Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

ÇOCUK MUSUNUZ, ERGEN Mİ?

ÇOCUK MUSUNUZ, ERGEN Mİ?

Samuel Eto’o ülkemize geldiği 2015-16 sezonundan Konyaspor’a transfer olana kadar Antalya’da Antalyaspor’u ipten almakla meşguldü. Profesyonel oyuncu parasını alıyor bedavaya mı oynuyor diyebilirsiniz. Fakat bunu söylüyorsanız maçtan önce hakaret edercesine bir hareketi yapamazsınız. Unutmayın başkalarına değer biçmek, kendine değer biçmek demektir. Tüm dünyanın örnek aldığı,   Samuel Eto’o gibi dünya yıldızları artık futbolla kurumsallaşmıştır. Maçın içinde hakemlerin bile saygı duyduğu adama, Antalyaspor’a bu kadar yaptıklarına rağmen para basıp seremoniye çıkarken atmaları hoş olmadı. Bu adam size yeri geldi gol attı, yeri geldi asist yaptı, yeri geldi hocalık yaptı. 36 yaşında halen futbol oynuyorsa siz ederini vermek zorundasınız. Üstelik önünüzde Nasri gibi bir örnek varken. Günümüz insanı, her şeyin fiyatını biliyor; ama hiçbir şeyin değerini bilmiyor. Tarihinizde ondan fazla gol atan yok sahip çıkmalıydınız.

Yine maç öncesi çocuksu hareketlerle Konyaspor üzerinden gündem oluşturmaya çalışmanız, ergen fikirlerle gıyabi cenaze namazı kılmaya çalışmanız Eto’o’nun fotoğrafını Konyaspor bayrağını tabuta sermeniz gerçekten gülünç, hani büyüseniz artık. Taraftar olarak hizmet içi eğitim almanız yararınıza olacaktır. Bu konuda Konyaspor taraftarından yardım alabilirsiniz.

Maça geçecek olursak Osmanlı maçı söylediğimiz şeyleri söylememiz sanırım yanlış olmaz, kaybetmeme adına önemli bir maçı yine gol yemeden bitirmeyi başardık. Olası bir puan eşit olma durumunda Akdeniz temsilcisi ikili averajda üstün olan taraf oldu.

Maçın genel kontrolü Konyaspor’da olsa da Antalya da zaman zaman etkili geldi. Son vuruşlarda ve final maçlarında biraz dikkatli olsalar 3 puanı alabilirdik.

Elle oynama ile yorum yapmak sanırım, futboldan anlamayan bayana ofsaytı anlatmaktan daha zor diyebilirim. Eskiden elle oynamada iki kriter vardı, kastimi yapılıyor ve top mu ele gidiyor el mi topa gidiyor olurdu. O düşüncede olsa bariz golü yediler derdim. Ancak şimdi avantaj sağladı mı? Hücumda mı değdi? Defansta mı değdi? Tersi olsa penaltı verir miydi? Eli vücuduna yapışık mıydı? Bana göre sana göre ve  bir umut vaat eden atak durumu var. Örnekleri çoğaltabiliriz. Bazen kurallar oyunu güzelleştirmek yerine politika sahnesine çeviriyor maalesef.

Ligin en kritik iki haftasına giriyoruz bu iki haftada alınacak minimum 4 puan Konyaspor’u yukarı taşıyacaktır. Burada olmazsa olmaz Kasımpaşa maçında öncelikli 3 puan olmalıdır. Bu süreçte Gençlerbirliği- Osmanlı ile Alanya Galatasaray ile oynayacak, Bursa deplasmanına gittiğimizde ise Osmanlı, Başakşehir ile oynarken Gençlerbirliği de Sivas deplasmanına gidecek. Kayseri ise Alanya’yı ağırlayacak. Futbolun hiç önemli olmadığı sonuç almamız gereken haftalardayız. Kasımpaşa maçı için şimdiden organizasyonlara başlamalı ve pazar günü stadı doldurmalıyız.

Sonuç olarak; ortada 4 maçtır gol yemeyen dolayısıyla yenilmeyen bir Konyaspor var, Sergen Yalçın ve ekibinin bu takımı ligde bırakacağına eminim, ancak bazen dış faktörleri de düşünmek gerekir. Sergen ile takım bir özgüven sağlarken ayakları yere sağlam basan bir takım olmayı başardık. Evimizdeki iki maçta ve Karabük maçında beraberlik lüksümüz bile yok. Haftalardır söylediğimiz gibi düşmeyeceğiz inşallah ama yönetimde elini taşın altına koyup, tribüne insanları çekmek için bir organizasyon yapsa fena olmayacak hani…

Maçın sözü; başarı için plan yapmıyorsanız, o zaman hükmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir. Sergen Yalçın ligde kalmak için tüm planları yaptığına eminim. Geriye anı yaşamak ve planın tutmasını beklemek kalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR