Leyla Fidan

Leyla Fidan

Davete Hazır Mısınız?

Davete Hazır Mısınız?

Süregelen aşırı tedbirli ve yasaklı günlerin ardından hayat yavaştan normale dönmeye başladı. Hatta düğünler ve kutlamalar tekrar gündeme geldi bile. Pandemi döneminde sevdiği her şey elinden alınan bizler eğer ki bir hobimiz yoksa doğru mutfağa koştuk. Pandemi öyle bir süreçti ki hiç girmeyenler bile mutfağa girdi. Dünyaca ünlü mankenlerle beraber ekmek mayaladık, kararan muzlarla banana bread yaptık ve daha neler neler… Sahi dalgona kahve denemeyen kaldı mı? Karantina böyle geçince vücudumuzda belli izler de bıraktı haliyle. Hafif şişkin bir göbek, pantolonlara giremeyen bacaklar, daha tombik kollar da karantinadan bizimle beraber çıktı. Ama hepsi bitti. Karantina sona erdi. Yasaklar bir bir ortadan kalktı. Düğünü ertelenen gelin ve damatlar dar olan gelinlik damatlıklarıyla, mezuniyeti ertelenen öğrenciler küçük beden gece elbisesi ve smokinleriyle kalakaldılar. E davetlileri de düşünmek gerek tabii.

EYVAH DAVETİYE GELDİ!

Davetiyeler yavaştan elinize ulaşmaya başladıysa şimdiden söyleyim iki seçeneğiniz var. Hayır gidip gitmemek değil.  Ya kıyafetinizin içine tekrar girebilmek ya da yeni bir kıyafet edinmek. Pandemi sonrası mağazalarda pek seçenek olmadığını da belirtmeden geçmeyeceğim. Ne yapmalı?

 

ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURUN

Şok diyetler bağışıklık sistemimizin gardını düşürür ki bizim pandemi döneminde böyle bir riske girme lüksümüz yok. Size özel planlanmış sağlıklı beslenme listeleriyle zamana yayarak zayıflamak en en doğrusu. Ama bizim davetten önce bi çıkış kapısına ihtiyacımız var.

ŞEKERİ VE GLUTENİ KESTİM?

Davetten önceki iki gün karnımızda ekstra şişlik oluşturacak laktoz ve gluten içeren gıdalardan uzaklaşmak? Neden olmasın.

DAVETTEN ÖNCEKİ 2 GÜN

Daha düz bir karın için: Bol bol su, kiraz sapı çayı, yaz sebzeleri ve meyvelerinden zengin beslenme planı, yulaf, kefir, yoğurt

Uzak durun: gluten içeren tahıllar, kurubaklagiller, laktozlu sütler, paketli gıdalar, salamura besinler

 

Maskenizi takmayı unutmayın.

İyi eğlenceler…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR