Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

AK Parti aday adayları sıralama

AK Parti aday adayları sıralama

AK Parti aday yoklamalarında sıralama yine belli oldu. Bu sıralamaya göre (eğer doğru ise) ikinci sırada ki aday dışında pek sürpriz olmadı.

Sıralamada daha önceden belirttiğim ve tarım sektörünü temsil edeceğini düşündüğüm ve beklenene göre de 4 aday adayımız, milletvekili sayısı olan ilk 14 arasında yer aldı.

Bunlar sıralamaya göre; Recep Konuk, Muhammet Uğur Kaleli başkanlar ile Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Prof. Dr. Ali Akmaz hocalar önlerde yer almıştır.

Bu arada Konya merkezde pek az bilinen ancak Ankara da önemli bir yere ve kariyere sahip olan İsmail Afşar’ın da önemli bir kişilik olduğunu ve tarımı temsil edecek bir siyasetçi olacağını düşünüyorum. Böylece de tarımın temsilen 5 kişi ilk sıralarda yer almış oluyor.

Bu durum Konya açısından yani tarım sektörünü temsil etme açısından oldukça memnun edici bir durum olarak kendini ve durumu açıklıyor.

Bu da demek oluyor ki adaylar arasında bu beş adayımızdan birkaçı en azından listede yer alacak.

Burada vermek istediğim mesaj, aday belirleyicilerin bu listeyi ve listede yer alacak insanları seçmenin tercihini dikkate almaları ve % 75 hedefini tutturmada onların da katkısının bulunmasıdır.

Aday tespitleri iyi yapılır Konya 14 milletvekilinden 13’ünü alırsa (en çok istediğimiz bu), Davutoğlu Başbakanımızın kabine oluşturmada elini güçlendirmiş oluruz. Bu da kabine belirlemesinde etkin rol oynar ve Tarım Bakanlığı muhtemelen Konya ya geçer.

Neden Tarım Bakanlığı iye soranlara daha önceden cevap vermiştim ama yine de tekrarlayayım.

Konya, Türkiye tarımından aldığı yaklaşık % 10 pay ile birinci sırada yer alıyor. Bu işin ekonomik boyutu, ancak tarım sektörünü temsilen güçlü adaylarla seçime girmek te işin siyaset boyutudur.

Dezavantaj gibi görülen “Başbakanın memleketinden bakan çıkmaz” düşüncesini doğru olmadığını savunmaktır. Bana göre bu anlayış ve bunun kafalarda istifham doğurması doğru değildir. Bu tezi zayıflatmak için tek çare “Başbakanın partisinin oy oranını yükselterek”, Konya’yı ödüllendirmek için en az bir bakan daha çıkaracak 13 milletvekili sayısına ulaşmaktır. 

Bunun için de üzerinde birkaç yazımda ısrarla durduğum “ŞİMDİ PARTİLİ DEĞİL, KONYALI OLMA ZAMANI” tezini savunmaktır.  

Her ne suretle olursa olsun, yukarda verilen görüş ve aksi görüşleri bir yana bırakalım, Konya, bölge ve ülkemiz için istenen hedefe ulaşmaya çalışalım. Gerisi nasip meselesi, hayırlısı İnşallah diyorum.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR