, yine geçtiğimiz hafta Gaziantep karşısında olduğu gibi kazanabileceği maçı kaybetti.

Bunun etkenleri arasında kesinlikle Clay Tucker’ı da sayabiliriz. 3/19 şut isabetiyle Fenerbahçe karşısında oynayan tecrübeli oyuncu hepimizi çok şaşırttı. İçimizden ‘Tucker Tucker atsaydı kazanmıştık’ dedirtti. Yapacak bir şey yok. Koç Aziz Bekir’in de dediği gibi böyle oyuncular sana maçta kazandırır maçı da hediye eder…

Konyaspor, böylelikle üst üste 5. mağlubiyetini aldı. Son iki hafta iyi mücadele sergilense de galibiyet gelmedikten sonra bir faydası dokunmuyor. Özellikle rakiplerimizin kaybettiği haftada Fenerbahçe’yi yenebilseydi rahatlayacaktı. Yine olmadı…

Kalan 12 haftada ise transfer şart gözüküyor. Dar rotasyonla ilerisi pek gözükmüyor. Bakalım bu sıkıntılı süreçte şanssızlığı kim ya da kimler kıracak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR