Uğur Özteke

Uğur Özteke

BÜYÜKŞEHİR’İN BAŞKAN ADAYLARI...

BÜYÜKŞEHİR’İN BAŞKAN ADAYLARI...

Haftanın ilk günü için güzel şeyler yazmak istiyorum. Ama ne olur beni affedin güzellikleri ararken yoruluyorum. Elbette güzel olan şeyler var ama bu işler hepimizin ortak bir şekilde kucaklayacağı güzellikte değil.  

HANİ BEYŞEHİR YOLU BİTMİŞTİ?

İki haftadır bu yolu yazacağım ama hem unutuyorum hem de hızlı gelişmeler içerisinde o konuların arasına sıkıştıramıyorum.

Malum bizim bir Konya-Beyşehir yolumuz var. Bu yolun inşaatı artık Türkiye çapında kliplere bile yansıdı. Nerede ise dizilere konu olacak.  

Oysa bu şehrin siyasi ve bürokrat olarak öyle bir Beyşehir lobisi var ki, değil Beyşehir’i, değil Konya’yı vallahi Türkiye’yi yönetiyor.

Başkan Tahir Akyürek Bey, Beyşehirli.

Vekilimiz Prof. Mehmet Babaoğlu hoca Beyşehirli.

Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Mustafa Akış Bey Beyşehirli.

Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Gülay Samancı Hanımefendi Beyşehirli.

………….

Bu dört isim bile yeter, yeter de artar bile değil mi? Gerisini boş verin…

Türkiye’nin batısını, güneyini, kuzeyini bırakın doğusunda bile delinmemiş dağı, yapılmamış tüneli, bölünmemiş duble yolu kalmadı bizim Beyşehir Yolu hâlâ eski tas eski hamam.

Tamam eski tas demeyelim haksızlık yapmayalım ama biz bile gazetemizde haber yapmıştık.

Meğer yanılmışız. Hakkınızı helal edin sizi de yanıltmışız. Vallahi billahi Beyşehir yolu, yol ve inşaat çalışmaları hâlâ bitmemiş. Bu yol hâlâ tam olarak tek kelime ile duble yol olamamış. İnanın yazık. Yazık ki ne yazık. Bu yolu  böyle görünce bizim Beyşehir lobisinin bir kez daha nasıl büyük gol yediğini daha iyi anlayabiliyorduk.

Eskiden Konya’nın işlerini, çözülemeyen sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza havale ettik mi anında çözülüyordu. Ama en iyisini yani bu yol işini yolun profesörü Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e havale etmek gerekiyor diye düşünüyorum.       

AHMET BEY’İN TEŞHİSİNİ,

KULAK ARDI ETMEMEK LAZIM

Okurumuz Ahmet Bey bu şehrin kanayan yarası ve bir türlü kapanamayacak kangren olmuş yarasını bakın nasıl da samimi bir şekilde dile getirmiş;

“Uğur bey konu dışı ama buradan iletmek istiyorum. Dolmuşlarda son zamanlarda hiç denetim yok. Tıka basa dolduruyorlar. İtiraz edecek olsak "taksi tutun" diye küstahça cevap veriyorlar. Yani dolmuş kullananlar, yolculara çok saygısız davranıyorlar. Geçen gün o kadar doldurdular ki bir vatandaş havasızlıktan baygınlık geçirdi. Sizin aracılığınızla Minibüsçüler Odasına seslenmek istiyorum. Dolmuş sürücülerinizi eğitiniz…”

ŞİMDİ DE SERDAR KALAYCI GÜNDEMDE

Belediye başkanları içinde üç dönem kuralı işler mi işlemez mi bilemeyiz? Bunu bilen tek kişi Sayın Cumhurbaşkanımız. Üç dönemdir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan isimler için de bu durum can sıkıcı. Adamlar ne gidecekmiş gibi oturabiliyorlar, ne kalacakmış gibi çalışabiliyorlar. Tabii bu durum koltuktakiler için, Bir de koltuğun adayları var. Mesela dün biz yine düğün düğün, pilav pilav göründük. Milletin ağzı da torba değil ki büzesin. Buralarda yapılan dedikoduların birinci maddesi “Tahir Başkan gidiyor mu?” idi.

Son iki yıldır yazıyoruz. Konuşmalarda çok net söylüyoruz “Tahir Başkan Başkanlıktan gitse de kenarda köşede oturmaz. Reis oturtmaz. Bunu böyle bilin”  

Bu genel kanaatten sonra 2. Gündem sorusu “Kim Büyükşehir Belediye Başkanı olur?”…

Her kafadan bir ses gelse de mevcut aday adayların içine dün de eski Meram Belediye Başkanı,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İnşaat Daire Başkanı Dr. Serdar Kalaycı Bey girdi.

Tahir Başkan 14 yılın değerlendirmesini yaparken iki kapalı cümle kullandı yine gündem oluşturdu.

Vallahi çok ince derin bir siyasetçisin vesselam Sayın Tahir Başkanım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Secde’nin ne olduğunu bilmeyen kişi, sadece alnını yere koymuş olur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kul hakkının anlam ve önemini bilip idrak edip ona göre yaşamaya çalıştığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR