Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hadimi sakinlerinin ümidi Tahir Başkan

Hadimi sakinlerinin ümidi Tahir Başkan

Batı Hadimi ve Doğu Hadimi Mahalle sakinleri esnaflarından bir yardım talebi geldi. Öyle ki zor durumdaki duyarlı mahalle sakinleri mahallede söylenen tarihte tamamlanamayan alt geçit çalışması nedeni ile ilgili olarak TCDD Genel Müdürlüğü’ne kadar başvuruda bulunmuşlar.

TCDD Genel Müdürlüğü’nden resmi yazı ile söz konusu durumun kendilerinden değil Büyükşehir’den kaynaklandığı açıklanmış.

koski-foto.jpg

Mahalle sakinleri TCDD Genel Müdürlüğü’nden gelen resmi yazı ile bu kez bizden bir ricada bulundular. Durumun Tahir Başkan’a iletilmesini ve bu çamurda da soğukta, karda kıştaki mağduriyetlerinin bir an önce bitirilmesini talep ediyorlar.

Mahalle sakinlerinin bize bildirdikleri notta söz konusu sıkıntının KOSKİ’den kaynaklandığı hatırlatılıyordu. Konuyu tam olarak bilmiyoruz. Anlayamadık da. Ama Büyükşehir’in yetkilileri mutlaka konudan haberdardırlar.

Biz de başta Başkan Tahir Akyürek olmak üzere, yetkililerden bir an önce Batı ve Doğu Hadimi mahalle sakinlerinin, buradaki esnafların bu çileden kurtarılmalarını rica ediyoruz.

HAYVAN KONUSUNDA TAM BİLGİ SAHİBİ MİYİZ?

Dün sabah

Kapımızı çalarak gelen ilk dostlarımızdan birisi Ankara’dan geliyordu. Selam sabah faslından sonra sosyal medyada “Konya Hayvan Severler” sayfasındaki "Konya 2. Sanayi Köpekleri Toplu Katliamı!!!" bölümünü ve buradaki 24 fotoğrafı gösterdi.

Sonra anlatmaya başladı. Ha şunu da baştan söyleyeyim. Benim dini bilgim tamamen çocukluğumuzdan mahallemizdeki Karpuzoğlu Camii’nin rahmetli hocası Mevlüt Hoca’dan öğrendiklerimizdir. Bu dostumuz ise dinimizi bilen hatta radikal diyebileceğim bir dostumdur.

Bize bu hayvan katliamını gösterdikten sonra, “Uğur abi biz çocuklarımızı ve gençliği maalesef yanlış bilgilerle bugünlere getirdik. Biz köpek yavruları ezilmesin diye ordusunun yolunu değiştiren peygamberimiz Hz. Muhammed’in nesliyiz. Hz. Muhammed peygamberlik görevine başladığı sırada Arap toplumu hayvanların da hakkı olabileceği ve onların şefkate ihtiyaç duyabilecekleri gibi kavramlara son derece yabancı idi. Genel cehaletin hayvanlar dünyasına yansıyan boyutuyla durum, iç acıtacak ölçüdeydi. Mesela develerin boynuna hayvana acı veren bir halka takılmakta, ayrıca uzun yolculuklarda insanlar, başta develeri olmak üzere bütün binek hayvanlarının damarlarını yarıp kanlarını içmekte veya canlı canlı üzerlerinden et parçaları kesip sonra yerlerini dikerek, karınlarını doyurmaktaydı. Bu uygulama Hz. Muhammed (sav) tarafından kesin olarak durdurulmuştur. Hatta kuyruk tüylerinin kesilmesi bile yasaklanmıştır. “Kuyruğu hayvanın fırçası ve yelpazesi, tüyleri de yorganıdır” emri vardır.

Ama ne acıdır ki biz bugün köpek dolaştıranlara hakaret ediyoruz küçümsüyoruz. Bak Konya’da hayvanlar katledilmiş.

Uğur abi bizim genç nesli iyi bilinçli ve kültürlü yetiştirmemiz lazım. Aman ne olur sizde yayın olarak bu konuya sahip çıkın”…

***

Ha açıkça söyleyeyim. Böylesine radikal dostumun bu kadar hayvan sever olması dinlerken bile beni şok ediyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İçten olan insan içtenlikle gülebilir, içtenlikle neşelenebilir. İçtenliğin, ciddiyetle hiçbir ilgisi yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerçekler acıda olsa ifade edebildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR