Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Bu mağlubiyet yönetime gelsin

Bu mağlubiyet yönetime gelsin

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ali Turan’ın cezalı olduğu haftada sağbekte Tolga’yı değil, bir hücum oyuncusu olan Ömer Ali’yi kullanırken, savunmanın göbeğinde ise en kötü ikili (Vukovic-Kokalovic) vardı. En son deplasmanda 3-2 kaybettiğimiz Trabzonspor maçında bu iki oyuncuyu yan yana görmüştük. Bu kez ligin bir başka hücumda olan takımı Bursaspor karşısında sahadaki yerlerini aldılar. Belli ki Kocaman rakibin uzun boylu golcüsü Fernandao ile boy farkını gidermek için Vukovic tercihinde bulunmuş. Ama son 5 maçında 15 gol atan Bursa ekibi, bu yumuşak karınlı defansa da 3 gol atmaktan geri durmadı.

Maça Bursaspor pozisyonla başladı. Sonrasında Torku Konyaspor’un önemli gol fırsatlarından yararlanamadı ve basit bir top kaybı sonrası kalemizde golü gördük. Yani son dönemdeki tablo ile (rakip her geldiğinde golü yazıyor) yine karşı karşıya kalıverdik. Devre biterken, bu kez de bir yan top golü geldi. Allah’tan düdük çalmadan Ali Çamdalı, 9. dakikada kaçırdığı pozisyondan daha zor olanı gole çevirdi de devre arasına umutlu girdik.

Nitekim bu golün verdiği enerji ile ikinci yarıya da iyi başlayan Torku Konyaspor, günün başarılı isimlerinden Torje’nin golüyle beraberliği de buldu. Golden önce Torje’nin rakibe kırmızı kartlık hareketini de hakemin “es” geçtiğini belirtmek gerekiyor.

Herkes Konyaspor’dan üçüncü golü bekliyordu ancak oyuncu değişiklikleri takımı yukarı çekeceğine aşağı çekti. Yedek kulübemizin ne kadar “fakir” olduğu da bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Son dakikada gelen Bursaspor golü ise Konyaspor yönetimine bir “tokat” oldu.

Sezon başlayalı 5 ayı geçti. Daha ilk haftalarda bu takım “transfer” diye bağırıyordu ama yöneticiler, 5 ayda ne yaptı bilmiyoruz. Devre arası geçti hâlâ transfer yok. Muhtemelen de son günlerde birkaç oyuncu gelip gidecek. Anlaşılan o ki Konyaspor bir menajere teslim olmuş. Artık o ne keserse onu yiyeceğiz. Son gün kelek mi gelir, kavun mu gelir hep beraber göreceğiz.

Sonuç olarak kadro zaafiyeti nedeniyle, golcümüzün olmayışı, kaleci ve savunmanın bir kez daha evlere şenlik performansı ile bir maç daha gitti. Bir milyon TL daha gitti dahası küme düşme hattına bir adım daha yaklaştık. Gidişat hiç iyi değil. Sahadaki emeğe yazık oluyor, saha kenarında Aykut Hoca’nın didinip durmasına yazık oluyor, tribünleri her maçta dolduran binlerce taraftar için de ayıp oluyor. Ahmet Şan ve ekibi üzerindeki ölü toprağını atıp bu takımı ayağa kaldıracak transferleri bir an önce yapmalı. Şayet, “Biz martta arkamıza bile bakmadan kaçarız” demiyorlarsa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR