Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Avrupa İçin Saldır Konyaspor

Avrupa İçin Saldır Konyaspor

Evinde Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ı dışında hiç maç kaybetmeyen temsilcimiz Konyaspor, yine kazanmak için sahadaydı. Bursa cephesinde ise Hamza Hoca’nın gelişiyle moraller ve beklentiler yükselmiş Konya maçı güzel bir başlangıç ve patlama maçı olarak görülüyordu. Temsilcimizde kupa maçında kırmızı kart gören Ali Turan’ın yerine Selim, geride Vukoviç’e eşlik etti. Abdülkerim tekrar kulübeye dönerken, cezalı Holmen’in yerine de Uğur İnceman’ı ilk onbirde sahada gördük.

İlk yarı gayet dengeli, mücadele gücünün yüksek olduğu bir maç izledik. Konyaspor 35 dakika boyunca çok ciddi bir girişimde bulunmazken, rakibin ne yapacağını bekledi aslında aynı şekilde Bursa’da temkinliydi. Konyaspor Kibong’un uzaktan şutuyla birlikte daha çok o bölgede görünmeye başladı. Dakikalar 44 olduğunda ise topu önünde bulan Rangelov’un şık pasıyla, Bajic ekibimizin soyunma odasına önde girmesini sağlıyordu.  İlk yarı kısır bir maç izlerken tamda bununla ters orantıda çok yüksek mücadele vardı. İkinci yarı Konyaspor pas kalitesini artırırken Bursaspor’da ise fazla motivasyondan, şuursuz ataklar ve panik içinde bir durum gözlemledik. Konyaspor yakaladığı pozisyonlarda biraz dikkatli olsa skor olarak çok farklı bir maç izleyebilirdik. Bursaspor’un çıkarken kaybettiği toplar onların durumunun ve paniğinin özeti gibiydi. Kadro kalitesi olarak baktığımızda diğer Anadolu takımlarından farklı bir çizgide olan Bursa ekibi takım olma yolunda ciddi problemlerle iç içe olduğunu gördük. 72 dakika için şunu söyleyebilirim bu maç sabaha kadar oynansa skor değişmeyecekti, çünkü Bursa’nın içerisinde bizim bilmediğimiz çok farklı problemler var ve bu saha içine de ciddi manada yansıyor. 72.dakikada Mehmet Uslu’ya saha dışında attığı tekmeyle takımını 10 kişi bırakan Dzsudzak yalnızca takımını 10 kişi bırakmadı aynı zamandı Konyaspor’unda oyun anlayışını ve dengesini bozdu Dzsudzak istemeden de olsa takımının beklediği ateşi, sahadayken değil kırmızı kartla atıldığında sağladı. Bizim takım olarak, rakip kırmızı kart gördüğünde rehavete kapılıp normalden neden kötü oynadığımızı araştırmak gerekiyor sanırım.

Kırmızı kartın hemen ardından Ömer Şişmanoğlu hamlesi yerindeydi ama sanki Vedat girse bir parça daha mutlu olurdum. Kırmızı karttan sonra Bursa 11 kişi yapamadığını 10 kişi yapmak için ciddi gayretler gösterse de Konyaspor takımı bu ataklara tehlikeli bölge öncesi ya da son vuruş öncesi etkili müdahaleyi yaptı ve maçı kazanmasını bildi.

Sonuç olarak; eksi 2 derecede yine tribünlerde yerini alan vefakar taraftarlarımızın Avrupa için saldır Konyaspor tezahüratlarıyla gelen galibiyet, Konyaspor tarihinde ilk yarı itibariyle rekor puana ulaşmalarını sağladı. Avrupa için tecrübemiz olmaya bilir ama gitmeden de bu tecrübeyi yaşamamız imkansız.  İki şeye dikkat etmek gerekiyor, bir bu taraftara hak ettiği Avrupa Kupalarına katılarak hem takımın hem şehrin vizyonunu artırmak, iki Aykut Hoca ile skor ve sonuçlar ne olursa olsun uzun yıllar beraber olmak.

Maçın sözü: Bu kadar eksikle bile 3 puan geliyorsa, O zaman bizlere Avrupa için Saldır Konyaspor demek düşüyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR