Uğur Özteke

Uğur Özteke

Anlamayana hatırlatma; “Biz kamu görevi yaparız”…

Anlamayana hatırlatma; “Biz kamu görevi yaparız”…

Taa Göğüs Hastanesi günlerinden hatırladığım ve Allah için benim de yakınlarımın şifa aradığı, tedavi gördüğü, ameliyatlar olduğu, hayatlarını burada kaybettiği, şahsen onlarca kez istenmeden kendim giderek düzenli olarak yıllarca kan bağışında bulunduğum, gazetecilik dışında buraya yapılacak yeni ek bölümler için bire bir para topladığım, fakülte adına çimento demir istediğim Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nden bir okurumuzun haklı olduğuna inandığım bir şikayeti var.

Okurumuz şikayetini fotoğraflarla da desteklemiş.    

 

foto-036.jpg

 

Okurumuz isteğini de şöyle ifade etmiş. “Uğur abicim burası Meram Tıp Fakültesi kan alma merkezinin önü. Tıp fakültesinde vatandaşın kullanımı için yapılmış olan çeşmeler tapa ile kapatılarak vatandaşın tatlı suyu içmesi engellenmiştir. Bu çeşme iki taraflı ikisi de tapa ile kapatılmış. Neden? Soğuk desen hava soğuk değil öyle bile olsa Konya’daki tüm tatlı su çeşmelerinin tapalanması gerekirken hepsi açık. Kolay yolu seçerek musluk yerine tapa takarak tek tatlı su içme musluğunu kapatmak bu güzel hastanemize yakışmayacak şekilde örnek teşkil etmektedir”

………….

Ve biz şimdi inanıyoruz ki hastane yönetimi bu isteği haklılık duruma göre mutlaka çözecektir. Çünkü bu hastanenin yöneticileri de çilekeş çalışanları da hekimleri de pırıl pırıl fedakar yürekli insanlardır.

HERKESİN AÇIKLAMA HAKKI VAR

Pazartesi günkü yazımızda Avdan’a ve Avdan’dan Konya’ya ulaşımda yaşanın sıkıntıyı hem bir okurumuzun bize ulaştırdığı bilgiler hem de sıkıntının doğrulu ile ilgili olarak yaptığımız kısa araştırmada "Sıladan Gurbete” isimli haber sitesine ulaşmış ve burada da konu ile ilgili hem videolu habere hem de bilgilere ulaşmış bilgiyi okurlarımız ile paylaşmıştık.

Bu yazımız üzerine Büyükşehir Belediyesi Basın bürosundan da aşağıdaki bilgilendirme notu elimize ulaştı. Bu yazıyı gönderen arkadaşlardan bir değil üç defa özür dilerim.

Niye üç defa? Çünkü üç defa okudum bir şey anlamadım. Yani yazdığımız doğru mu yanlış mı? Yanlış ise neresi yanlış? Dedik ya biz de biraz anlayış noksanlığı var. Yine de Büyükşehirden gönderilen yazıyı olduğu gibi yayınlayarak Avdanlılara hitap ediyoruz.

“Sayın Uğur Özteke,

6360 sayılı “On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yeni bağlanan mahallelerde 30 Mart yerel seçimlerinden önceki seferler aynen devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu kanun kapsamında devredilen personellerin ilgili belediyelerden kalan yüklü miktarlarda izin hakları bulunmaktadır. Yerel seçimlerden itibaren bugüne kadar hiç izin kullanmayan söz konusu personel talebi üzerine izne ayrılmıştır. Bunun neticesinde doğabilecek sorunlar değerlendirildiğinde, Avdan-Konya arası “İl İçi Yolcu Taşıma Belgesi” ile yolcu taşıma hizmeti veren özel aracın işleticisi ile yapılan görüşmede; sefer saatlerinin, güzergâhın, taşıma ücretinin ve diğer taşıma koşullarının aynı şartlarda yapılması ile ilgili taahhüt alınmıştır. Mevcut hatta günlük yolcu potansiyeline bakıldığında bu ihtiyacın karşılandığı görülmüş olup böyle bir çözüm yoluna gidilmiştir. Bu süreçte yolcuların mağdur edilmemesi sağlanmıştır. Bilgilerinize sunarız. “…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kamburunu dostunun hoş görmesini isteyen, dostunun sivilcelerini affetmelidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Büyükşehir önündeki kavşakta en sağdan en sola girmeye çalışarak kul hakkına girmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR