Rasim Atalay

Rasim Atalay

Bir müjde de EYT’lilere!

Bir müjde de EYT’lilere!

Üniversite sıralarında okurken, öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu kendi şehrimde, ailemin yanında okumuş olmanın rahatlığına rağmen yaşamıştım. Üniversitenin hakikaten bambaşka bir dünyası var. Çoğunluğu kendi ailesinin yanında, memleketinde okumayan öğrenciler belki ilk defa gurbeti yaşıyorlar. Kendi ekonomilerini yönetebilmeyi de bu süreçte öğreniyorlar. Sosyal devlet anlayışıyla hareket eden devletimiz de şartları uyan öğrencilere burs, uymayanlara da mağduriyet yaşamamaları adına kredi imkanı sağlayarak ekonomilerine katkı sunmaya çalışıyor.

Devlet yine sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak belirli zaman aralıklarında öğrencileri sevindirecek haberler duyuruyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi… Öğrenciler bu müjdeli haberi bekliyordu. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının faizi tamamen silinerek ana para taksitler halinde ödenebilecek. Kaçırılmayacak fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Türkiye’nin uzunca bir süredir gündemini meşgul eden bir diğer konu ise emeklilikte yaşa takılanlar meselesi… Kısaca EYT olarak adlandırılan bu kitle azımsanmayacak kadar var. 1 milyona yakın kişi, emeklilik sisteminde yapılan değişikliğin ardından ‘verilmiş hakkın geri alındığı’ kanaatinden hareketle, devletin kendilerine bir güzellik yapmasını bekliyor. Bu beklenti son günlerde karşılığını bulacak nitelikte bir söylemle daha ileri seviyelere taşındı. Belirli bir yaş aralığı, belli bir yıl öncesinde SGK’lı olmak, prim gününün dolmuş olması gibi şartların arandığı söyleniyor. Ancak bunların hiçbiri resmi bir açıklama değil. Duyumlarımıza göre EYT’lileri de memnun edecek bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Ne zaman neticelenir, akim mi kalır yoksa olumlu mu sonuçlanır onu bilemeyiz. Lakin şu da bir gerçek ki, devlet ekonomi anlamında vatandaşını rahatlatmak adına kesenin ağzını biraz daha açmış gibi duruyor.

RESMEN HİZMETE AÇMAYI UNUTTUKLARIMIZ!

Dün, Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hocacihan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış programı vardı. Öncelikle bölge halkının bir ihtiyacı daha giderilmiş oldu, emeği geçenlere Konya adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Açılış programındaki kalabalık ve özellikle milletvekillerinin yakın ilgisi ile devlet erkanının göstermiş olduğu alaka benim ve diğer meslektaşlarımızın dikkatini çekti. Konuşmaların yapıldığı esnada ayaküstü biraz kritik yaptık. Herhangi bir mahallenin hizmetine sunulan aile sağlığı merkezine katılımın bu kadar büyük ve ilginin bu kadar fazla olması hem mutlu etti, hem de şaşırttı. Bu şaşkınlıkla birlikte aklımıza resmi bir açılış programı yapılmaksızın hizmet veren ve kıyaslandığında daha büyük olan yapılar geliverdi.

Mesela merkezdeki Konya Numune Hastanesi…

13 Aralık 2017 gününden bu yana hem Konya halkına, hem civar şehirlerden gelenlere hem de gurbetteki bizimkilere hizmet veriyor. 5 yıl önce başlamış sağlık hizmeti vermeye. Bildiğim kadarıyla resmi bir açılış programı yapılmamıştı.

Bir örnek daha vereyim mi size?

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu… Yani Anadolu Karatılımızın yuvası… 13 Eylül 2014 tarihinde tamamlanarak hizmet vermeye başladı. İlk maç da 2014 yılında Konyasporumuzun ev sahipliğinde Balıkesirspor ile yapıldı. Sonrasında hatırlayacağınız üzere bu stadyum milli heyecana defalarca ev sahipliği yaptı.

Stadyumun açılışı için farklı düşünceler vardı. Real Madrid ile Konya’da bir hazırlık maçı yapılması da konuşuluyor ve o dönem gündemi sıklıkla meşgul ediyordu. Neredeyse 8 yılı geride bırakan stadyumumuz da açılmadan açılan büyük yatırımlar arasında yer alıyor. 8 yıldır hizmet veren stadyum nasip olursa 20 gün kadar sonra başlayacak olan 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın da önemli bir üssü olacak. Hatta duyumlarımıza göre evimizde oynayacağımız ilk lig maçı başka bir stadyumda da yapılabilirmiş. İslami Dayanışma Oyunları sırasında stadyum için resmi bir açılış programı yapılabilir mi?, yapılırsa ‘8 yıl sonra mı aklınıza geldi’ diye eleştirilir mi, bilemiyorum. Sesli düşünüp, düşündüklerimi aktarıyorum.

İKİNCİ 500 15 DEVİMİZ VAR

İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde Konya’dan 7 firmamız yer alıyordu. İkinci büyük 500 kuruluş da açıklandı. Konya’dan 15 firmamız ikinci 500’ün devleri arasına adını yazdırmayı başardı. Listede yer edinmeyi başaran, Konya’nın ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayan, RTM Tarım, Safa Tarım, Konya Kağıt, Hekimoğlu Un, Akova Süt, Yıldız Pul, Büyük Hekimoğulları Gıda, Çöğenler Yem, İzi Süt, Besa Yemcilik, Kompen PVC, Sezersan Matbaacılık ve Ambalaj, Konya Çimento, Aydoğanlar Gitaş Gıda ve Balcılar Yem’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR