Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

BİR SANAYİCİNİN SEÇİM MANİFESTOSU

BİR SANAYİCİNİN SEÇİM MANİFESTOSU

Galiba yazılarımda sanayi kesimini ve taleplerini en az dile getiriyorum. Bunu bir sanayici dostumla yaptığım bir uçak yolculuğunda daha iyi anladım. Bu dostum bir sanayici. İyi işler yapıyor. Otomotiv parçaları yapıyor ve de yurt dışına bile satıyor. Özel konulara giriyoruz. Özel hayatını anlatıyor. 

Her şeye doydum, rabbim ne istedimse verdi. Her şeyi planlı yaparım bu yüzden de işimde başarılı oldum”. Kendisi gibi çocuklarını da hafız yapmış. Kardeşleriyle aile şirketini yürütüyor, huzurlu ve sade bir hayatı var. “İşin sırrı ihlas, çalışmak ve kul hakkına riayet etmek” diyor. Rabbim yolunu açık etsin.

Hakkında yazmak gereği burada başladı. Sanayicilik ve şahsi birikimlerini bundan sonra, siyasette derinleştirerek uygulamak istiyor. Henüz 50 yaşında. Bu yaşlar, insan ömrünün en verimli çağı olarak kabul görür. Her şeyden önce temeli sağlam ve iyi eğitimler almış. Yabancı eğitimler yanında iyi bir yabancı dil bilgisi de var. “Derdim Konya ve Ülkem” diyor, bildirisine şöyle devam ediyor:

“Konya, Marmara Havzasına alternatif, Türkiye’nin yeni sanayi merkezlerinden birisidir. Şehrimiz son 30 yılda sanayi ve üretimin önemini görmüş, artık net bir sanayi şehri haline gelmiştir. Bugün yıllık 1.5 milyar doları aşan ihracatımızın yüzde 75’i sanayi mamulüdür. Konya olarak 80’in üzerinde sektörde üretim yapıyor, 181 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Makine sektöründen otomotiv endüstrisine, gıda sanayinden ayakkabıya, plastik ambalaj sektöründen savunma sanayine kadar pek çok alanda iddia sahibiyiz. 9 adet organize sanayi bölgemiz, özel sanayi ve küçük sanayi sitelerimizde dünya için üretiyoruz. Şehrimizin değerli iş adamları üretimden aldıkları güçle yatırımlarını sürekli geliştiriyorlar. Şu anda Türkiye’nin 3. büyük organize sanayi bölgesi olan Konya Organize Sanayi Bölgemiz 5. Genişleme hamlesine hazırlanıyor. Sanayi Odamız ve Konya Organize Sanayi Bölgemiz bu konuyu öncelikli gündem yaparak, çalışmalarına devam ediyor.

Benim bir milletvekili aday adayı olarak, şayet uygun görülür, rabbim kısmet ederse hedeflerimden birisi tüm bu kazanımları ve başarıları senkronize bir şekilde yüce meclisimize taşıyarak, sanayimizin sorunlarını yakından takip etmektir. Ayrıca Konya sanayisini daha yüksek katma değer üreten, teknoloji ve inovasyon odaklı yepyeni bir döneme hazırlanmasına destek vermek arzusundayım.
Üretimde güçlüyseniz, dünyada güçlü ve söz sahibisiniz. Elhamdülillah ülkemiz bugün küçük rüzgârlarda savrulan bir ülke olmaktan kurtuldu.

Ülke olarak, gerek dış siyasetten kaynaklı, gerekse içerideki ihanetler ve terörün etkisiyle çok ciddi sarsıntılar yaşamamıza rağmen, ülke olarak güçlenerek yolumuza devam ettik. Bunu AK Parti hükümetinin üretime ve sanayiye verdiği değere borçluyuz.

Konya'da 100'ün üzerinde firmamız, Savunma ve Havacılık Sanayisine çalışıyor. Bu firmalarımızın çoğunluğu da, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği'ne kayıtlı, yani ihracat yapıyor.
Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızda 3 bine yakın istihdam sağlanıyor. Savunma sanayisinin kullandığı havan parçaları, silah, mermi, roket başlıkları, zırhlı araç parça ve ekipmanları gibi birçok ürün şehrimizde üretiliyor. Yine motorize tank ve diğer zırhlı araçları ile bunların parçaları alanında da varlığımızı gösteriyoruz. Sektördeki ihracatımıza bakacak olursak, sektörün çok ciddi bir başarı gösterdiğini görüyoruz. Konya, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayi ihracatının yüzde 94.5'ini gerçekleştiren 5 şehir arasında yer alıyor. İnşallah biz de Türkiye’nin daha güçlü olabilmesi için bu yolda hizmet etmeye talibiz” diyerek seçim manifestosunu bağlıyor.

Bu şahıs AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Keleş. Dedim ya bir sanayici konuya hep yatırımcı, istihdam gözüyle bakıyor. Bunlar önemli konular. Siyaset bu dönemde eskisi gibi olmamalı, hatta yapılmamalı. Ülkemin potansiyeli yüksek konularda yatırıma ihtiyacı var. Bu yeni dönemde en azından “Siyasette iken iş adamı değil, iş adamıyken siyasetçi olanlara ihtiyacımız var”. Siyaseti kendi çıkarları için kullananlardan bıktık. Bu konuda Hüseyin Keleş gibiler dikkate alınmalıdır   

Tebrik ve başarı dileklerimizle bir sanayicinin seçime bakış açısını böylelikle görmüş olduk.

Derdi ülkem, ahlak ve fazilet diyen, tüm aday adaylarının yolu açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR