Uğur Özteke

Uğur Özteke

Canı çıksın “Böyle yeni yılın”

Canı çıksın “Böyle yeni yılın”

Yeni yıl, yeni yıl.. mış. Canı çıksın böyle yeni yılın. Allah hiçbir anaya babaya, kardeşe böyle yeni yıllar yaşatmasın.

………………

2015’in ilk günü idi. Bir abimizin hava kararırken anlattıkları sonra da olayın gelişimini yazılı olarak aktarmasının ardından üç gündür kendime gelemiyorum. Cenab-ı Allah’ım günahlarımızı affetsin, akıl, fikir, feraset versin. Ama bu şehri yönetenlerin duyarsızları ile ne minik canların yok olup gittiğine, ne ana babaların yüreklerin yandığını bir kez daha öğrendim ya.

Offff. Offfff.

Yöneticilik yapmak büyük vebal işi, Allah rızası için bunu bir öğrenin artık.

Gelelim konumuza  

10 Aralık günü.

Saat 17.30 suları. Saraçoğlu Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Çakırca okuldan çıkıp evine gitmek isterken bir aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeder…

…………

29 Aralık günü.

Yani bu korkunç kazadan sadece 19 gün sonra.

Saat 18.45. Aynı yer aynı cadde. Ve Saraçoğlu Habibe Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Ayşe Tokat yine bir aracın çarpması sonucu Hak’kın rahmetine kavuşur.

Bu iki okulda ayrı ayrı okullar değildir. İkisi de aynı bahçe içindeki iki okuldur.

Özetle adres, Saraçoğlu Mahallesi, Saraçoğlu Caddesi…

Bu yoldaki kazalar nedeni ile okul idaresi 2013 yılı içerisinde iki kez bu yolda tedbir alınması için resmi başvuru yapmış.

Veliler, Okul Aile Birliği Başkan ve yöneticilerinin de toplanan 200 imza ile Büyükşehir’e müracaat ettiği bize bildiriliyor. İşin daha da garibi bunların içinden birisi de şu andaki bir AK Partili vekilin öz be öz  akrabasıdır.  

Biricik evladı Ahmet’i kendi elleri ile kara toprağa veren ciğeri yanan baba Kenan Çakırca Bey resmi kurumlara, hatta Valiliğe bile dilekçe vermiş, “Biz yandık hiç değilse başka babaların anaların canları yanmasın” demiş.

19 günde meydana gelen iki ayrı korkunç ölüm olayı üzerine mahalle halkı galeyana gelmiş. Burada da özellikle Doğu kökenli vatandaşlarımız ikamet ediyorlarmış. “Yol keselim, eylem yapalım” diye tutturmuşlar. Yüzde yüz haklılar ama başta okul idaresi olmak üzere yöneticiler devreye girmişler. “Biz gereken yerlere resmi müracaatlarımızı yaptık bir daha olmayacak inşallah” demişler. 

…………….

Bu iki minik yüreğin yok olması ana babaların yüreklerinin yanmaması için ne yapmak gerekiyor?

Mesela bir TEDES uygulaması yapılabilir. Zor, tamam bundan geçtik. 

Peki mesela çok basit bir kırmızı ışıkta bas geç de yapılmaz mı?

Okul bölgesine hız kesiciler konulamaz mı?

Bu hız kesicileri koyuvermek bu kadar mı zor?

Yoksa bu iki minik candan daha mı pahalı?

Okulu yolun bir yanına evleri karşı yanına yaparken bunları düşünmek kimin görevi?

Can bu ya can. Bunların vebali kimin?

…………….

Bir dönem Şeker İlköğretim Okulu’nun önünde meydana gelen kaza nedeniyle minik kızımız için günlerce ağladım. Defalarca yazdık. Şükürler olsun buraya bir üstgeçit yaptırabildik.

Daha sonra Yaşar Doğu İlkokulu’nun orada hayatını kaybeden yavru için yandık. Yaza yaza kötü adam olduk. Ancak şükürler olsun oraya da bir yaya üst geçidi yaptırabildik.

Değerli yöneticilerimiz, büyüklerimiz Allah rızası için çocuklarımızı toprağa vermeden onları sakat bırakmadan yapın bunları. 

Yoksa bu şatafatlı binalar, törenler bu yalan dünyada sizi alkışlatır makam para pul sahibi yapar ama bir de bu işin öbür tarafı var değil mi? Hem sizler bunu bizden çok daha iyi bildiğinizi söylüyorsunuz ya.

Hadi o zaman hadi. Yeni yıla yine ağlayarak yine kahrolarak girdik. Allah rızası için yeter artık. Biraz vicdan, biraz Allah korkusu…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta öyle seçimler yapalım ki kazandıklarımız kaybettiklerimize değsin

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yaka’da Unlu Mamuller kavşağına ters istikametten girmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR