Uğur Özteke

Uğur Özteke

BEN SAYIN KAVUŞ’A SAHİP ÇIKARIM…

BEN SAYIN KAVUŞ’A SAHİP ÇIKARIM…

Bu güzel günde inşallah güzel konularla sizlerle birlikte olacağız.

Önce benim de bir okurumuzun bize paylaşımı ile bilgi sahibi olduğum sonra konunun sosyal medyada büyük yankı uyardığını fark ettim daha sonra da Konya’mızda hiç de alışık olmadığımız bir durumun son hali ile yazımıza başlayalım.

Geçtiğimiz hafta sonu pazar günü bir okurumuz bu fotoğrafı bize göndermişti

foto-1-663.jpg

Biz de bunun sorumlusu kim? diye sormuştuk.

Yazımızın çıktığı gün bir başka dostumuz konu ile ilgili sosyal medya paylaşımını bize gönderip gelişmeden bilgi sahibi ediyordu

foto-2-546.jpg

Böyle bir durum hiç de alışık olmadığımız bir durumdu. Ve bu vatandaşımıza 24 saat önce çok kızmış iken birden kendisi ile görüşüp helalleşmek istedim.

Ve ardından yine otobüs durakları ile bu çok güzel haber geldi.

foto-3-381.jpgfoto-4-248.jpg

“Ulaşım Planlama ve Trafik Dairesinden müdür arkadaşlar, sosyal medyaya yansıyan, otobüs durağını yıkayan duyarlı abimiz Ramazan Balcı'yı Zafer Sanayi'deki iş yerinde ziyaret ederek bizzat teşekkür ettiler.”

…………..

İşte biz böyle bir milletiz. Anlayıp içinden çıkabilen varsa helali hoş olsun.

MERAMLI ADEM ABİNİN NOTU

“Selamünaleyküm Uğur abi ben Adem B….. Meram Yaka Mahallesinde. Oturuyorum geçmiş bayramın mübarek olsun.

Bu bayramı da sevdiklerimizle, komşularımızla geçirmenin mutluluğu ve sevincini yaşıyorum.

Ancak bizim gibi bayramını geçirmeyen ve bizim için daha sağlıklı bir bayram geçirmemizi sağlayan Meram temizlik ekibini kutlamak istiyorum. Bayramın ikinci günü malum çöplerin kokmasından sonra belediyeyi aramak zorunda kaldım. Bayramda geç gelir dediler. Ama sağ olsunlar hemen geldiler. Evim konteynere uzak olmasına rağmen o kadar pis kokuyordu ki duramamıştım.

Ancak o işçileri görünce aradığıma pişman oldum. Benim yüzümden o pis kokuyu çekmelerine gönlüm razı olmadı. Haklarını helal etsinler. Yaptıkları işi kimse yapmaz. Bir de bizim insanın çöpleri dışarı atmaları yok mu? Bu hakkı o çöpü temizleyen işçiye nasıl ödeyeceğiz abi. Açıklar mısın???

………..

Biz de bu güzel durumu bizimle paylaşan Adem B… mize teşekkür ediyoruz.

DAHA ÖNCEDE YAZDIM BEN SAYIN KAVUŞ’A SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIM

Yaş hızla ilerliyor. Zaman hiç durmaksızın işliyor. Bunu her gün her an nasıl mı yaşıyorum bir bilebilseniz?

Aslında bu bize ders gibi görünen konu o kadar basit ki.

Gazeteciliğe başladığımız yıllarda şehri yöneten insanlar babamdan büyük insanlardı.

Bir süre sonra babamla yaşıt, babamın akranları şehri yönetmeye başladılar.

Yıllar geçti bizim akranlarımız ya da yaş olarak yakın isimler şehri yönetiyordu.

Ve gün geldi bizim arkadaşlarımızın çocukları şehri yönetmeye başladılar.  

………………..

Yaaaa ömür dedikleri demek ki böyle bir şey olsa gerek diye 24 saat kendimi ve dünyamı sorguluyorum. Kendimce hatalarımdan ve sevaplarımdan ders çıkartmaya ve hata ise aynısını yapmamaya çalışıyorum.

İşte en az 30-40 yıllık dostum, abim, komşum Hasan Kavuş abimin oğlu Mustafa Kavuş bugün Meram Belediye Başkanı. Bizim Sayın Kavuş ile dostluğumuz babası ile başlar. Ve bunu buradan yazmakta bir mahsur görmüyorum seçimler bitti, biz kendisine daha hayırlı olsun ziyaretinde bulunamadan Sayın Başkan gazeteye çıktı geldi sohbet ettik. (Bizi de mahcup etti)

Mesela geçen gün konuşurken eskilere gittik.

Türkiye’de, Avrupa’da, Asya’da Dünya’da tekvando denildi mi kim aklınıza gelir?

Tabii ki tartışılmasız METİN ŞAHİN…

İki gün önce Metin Bey’i makamında ziyarete gitmiştik.

Niye?

Türkiye’nin bu spor dalındaki sporculuğundan başkanlığına milli gururu Metin Şahin artık Selçuk Üniversitesi BESYO’nun dekanı ve Prof. Metin Şahin idi.

Eeeeee biz Metin Şahin’i Konya Şampiyonu olduğu zaman Y. KONYA Gazetesinde Türkiye Şampiyonu olduğu zaman da TÜRKİYE Gazetesinde siyah beyaz fotoğraflarla haberini yapardık.

…………..

İşte ömür dedikleri böyle bir şeydi işte.

Neyse gelelim biz konumuza.

Bu konuyu birkaç defa daha yazdım. Böyle bir dostluk ve geçmişi bir haber adına silmek benim gazetecilik anlayışımda yoktur.

Haaa MERAMLI bir vatandaşımızın şikayeti, rahatsızlığı, belediyenin bir yanlışı yamukluğu hakaret edilmeden, iftira atılmadan, güzelce bu sütunlarda dile getirilir.

Yazılamayacak kadar ince ve hassas konular ise Sayın Başkan’a direkt iletilir.

Örnek mi?

Alın 24 saat önceki bir yaşanmışlık.

“MERAM DA BOZKIRLI OLMAK” … başlığı ile bize yaşadıklarını yazan ve en sonunda da “ÇOCUKLARIMIN HAKKI VAR SEN DE YEDİRME SESİMİZİ DUYUR LÜTFEN. ALLAH RIZASI İÇİN ÇOÇUKLARIMIN VEBALİNİ ALIRSIN…” diye bir A4 konuyu yazan Ahmet abimizin yazdıklarını harfiyen Sayın Başkan’a ilettik.

………………..

Biz nazik ziyaretleri için Sayın Mustafa Kavuş Bey’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederken eski bir Meramlı olarak “Allah yolunu açık etsin. Allah başını öne eğdirecek hatalardan korusun. Allah mahcup etmesin. Çünkü Meram Selçuklu’dan da Karatay’dan da zor bir yer” diyerek günümüzü noktalıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En tehlikeli insan tipi az anlayan çok inanan insandır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Artık ana cadde ve bulvarlara taşan semt pazarlarının akan trafiğe engel olmasını önleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR