Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vali de olsa, iş adamı da olsa Ya da işsiz bir genç de olsa

Vali de olsa, iş adamı da olsa Ya da işsiz bir genç de olsa

Kim ne derse desin (buna ben de dahil) bu şehir hala bazı güzelliklerini korumaya devam ediyor. Bayram bitti ama bizim gibi genel geleneksel yapısını muhafaza eden Anadolu şehirlerinde bayramlaşma daha en az bir hafta daha devam eder.

Nitekim dün biz bu satırları yazmaya çalışırken bayramlaşma adına ya bizim gidip ziyaret ettiğimiz ya da bizi ziyaret eden öyle güzel insanlar vardı ki o güzel sohbetler ile gönül pınarımız doldu doldu taştı.

Mesela sabahleyin arkadaşlarımızın masamıza bıraktığı ilk bayram tebriki Van’dan idi. Eski Konya Valisi, günümüzün Van Valisi Aydın Hezih Doğan Bey’in bayram kartı ile iki gönül arasındaki bağın sağlamlığına bir kez daha şahit olabilmenin gururunu yaşıyorduk. Sayın Doğan Konya’da iken de aynı şeyleri yazıp çiziyorduk şükürler olsun bugün de aynı şeyleri yazabilmenin hazzı içerisindeyiz. Sayın Aydın Nezih Doğan Bey, Konya Valisi iken başta bazı siyasetçiler ve bürokratlar kan kusarlarken, Sayın Vali’den de direkt ya da en direkt şikayetçi olurlarken kendilerine hep şunu söylüyorduk, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olabilir. Ama bu vali çok farklı bir vali, durun sabredin niyeti halis. Adamcağız Konya’yı temelden sallıyor. Şehrin bürokrasinin envanterini çıkartıyor. Yeniden kendi kimliğimizi buluyoruz” dedikçe bizim Vali Bey’den yana tavır koyduğumuzu görenler ya dudak büküp yanımızdan uzaklaşıyorlar ya da, “O nasıl olsa gidecek seninle o zaman görüşeceğiz” diyorlardı. Elbette Sayın Doğan, Konya’ya kazık çakacak değildi ya vakti zamanı geldiği zaman gidecekti. Nitekim gitti de ama asla birilerinin dediği gibi sürgüne değil o kritik seçimler öncesi terfi ederek Van’a gitti.

Bayram öncesi yine Konyalı bazı isimler Van’da Sayın Doğan’ın makamında nezaket ziyaretinde idiler. Telefon edip Sayın Valimizin selamını söylüyorlardı. Ve dün de kartı geliyordu. Sayın Doğan’da bizi yanıltmadı. Adam gibi adamdı. Ve Konya’ya kalıcı çok önemli hizmetler yapıp Konya misyonunu tamamlamıştı.

….

Mesela dün bayram vesilesi ile kimlerle bayramlaşmıyorduk ki…

Rahmi Baştoklu, Naci Atalay, Mustafa Baykan, Mehmet Soylu, Ali Gebeş, Ali Ermiş, Memduh Erdirençelebi, Hasan Özdemir, Şakir Dinçer, Mehmet Günbaş, Yunus Derebağ, Hakan Faydasıçok, Ali Ermiş, Kemal Korkmaz, Gülvezir Korkmaz, Sıtkı Korkmaz, belediyelerden, üniversiteden ve spor camiasından ismini yazmak istemediğim bazı dostlar…

İsimleri şöyle bir düşünüyorum da ne güzel bir Konya karması.

Konya’nın güzel isimlerinin sektörlerine bakıyorsunuz birbirleri ile bir alakaları yok.

Partilerine, siyasetlerine bakıyoruz. Hepsi birbirinden farklı.

Doğum yerlerini hatırlıyoruz. Cihanbeyli’den Bozkır’a, Ereğli’den Doğanhisar’a…

Mozaik dedikleri bu işte.

Hepsinin de ortak sevdası “Bayram” başlığı altında önce Konya ardından ülke.

Dün bayram sonrası ilk gün idi.

Bugün ikinci gün yarın üçüncü gün.

Biz bir hafta daha bayramlaşmaya hazırız. Bayramlaşma güzellik ise bırakın yaşamaya devam edelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karakterli olmak, doğruyu; birileri bakarken değil, kimsenin bakmadığı sırada yapmaktır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler direksiyonda iken ellerinde sigara ağızlarında sakız olmadığı zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR