Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Ya Eto’o Bizde Olsaydı

Ya Eto’o Bizde Olsaydı

 

Hafta arasında sürprize fırsat vermeyen Konyaspor, Türkiye Kupası’nda gruplara kalmayı başardı. Yedek ağırlıklı da olsa oyuncuların maça önem vermesi ve gelen farklı galibiyetle birlikte moral bulan temsilcimiz, Antalyaspor karşısında bu moral ile sahadaydı.

Bu sezon evinde Galatasaray dışında mağlubiyet almayan, Antalyaspor karşısında da sahasında hiç kaybetmeyen ekibimiz psikolojik üstünlükle başladı 90 dakikaya henüz dakikalar 2 olduğunda Kibong topla ilk buluşmasıyla öyle bir vurdu ki!  Süper ligde oynamayı ne kadar özlediğini bu vuruşla bize gösterdi. Pozisyonlar bir birini kovaladı Holmen denedi, Rangelov defalarca denedi Meha’nın akıl dolu pasında Bajic skoru 2-0 getirirken oyun hepimizi mest ediyordu. Konyaspor’da görevini yapmayan oyuncu yoktu ben maçın 85 dakikasını hayranlıkla son 5 dakikasını tırnaklarımı yiyerek izledim. Tamam Antalya’nın oyun anlayışı da buna çanak tuttu ama Konyaspor şiir gibi top oynuyordu Rize maçında yarım pozisyon bulamayan takım soyunma odasına 5-6  farklı gidebilirdi. İkinci yarı Antalya’nın orta sahası ve  defansı  biraz toparlanırken bizde daha fazla pas hatası yaptık ikinci yarının hemen başında Antalya Eto’o nun asistiyle golü bulurken akıllara “acaba mı?” sorusu geldi. Neyse ki kornerden gelen topa Kaptan müthiş bir ön direk kafasıyla  topu ağlarla buluşturdu da son beş dakikaya rahat girdik.  Son beş dakika ise korku filmi gibi geçti. Eto’o’ nun golüyle son beş dakika geçmek bilmese de maçı kazanmayı başardık.  

 Antalya yönetimi ve Yusuf hocam daha Antalya’daki maçlarda tribünlerde hiç oturulmayan koltuklara örümcek ağları oluşmuşken 4 bin ortalama ile maçlara çıkarken il emniyetinin güvenlik tedbiri nedeniyle taraftarı almamasını neden eleştirirsiniz doğrusu anlamadım bence hassasiyetten ötürü teşekkür etmeliydiniz. Özellikle sosyal medyadan oyun, oyuncu hoca yönetimi eleştiriyoruz arkadaşlar bir dakika ya hoca takıma kimi koysa eleştiriliyor yapıcı eleştiriye evet ama yıkıcıya hayır, Mesela ben Uğur İnceman’ın kulübeye abilik yapmasını isterim sürekli sahada yeri yoktur bana göre ama hocanın yerine oynatacağı oyunculara saygım vardır. İnsanlarda kızdığım ya da beni üzen olay şu Bajic oynuyor ayakta duramıyor, Rangelov forvet değil, Ömer iyi olsa Beşiktaş bırakmazdı, Meha duran top dışında yok, Çamdalı saçmalıyor, Selim şımardı vs vs örnekler çoğaltabiliriz.  Kadro dışında kalan Mario Gomez, Snejder, Van Persie var da bizim mi haberimiz yok. Bu takım ligde 14 hafta itibariyle 23 puan topladı rekor kırdığı geçtiğimiz yıl ilk yarı bitiminde aldığı puandan 3 hafta kala 6 puan fazlasını aldı. Herkes işine bakmalı stres atmak için Konyaspor’u kullanmaktan vazgeçelim artık gidelim adam gibi desteğimizi verelim maçımızı izleyelim işin teknik ve taktik boyutunu çizgiyi aşmadan yapalım. Eleştirilecek yer yok mu? Elbette var, Antalya gibi bir takıma bu kadar çok pozisyon bulduğunuzda bunları bu kadar cömert harcamalı mı?  Rakibin hafızamda kalan 2 şutu var bunlar da gol oldu peki deplasman oynayacağımız 6 puanlık maçta iki Ali’nin cezalı duruma düşmesi saçma sapan kart görmelerine ne demeli bu maçta 3 puan almak çok önemliydi ama haftaya kaybetmemek de bir o kadar önemli bunu unutmamak gerek ilk yarı skor 4-5 olsa bu oyuncular bu kartları görecek miydi ? Maç 3-1 olduğunda stoperi üçlemek bence yanlıştı.

Sonuç olarak Konya 3 puanı 3 golle almayı başardı, benim saydığım, Fornezzi 5 önemli kurtarışla tarihi farkı önledi. Son yılların pozisyon bulma, yerleşme ve tehlikeli bölgede etkin olma adına en iyi Konyaspor’unu izledik. Tribünler etkin futbola doydu keşke gollere de doysaydı. Son dakikalarda yine sıkıntılar çeksek de maçı kazanmasını bildik.  

Maçın sözü; Takım oyununun, bireysel oyunu alt ettiğini gördük, yalnız Eto’o topla neredeyse iki kez buluştu 1 gol 1 asist yaptı, peki ya Eto’o bizde olsaydı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR