Leyla Fidan

Leyla Fidan

Eyvah Dirençli Kilolar

Eyvah Dirençli Kilolar

Uzun süre devam edecek diyetlerde hedeflenen ağırlık bize 50~60 kg uzaktaysa ve çok kilo kaybetmişsek, yanlış uygulanmış diyetler sonucu sürekli kilo kaybedip geri kazandığımız dönemler sık sık tekrar etmişse veya uzun süre çok düşük kaloride diyet uygulamışsak vücudumuz bize dur demenin yollarını arayabilir. Biz bu durumu kilo vermem durdu! Veya dirençli kilolarla karşı karşıyayız diye yorumlayabiliriz.

Neden?

Her bir insan bambaşka bir dünya bakışıyla, gülüşüyle, parmak izi ve düşündükleriyle. Herbirimiz kendimize özel bambaşka bir metabolizma ile donanmış bulunmaktayız. İşte tam da bu yüzdendir ki her birimize ait diyet de parmak izimiz kadar özel ve bize ait olmalıdır. Zaman zaman ihtiyaçlarınız ölçüsünde şekil değiştiren doğru diyetle dirençli kilolarla karşılaşma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır.

Ancak uzun süre yanlış diyet uygulanmışsa, bedenimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi uzun süre karşılayamamışsak, bizi rahatsız eden ödem, şişlik ve hazımsızlığa sebep olabilecek gıdalar tüketiyor ve farkına varamıyorsak, yüksek oranda kiloyu çok hızlı kaybetmişsek hayatta kalma güdüsü ağır basan metabolizmamız kendisini korumak için türlü yolara başvurabilir. Biz de bu son derece doğal sürecin ardından kendimizi dirençli kilolarla baş başa bulabiliriz.

Dirençli kilolara nasıl baş edilir?

Dirençli kilolarla baş ederken en önemli nokta sağlıklı beslenmeyi sürdürebilmektir. Direnen kilolarla baş etmeye çalışan danışanlarımızın karşısında iki yol vardır vazgeçmek veya hedefe ulaşana kadar ilerlemek… Bu noktada diyete ek bir kalori yakma aracı olarak spor eklenebilir. Hali hazırda bir spor programı devam ettiriliyorsa sporun şiddeti arttırılabilir. Metabolizmayı şaşırtacak ve aynı zamanda ateşleyecek ara programlar uygulanabilir. Bu noktada uygulamalar yanıt vermese bile bir süre pes etmemek en önemli adımı oluşturmaktadır. Unutmayın bugün değilse yarın vücudunuzdan yanıt gelecektir. Sadece metabolizmamız tehlikenin ortadan kalktığını düşünene kadar pes etmeden devam etmeliyiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR