Murat Dönmez

Murat Dönmez

Yeter ki; ülke futbolu kazansın

Yeter ki; ülke futbolu kazansın

Türk futbolunun neden böyle olduğu, neden bir aşama kaydedemediği, uluslararası arenada ve milli takımlar nezdinde neden bu kadar kötü olduğumuzun en önemli faktörlerinin başında ne yazık ki hakemler geliyor.

Tabi tek başına suçlu değiller...

Ama direkt olarak etki sahibiler.

Görmesi gerekenleri görmeyen gözlerle Türk futbolunun bu makus talihi ne yazık ki değişmeyecek. Atiker Konyaspor'un, son 2 yıldır tüm ülke çapında sükse yapan taraftarlarının "Türk futbolu 3'ten büyüktür" pankartı, bu anlamda çok manidardır.

Tabii anlayana...

Bu ülkenin futbolu, sadece o malum 3 takımın kontrolünden çıktığı gün, bu ülkenin futbolu hem kulüpler hem de milli takımlar nezdinde başarıya ulaşacaktır. Milli takımın ve hocalarının yıllardır, bu 3 kulüp futbolcularından karma yapıp ay yıldızlı forma ile neler yaptığı aşikar. Evet, dünya 3.’lüğü ile ne kadar gururlansak az. Ama hiç bir Avrupa takımı ile oynamadan elde edilen bir başarı olduğunu da kabullenmemiz gerekiyor.

Neden mi böyle yazdık...

A. Konyaspor- Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle Bülent Yıldırım'dan bahsetmek için.

Ne yazık ki Türk futbolu arzu ettiğimiz seviyede değil. Kulüplerimizin başarısı ortada. Avrupa'ya gidenler belli bir saatten sonra tel tel dökülüp geri geliyor. Neden diye sorunca, "eyyamcı hakemler" cevabı daha çok veriliyor da ondan. Çünkü bizdeki hakemler ne yazık ki; "şartlı" olarak maça çıkıyor. O 3 takımı bir şekilde koruyor, kolluyor. Bu durum alenen de belli oluyor. O hakemler kendilerini bir de tribünden izleseler kendi hallerine bizlerden daha çok üzülürler.

Bundan da adım gibi eminim...

Haftanın kapanış maçında Fenerbahçe lehine çok kolay penaltı noktasını gösteren Bülent Yıldırım'ın,  aynı cesareti Skrtel'in koluna çarpan topa "devam" demesi, Fenerbahçe'ye 3 puan kazandırmıştır ama ülke futbolunun kaybetmesinde önemli rol oynamıştır. Çünkü Avrupalı ve dünyalı hakemler, o pozisyonunda da penaltı verme cesaretini gösterebilmektedirler. Yıldırım, Fenerbahçeli oyunculara, bu hareketiyle benim gözümde "hayal" satmıştır. Eğer ki o penaltı A. Konyaspor lehine verilmiş olsaydı, o futbolcu bundan sonra daha dikkatli olacak, takımının bundan sonraki maçlarında zarar görmemesi için daha fazla çaba gösterecekti. Bu yabancı veya Türk futbolcu olsun hiç fark etmez. Önemli olan kişilerin işini doğru ve dürüstçe yapmasıdır.

Sonuçta Fenerbahçe 3 puan kazanırken, Türk futbolu bir kez daha kaybetmiştir. Evet Konyaspor da kaybetmiştir ama; o da çok önemli değildir.

Bu kayıpta Konyaspor'un payı yok mudur?

Elbette var. En başta cesur oynamamak, 20-30 pas yaparak topu ayakta tutmak ve adam gibi mücadele etmemek...

Bu anlamda Konyaspor'un hataları telefi edilebilir...

Yeter ki; ülke futbolu kaybetmesin, kazansın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR