Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BERA HOLDİNG’İN İTİBARI!

BERA HOLDİNG’İN İTİBARI!

Siz günlerce yapmak için uğraşın. Bir haberle imajınızı yerle bir ederler. Maalesef bizim yöneticilerimizin de testi kırıldıktan sonra aklı başına gelir.

Dün sabah bir ortamda kahvaltı ediyorum. FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya Cumhuriyet’in manşetini okuyordu. Mesele ‘140 Milyonluk Vurgun’du. Yanımdaki halktan insanların tepkisi şu: “yediler yuttular hala doymadılar.”

Olay derin!..

Bera Holding Borsa’ya bir açıklama yapıyor. O cümleleri buraya alarak ağdalı dille sizi yoracak değilim. Özetle Mahkemelerdeki icra davaları için tehir-i icra yoluyla yatırılan 140 milyon liranın üzerinde para, torba yasa ile değişen kanun neticesinde Bera Holding’in kasasında kalmış.

Bera, bu açıklamayı SPK kanunları gereği yapmak zorunda. Tabi hedef sermaye girişinin olumlama etkisiyle hisseleri bir nebze kıpırdatmak. Buraya kadar yine sıkıntı yok.

Ancak birileri boş durmaz. Sizin belki de aşırı iyi niyetle yapmaya çalıştıklarınızı bir kalemde çizer atar. Takip etmedim ama muhtemelen bu haberden sonra hisselerde oynama olmuştur.

Ali Rıza Alaboyun, dün bu konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Haberi gazetemizde okursunuz. Tezlerini oldukça iyi savundu. Kombassan’ın sürecinden bahsetti. Özellikle Faisal Finans ve Petlas dönemin bakanlarının telefonlarıyla nasıl farklı sermaye guruplarına peşkeş çekildiğini anlattı.

Doğrudur. O gün Haşim Bayram’a ve Kombassan’a yapılan; 28 Şubat’ın en ağır bedellerinden biriydi.

7 Milyon dolara satmak zorunda kaldıkları finans kuruluşunun daha sonra 1,5 Milyar dolara devredilmesi bile çok şey anlatıyor.

Hükumete muhalif medya her fırsatta bir yolunu bulup saldırı için pusuda bekliyor. Dolayısı ile Kombassan meselesi de bunun en önemli göstergesi.

Aslında yapılan yasa değişikliği dün 28 Şubat yönetimi eliyle yapılan gaspın bir nevi iade-i itibarı. 5000’e yakın aile bu kurum vesilesiyle evine ekmek götürüyor. Zaten ortada bir vurgun da yok. Yasa sadece “biz ortak değildik borç vermiştik” diyerek dava açanları ortak hükmünde kabul ediyor.

Bera Holding şehrimizin bir değeridir. Destek verelim. Peki, halktaki yukarıda belirttiğim algıyı yıkmak için ne yapıyor Bera yönetimi?

Gazetelerle daha çok bir araya gelip gelememek mi sorun, yoksa sadece bazı gazetecilerle bir araya gelmek mi?

Kimse kusura bakmasın, destekse sonuna kadar... Konya için şehir için, binlerce ekmek yiyen için eyvallah. Lakin sizler de bu imajı düzeltmek için bir şeyler yapın lütfen!

 

HASAN’A YAPILAN AFFEDİLEMEZ!

 

Malumunuz dün Karatay’ın dönüşüme muhtaç mahallerinden kerpiç bir evde meydana gelen göçükte 3 vatandaşımız feci şekilde can verdi. Olaya neresinden bakarsanız çok acı. Gece yarısı 04.00 sularında meydana gelmesine rağmen bahçe duvarı olduğu için geç fark edilen göçük o bölgedeki binalarla ilgili durumu da bir kez daha düşünmemiz gerektiğini ortaya koydu. 90’dan fazla kişinin vefat ettiği Zümrüt faciası canlandı gözümde. Bu şehir böyle şeylerden çok çekti. Yenileri yaşanmasın diye dua edelim lakin tedbiri de elden bırakmayalım.

Olay yerinde canlı bağlantı yaparken saldırıya uğrayan Demirören Haber Ajansı’nın acar ismi Hasan Dönmez. Taa… 2010 yılında Sabah gazetesinde beraber mesai yaptık. Kaliteli işinin ehli bir arkadaşımız. Kendisine mesleğini icra ederken bu yapılan çok ayıp ve çirkin. Acının tarifi elbette yok ama bu saldırıyı yapanlar göçük altında kalanların 1. Derece yakını dahi değil. Amaç farklı! Bu olay vesilesiyle Konya’yı karalamaya çalışan sosyal medya mühendislerini başlarına Konya kadar taş düşsün diyerek yazıyı sonlandırılalım.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR