Uğur Özteke

Uğur Özteke

Böyle kötü bir Fotoğraf çektiğim İçin özür dilerim ama…

Böyle kötü bir Fotoğraf çektiğim İçin özür dilerim ama…

“Bal yiyen baldan usanırmış” yaaa. Bizde bazı konuları yazmaktan inanın usanmadık ama utanmaya başladık. Büyükşehir’in bazı hizmetleri ne kadar mükemmel olursa olsun bir yerde insandan bir yerde de ufuksuz yöneticilerden dolayı o mükemmel çalışma, rezalete hatta kurallara uyan sade vatandaş içinde işkenceye dönüşüyor.

20141008_180104.jpg

Bu fotoğrafı iki gün önce akşamüstü çektim. Dahası çekmeye çalıştım. Bizim gibi sözüm ona fotoğrafçılığa bu kadar düşkün ve 40 yıldır fotoğraf çeken bir insanın çektiği kötü kareden kendim utandım. Hiçbir şekilde mazeret kabul etmem, ama şu izahı yapmak zorundayım ki gün batımında camın önünde ki gazetelerin cama yansıması ve çok sinirlendiğim bayan sürücüye tahammül edemeyerek cep telefonu ile son dakikada çekmek zorunda kaldığım bu kare çok kötü bir çekim olmuş.

Bu yüzdende tüm okurlarımızdan özür dilerim.

Peki bu kadar kötü çekimli fotoğraf karesini niye köşemize taşıdık?

Burası Meram Yeni Yol’da Büyükşehir’in yaptığı, güzel hoş ve her gün yüzlerce aileyi ağırlayan Evliya Çelebi Parkı’nın Eğitim fakültesi cephesi. Fakültenin bu cephesinde bankamatikler bulunduğu için günün sabahından gece yarısına kadar bu kaldırım doludur.

Ve yoğunluk her geçen gün kat be kat artmaktadır.

Zaman zaman trafik polisleri bu noktada dururlar. Zaman zamanda Büyükşehir’in mobil zabıtası anonslar yaparak kurallara uymayan sürücüleri ikaz ederler.

İstedikleri kadar dursunlar, istedikleri kadar da anons etsinler. 20 saat duracak halleri yok ya. Ya da her kuraldışı harekette anında orada olacak değiller yaa.

İşte parkın hizmete girmesi ile yoğunlaşan trafik ve park sorunu üzerine çözüm için Büyükşehir önce bu kavşağa da trafik lambası koydu. (10 metre ileride Eğitimin önünde bir ışık daha var ama olsun)

Bu yetmedi Meram Yeni Yol üzerinde dönüşler verildi trafiğin akmasına çalışıldı

Kazaların önlenmesi sürücülerin karşı şeridi ihlal etmemeleri için yol babalarla ikiye bölündü.

…..

Veee tüm bu tedbirlere rağmen bayan erkek sürücü hiç fark etmez, otomobilinin yarısını kaldırıma çıkartanı mı ararsınız, yoksa zaten iki şeritli yolun sağına park edip bankamatiğe giden sürücüyü mü?

Sonuçta bu nokta oldu işkence.

…..

Sonra düşünüyorum.

Bu şehirde yapılan her güzel bir çalışmanın ardından normal sade vatandaş niye eziyet çeker?

Ben bile artık kendimden şüphe ediyorum. Burası için önce güzel bir park oldu diye teşekkür ediyorum. Sonra park sorunundan başlayıp bugünkü konumuza kadar Belediyeden şikayetçi oluyorum. Ne garip değil mi?

En başta ben olmak üzere biz mi bu işi anlamıyoruz yoksa birileri hizmetin bir adım ötesinde doğacak sıkıntıları göremeyecek kadar şaşı mı?

Hala bayram havasındayız. Kimseyi üzmek istemiyorum ama vallahi de billahi de bir yerde bir sıkıntı var. Bilen anlayan Allah rızası için bir adım öne çıksın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan paranın sahtesini yaparmış, para da insanın sahtesini

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yaşlı başlı hanım hanım teyzeler Evliya çelebi parkındaki o güzelim çiçekleri koparırken utandıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR