Uğur Özteke

Uğur Özteke

Buğday pazarı tarihi kapılarını bekliyor (!)

Buğday pazarı tarihi kapılarını bekliyor (!)

Bizim okuyucumuz duyarlı.

Bizim dostlarımız vefalı.

Bizim insanımız fedakar.

Arada bir yanılıp şaşsak da genelde halimize bin şükür.

Geçtiğimiz haftalarda bir yaşlı amcamızın üniversitede eğitim gören duyarlı bir gence videosunu çektirdiği, hatta fotoğrafladığı tarihi Buğday Pazarı bölgesindeki iki tarihi kapıyı gündeme taşımıştık.

Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden farklı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan farklı bilgiler geldi ve onları da sizlerle paylaştık. Herkes kendine göre haklı idi. Yani vatandaştan Büyükşehir’e kadar herkes haklı idi.

Biz herkese saygı duyuyoruz. Çünkü bizim insanımız art niyetli ya da hain değil. Ancak bazı konularda sanki “biz yaptık oldu” ile gidiyor gibiyiz. Eeeee başka yapan olmayınca da yapanınkini doğru kabul ediyoruz.

Çünkü Büyükşehir’den dahası bu işin başındaki Selim abimizden aldığımız bilgilerde tarihi kapılar taşları numaralandırılarak sökülmüş ve koruma altına alınmış. Sonra bu taşlar getirilip üst üste konup aha işte tarihi kapı diye gösterilecekmiş.

Ancak işte hafta sonu yine bir okurumuz üşenmeden bu bölgeye gitmiş ve birçok fotoğraf karesi çekmiş.

foto-1-227.jpgfoto-2-204.jpgSonrada altına döşenmiş;

“Uğur Abi Tahir Başkan’dan korkup gerçekleri yazamıyorsun. Sen de bunun vebali altındasın.  Yalan söyleyen ………… olsun. (!) (Allah korusun) Abi hadi bir daha yazsana. Hiç değilse gerçekler tarihe not olarak düşülsün. Biz mahşerde bunları yapanlardan davacıyız”…

…………

Vallahi mahşerde bizden de davacı olmamaları için korkumuzdan ancak bu kadarını yazabildik. Telefonda da kendilerine yalvardık. Ne olur bizden davacı olmayın diye.

ŞEKER BÖLGESİNDEKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜ

Yine bir okurumuz çekip göndermiş.

foto-3-126.jpgfoto-4-074.jpg

Ve şöyle diyordu;

 “Uğur abi burası Konya’nın Tarım Üniversitesinin tam karşısı. Şehrinde bildiğiniz gibi merkezi.  Kağıt toplayıcılar burayı yine mesken tuttular.  Şeker mahallesi Işıl Sokak. Belediyenin Temizlik işleri her gün geliyorlar. Çöp tenekelerini tertemiz boşaltıyorlar, çevreyi yerleri temizliyorlar ama burası böyle duruyor. Mahalleli olarak durumu defalarca belediyeye ilettik. Konuyu bir de siz bizlerin adına yetkililere iletseniz de çirkin görüntüden kurtulsak” 

…………

Yazdık görevimizi yaptık. Ancak biliyorum ki ya da bildiğimiz kadarı ile buralar zaten kentsel dönüşüme girdi. Çok yakında bu bölgede öyle dev binalar yükselecek ki dahası güvenlikli siteler (!) yapılacak ki mahalleli de rahat nefes alacak inşallah. Yani bu görüntüler iki yıla kalmaz Konya’mızın tarihi diye arşive kalkar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Saygı ve sevgi büyükIerIe, küçükIer arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hafta sonu imtihanların yoğun olduğu günlerde tramvay seferlerini artırdığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR