Murat Baydar

Murat Baydar

İşin şakası yok, yarın artık çok geç olabilir.

İşin şakası yok, yarın artık çok geç olabilir.

Hakemler açıklandığında Orta hakem Mete Kalkavan ve yan hakemler Kemal Yılmaz ve Ceyhun Sesigüzel'in İstanbul bölgesinden olduğunu görünce bayağı heyecanlanmıştım, ancak merkez Hakem Kurulu’nun Anadolu dan İstanbul’a gelen takımların maçlarına İstanbul Bölgesi hakemlerini verdiğini bildiğim için bunun normal olduğunu düşünerek biraz rahatladım.

Maç başlamadan 10 dakika evvel TV ekranlarına çıkan Hocamız Mesut Bakkal Ciprian Marica’nın cuma günü İstanbul’daki antrenmanda ayağını yere vurup sakatlandığını ve maçta oynayamayacağını yerine Bulgar oyuncumuz Dimitar Rangelov'un oynayacağını ve tek santraforlarının Rangelov olduğunu sitemli bir şekilde söylemesi ve topa iyi kafa vuran Moussa Sow, Pierre Webo’nun karşısında kalemiz de Kaya Tarakçı’nın oynayacağını görünce maça 1-0 yenik başlamış hissine kapıldık. Ancak hiç ummadığımız bir şey oldu Fenerbahçe gibi üç büyüklerden bir İstanbul takımının hem de İstanbul’daki maçında korkmadan, gördüğünü çalan bundan önceki oynadığımız 4 lig maçının tam aksi mükemmel bir hakem triosunu görünce bu maçı alacağımıza kendimizi inandırmaya başlamıştık. Ancak önümüzde bir engel vardı nasıl dağların içinde yol açarken kayaların kongesörlerle patlatılması gerekiyorsa, bizim önümüzdeki engel de kalemizde Kaya’nın olmasıydı. O Kaya ki PTT 1. Lig’deki Play-Off’ta Konya’daki 1-0 yenildiğimiz Bucaspor maçının rövanşında İzmir’de Bucaspor’u Murat Akın ve Selim Ay’ın attığı gollerle 2-1 yendiğimiz maçta yaptığı 2 harika kurtarış hariç 3 yılda yerinde sayan, yan top zaafı olduğu sokaktaki hangi ben Konyasporluyum diyen taraftara sorsan bilinen bir kaleciydi ve daha bu zaafının devam ettiğini ilk oynadığımız Eskişehir maçında Hürriyet Gücer’in gelişigüzel şutunu yandan içeri almasını seyretmesinden belli etmişti. Bu maçta çift yabancı stoperden biri olan Elvis Kokaloviç’in yerine Ali Turan’ın stopere geçmesi, sağ tarafta da Benjamin Fuchs’un olması kalemizde de oynadığı 3 maçta sadece 1 gol yiyen ve Balıkesir maçında da hakikaten iyi kurtarışlar yapan Vid Belec’in kesinlikle olması lazımdı. Bunları bizim değil Mesut Bakkal hocanın düşünmesi gerekmez miydi? Ayrıca haftalardır isteksiz olan, olmadık yerlerde top kaptıran, attığı pasların çoğu rakibe giden bir Aliaksandr Hleb’e hocamız nasıl sabrediyor anlayamıyorum. Geçen yıl harikalar yaratan Hleb bu yıl hiç daha vitrine çıkacak bir maç çıkartmadı. Recep Aydın’ı sahada görmek istiyoruz ancak 80.dakikalara kadar görmemiz hiç mümkün olmuyor. Ali Çamdalı sahada bir var bir yok, Uğur İnceman sakatlıktan yeni çıktı top ayağına yakışan bir oyuncu, yedekte bekliyor ama ne yazık ki hocamız bitmiş, yürüyecek mecali kalmamış bir Fenerbahçe’ye karşı sahaya dahil etmeyi düşünmedi. Takımımızda Gabriel Andrei Torje hariç azimli, şu maçı kazanalım diye çabalayan bir oyuncu yok. Kaç maçtır bu böyle, her maçta Torje uzaktan vuracak ve gol olacak, olmazsa auta çıkacak veya kaleci kurtaracak.

Bakınız daha 5.hafta bitti ama sondan 3.sırada olan Süper ligde 6 şampiyonluk kazanmış olan Trabzonspor’la bir puan farkımız var ve Trabzonspor bizim rakibimiz değil, o takım bir şekilde arka arkaya 3-4 maç alır ve ilk 4’e yükselir. İşin şakası yok Süper Lig’in bir hafta öncesinin lideri Akhisar Belediyespor bu hafta İstanbul Başakşehirspor’dan aldığı ve hiç te iyi oynamadığı bir 4-0’lık yenilgi sonunda liderlikten 5.sıraya inebiliyorsa bizim de şapkayı önümüze alıp düşünmemiz lazım. Bu yıl ligde zayıf takım yok, en zayıf halka olarak gözüken Balıkesirspor, Galatasaray’a daha 2 hafta evvel 2-0’lık bir yenilgi tattırıyorsa ve o Balıkesirspor, Galatasaray’la süper ligde oynamış olduğu 3 maçın 2 sini kazanmış bir takımsa, biz Konyaspor olarak Galatasaray’la toplam 26 maç oynamışız daha 2 galibiyetimiz var. Onun için hiçbir takım zayıf değil. Biz ilk önce ligde kalacak puanı bir toplayalım sonra ilk 10’u düşünmeye fırsat bulalım. Önümüzde çok çok zorlu bir İstanbul Başakşehirspor maçı var Başakşehirspor 5 haftada 1 galibiyet 4 beraberlik almış 6 gol atıp 2 gol yemiş bir takım ve şu an için istim üzerinde. Çok çok iyi golcüleri var Semih Şentürk bu hafta Akhisar Belediyespor’a 3 gol attı, ayrıca Nijeryalı oyuncu Micahael Eneramo, Fransız oyuncu Jeremy Louis Perbet, Brezilyalı oyuncu Mossoro (Jose Marcio Da Costa) ve Slovenyalı oyuncu Rajko Rotman gibi golcülere sahip bir takım. Diyeceksiniz biz onları özel maçta İstanbul’da 2-0 yendik burada da rahat yeneriz. Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Ona bakacak olursak Kayseri Erciyes’i de TSYD kupası maçında 10 kişiyle 1-0 yenmiştik. Ama sahamızda ecel terleri dökmedik mi? Bu maçta mutlaka ve mutlaka Djalma Campos, Hasan Salih Kabze, kaleci Vid Belec, Selim Ay ve Uğur İnceman ilk onbirde maça başlamalıdırlar. Artık işin şakası yok, yarın artık çok geç olabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR