Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başkan Öztürk’ten, Yürekli Kurumlarımıza

Başkan Öztürk’ten, Yürekli Kurumlarımıza

Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk fuarcılık ve Konya’nın 2023 yılı hedefleri arasında bulunan fuar merkezi olma hedefleri ile ilgili basın toplantısı yaptı. Bu toplantının en çok hoşuma giden tarafı Başkan Selçuk Öztürk’ün yine her zamanki gibi kıvırmadan dosdoğruyu söylemesi idi. Zaten bu kısmı yani fuar bölümünün “out” otomobil bölümünün “in” olduğu kısmı haber sayfalarında sütun sütun okuyacaksınız.

Her şeyden önce başkan sağına Ahmet Arıcı, soluna Hasan Hüseyin Karapınar onlarında yanına Ramazan Erkuş ile Ali Çınar ve Fahrettin Doğru’yu alarak gereken yerlere gereken mesajı gönderiyordu.  

Ama benim için Başkan Öztürk sadece bu otomobil açıklaması ile değil, başkan olmadan çok önceden “adam” gibi duruşuyla abi kardeştik.

Şöyle ki gazeteciliğe başladığım yıllarda tanıdığım ilk Ticaret Odası Başkanı Sayın Rahim Özkaymak idi. Rahim abi ile birlikte Bahattin Canbilen, rahmetli Remzi Akhan, Ali Durak, Mustafa Çevik, Niyazi Horasan, Ali Rıza Yavuz, Mehmet Çelik ve İsmet Bekdik gibi isimleri tanıma fırsatı buluyordum. Bakın bu isimler aradan geçen 30 küsur yılın ardından alanlarında yine bir numaralar. Üstelik sadece işlerindeki başarıları ile değil adamlıkları ile insanlıkları ile de saygı görüyorlar.

Daha sonra Hüseyin Üzülmez ile farklı bir birlikteliğimiz başladı. Hüseyin Başkan ise, Rahmi Bey’den çok farklı kendine münhasır özellikleri olan bir başkandı. İnanılmaz inatçı, ekip ruhuna inan, yüksek öz güveni, tuttuğunu koparan, koparamadığını ise bir yolla elde eden bir başkanlık yapıyordu.

Ardından odada Selçuk Başkan dönemi başladı. Hem de ne başlama. İğneli fıçı dedikleri bu olsaydı.

Kısaca üç başkan da kendine ait özellikleri olan üç ayrı tip idi.

Biz hiçbir zaman dün gidene kötü, gelene iyi diyenlerden olmadık. Olmayacağız da inşallah. Herkes kendi zaman dilimi içerisinde en iyisini yapabilme adına ekibi ile canını dişine takıp risk alan insanlardı. Hepsinden Allah razı olsun.

Şimdi Selçuk Başkan yoğurdu kendine özgü bir şekilde yiyor.

Bizde de eski alışkanlıklar var ya. Yeri geliyor “Abi sen başkansın niye Üzülmez Başkan gibi masaya yumruğunu vurmuyorsun?” diye eleştiriliyor. Ancak Selçuk Başkan gerçekten de alışık olunmayan bir yapıya sahip. Yeri geliyor minnetsizliğini o kadar aşikar ilan ediyor ki o anda kendisini tanımayanlar donup kalıyor. Ama Selçuk Başkan da inatçı mı inat. Ama dedik ya yoğurdu farklı yiyor.

Bence fuar işi Konya için çok önemli olsa da Başkan için çekirdek meselesi.

Selçuk Başkan ve ekibinin daha yapacağı çok önemli işler var. Bunlardan kimini sessiz sedasız, kimini ise bıçak gibi kesip atarak yapıyorlar.

Allah hakkımızda onlar içinde Konya için de ne hayırlı ise onu versin diyoruz. 

ALINLARINDAN ÖPÜLECEK YÖNETİCİLER

VE ALKIŞLANACAK KURUMLARIMIZ  

Malum Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. Ve Konyalı 9 firma ilk 500 içinde yer aldı.

Ama bunların arasında da özellikleri olanlar vardı. Mesela bir Konya Şeker ne ilk 500’ü 39. olmuş. Bakın ilk 100, ilk 50 derken Şeker basamak atlıyor ve bu kez 39. sıraya yerleşiyor. Bu derece dedikodu ile takla atarak, mezar kazarak elde edilemez. Bu derecede alın teri, yürek, ufuk gibi değerlerin tümü var. Sonra Tümosan 200’üncü sırada, Pakpen 203’üncü sırada, Eti Alüminyum 217’nci sırada, Konya Çimento 331’inci sırada, Akova Süt 395’inci sırada, Ova Un 438’inci sırada, Helvacızade Gıda 478’inci sırada, Hekimoğlu Un ise 492’nci sırada. Burada da aynı özellikler ve inanç ortaklığını ilave edebiliriz.

Bu şehri yöneten veya şehir ile ilgili yeri geldiği zaman karar verenlerden bir ricam olacak. Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun. Ne Türkiye 30. culuğu ne de Türkiye 492. ciliği yattığın yerden para ile pul ile torpille elde edilecek bir başarı değil. Bu kurumlara bu kurumların yöneticilerine sahip çıkın. Bu insanlar bu şehrin en önemli dinamikleri. Bunları sevseniz de sevmeseniz de takdir edip kabul etmek zorundasınız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Rüyaları gerçekleştirmenin en kestirme yolu, uyumamaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Emniyet Müdürlüğü’nün tam karşısındaki tek yönlü girişi olmayan yoldan çıkmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR