Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Atamayana Atarlar

Atamayana Atarlar

Yazıya nereden başlayacağımı bilemedim aslında işin hoca kısmımı oyuncu kısmımı yönetim kısmımı taraftar kısmımı rakip kısmımı hepsi birer yazı konusu ama hepsini iç içe size aktarmaya çalışacağım…

Maçı izlemeden sonucu gören bir kişi Galatasaray eze eze Konyaspor’u yenmiş diyebilir. Maçı izlediğimizde insanların canı bu rakibin bu durumu karşısında nasıl 4 gol birden yediğine sıkılmıştı,  hatta sırf bu yüzden gece sinirinden uyuyamayan taraftarların olduğunu biliyorum. Peki Konyaspor nerede hata yaptı da galibiyetle tanışamayan Galatasaray’ın yine imdadına koştu da ona üçüncü kez imdat çekici olmuştu. Yönetimin Galatasaray maçında bilet fiyatlarını artırması belki de ilk kez büyük bir maçta tribünlerin tamamen dolmamasını sağladı. Deplasman tribünü için doğru uygulama olabilir ama şehrin zaten üzerinizde olumsuz bir etkisi var bunu iyice negatife çekmeye gerek var mıydı?

Galatasaray maçının kadrosunu gören Konyaspor taraftarları 2005-06 sezonunda Aykut Hoca’nın başarılı bir sezona rağmen neden kulüpten gittiğini neden tepkiler aldığını bu kadroyu görünce hatırlamışlardır. Elinizde oyuncu olmasa ya hoca ne yapsın oyuncu yok diyebiliriz, ama tribüne ve kenardaki oyunculara baktığımızda, her zaman takdir ettiğim hocanın en büyük hatası diyebilirim.

Romanya milli takımının forveti elinizde varsa ne olursa olsun böyle bir maçta en azından bir devre şans vermek gerekirdi. Kadronuzda ki en iyi kalecinin, Kaya bu performanstayken üçüncü kaleci olması gülünesi bir durum. Felgueiras 28 yaşında bir kaleci Sporting Lizbon, Braga, Cluj gibi takımlarda boy göstermiş şampiyonlar liginde oynamış kalecinin, Torku Arena’da ise tribünde maç izlemesi insanı üzüyor. Sissoko son anda kadrodan neden çıkartıldı. Traore neden son 10 dakika oyuna giriyor, Volkan Fındıklı sahada ne yapıyor da hoca bu kadar sabrediyor. Hepsi kocaman bir soru işareti. Konyaspor Başkanı’nın maç sonunda yaptığı açıklama Aykut Kocaman’ı medyanın önüne atmaktan başka bir şey değil.

Galatasaray maçında 67 dakika ekibimiz aslında futbolun doğrularını yapmaya çalıştı, ama futbolun doğruları maç kazanmaya yetmiyor. Taraftarımız bana kızmasın Nalçacılılar Grubu olmadan gördük ki 30 Bin futbol sever de olsa baskı kurmak için yeterli olmuyor. Buna rağmen şehitlerimiz için Nalçacı tribününde açılan dev bayrak hepimizi duygulandırdı. Akşam ki maçı Galatasaray’ın kazanmasının nedenleri kalite farkıydı. Oyun daha çok rakip sahada oynansa da yakalanan fırsatlar ya pozisyon olmadı ya şans bizden yana olmadı ya da cömertçe harcadık diyelim. Galatasaray ise yakaladığı pozisyonları yıldız oyuncuları ile değerlendirirken Kaya’da bu duruma adeta çanak tuttu. Galatasaray kırmızı kart gelene kadar sahada adım atacak hali yokken ve en önemlisi bir daha Galatasaray’ı bu durumda yakalayamayacakken neden baskı kurulup gol atmak için çaba göstermediler anlamış değilim.

Vedat Galatasaray maçının en iyi oyuncusuydu, 32 yaşına gelmiş Ali Turan, 23 yaşındaki Ömer Ali’den çok bindirme yapıyorsa Ömer Ali; Kaya’yı savunmak yerine kendi performansını değerlendirmesi gerekirdi, çok koştu ama boş koştu. Junior gene savunmada üzerine düşeni yaptı yetmedi hücum alanında ikiye bire girdi dikey bindirme yaptı defansı karıştırdı. Vukoviç, Ali Çamdalı vasat kaldı. Volkan ve Kaya kötüydü. Bajic bence kendisine verilen son şansı değerlendiremedi. Meha tam bir sniper gibiydi. Direkten dönen top gol olsa bambaşka şeyler yazacağımıza eminim, Mehmet Uslu’da bildiğimiz gibiydi hiçbir değişiklik yok. Bu performansları neden yazdım çünkü bu performanslara karşı Galatasaray bu kadar mahkum oyun onuyorsa sizin de biraz çaba göstermeniz gerekir. Osmanlı sporla Galatasaray maçı iki ayrı hikaye, yapacağım tek benzetme siz atamadınız Osmanlı bulduğu fırsatları attı.

Aykut Hoca’nın artık eline neşteri alıp takımda biraz değişiklik yapması yönünde, oyuncu tercihleri yönünde, 8 antrenörün destek olması gerekiyor 8 antrenör Konyaspor’da ne iş yapıyor ayrı merak konusu. Yazılan onca eleştiriye rağmen milli maç arası Konyaspor’a iyi gelecektir. Sonuç olarak Konyaspor, Üsküdarspor’dan 4 gol yemedi, deplasmanda oynanacak 2 maç ve sonuçları Konyaspor çizgisini bize bir parça da olsa gösterecektir.

Maçın sözü: Klasik ama tam da bu maç için geçerli atamayana atarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR