Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

ELDE VAR FOFANA!

ELDE VAR FOFANA!

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ın yenildiği ligde mağlup olmadan 5 puan toplamak başarıda diyebilirsiniz, kafaya oynayan hiçbir takımla maç yapmadık büyük maçlarda duman oluruz da…

Malatyaspor ile oynanacak deplasman maçından sonra lige verilecek milli arayla takımların yavaş yavaş ne olduğu ortaya çıkmaya başlayacak gibi görünüyor. Neredeyse tüm takımlar hazırlık karşılaşması modunda devam ediyor.

Kadro ve hoca istikrarına küçük dokunuşlar yapan Kasımpaşa’nın ilk haftalarda lider olması gayet normal.

Bursaspor maç kadrosunu elimize ulaştığında Volkan Fındıklı yerine Moke, Ali Turan yerine Selim’i görmemiz çok sürpriz olmadı. Duran toplarda alan ve adam paylaşımında çok fazla anlaşamadıkları gerekçesi ile eleştirilmişlerdi. Bence Bursaspor ile oynanan maçta oyun iki tarafa da geldi gitti. Kazanabilirdik kaybede de bilirdik. Oyunda çok önemli iki tane kırılma anı oldu. Biri Ömer Ali’nin ters ayağı ile vurduğu topun çizgiden çıktığı an, diğeri ise Serkan’ın kalesinde devleştiği karşı karşıya çıkardığı an.

Peki Fofana’nın önce Konyaspor’un sonra kendi topuklarına sıktığı herkesi çileden çıkardan pozisyona ne diyeceğiz. Kırılma anı demeyeceğiz elbet beceriksizlik, lakaytlık, bencillik daha da ileri gidilebilir ama ben gitmeyeceğim. Eğer ki o pozisyonda Ömer Ali’ye verse de o atamasa o zaman kırılma anı olurdu diye düşünüyorum. Bu pozisyon öyle bir pozisyon ki, Konyaspor o golü bulup maçı iki sıfır yapsa sonra neler olabileceğini kimse tahmin edemezdi. En azından adımıza çok güzel şeyler olurdu. Bunun için de kırılma anı diyen ağabeylerim de illaki olacaktır. Saygımız sonsuzdur.

Bir deplasman takımına göre fazla pozisyon bulabilen bir Bursa, ev sahibi avantajını kale arkaları ile perçinleyen bir Konya tarafsız gözle bakınca hakem müdahil olmasa zevkli denebilecek bir karşılaşma. Facia denebilecek bir hakem yönetimi ile berabere tamamlanan bir maç…

Eskiden İzmir bölgesi hakemleri gelince Konyaspor taraftarı bir endişe içinde olurdu. Sanırım aynı şey Antalya bölgesi hakemi Mustafa Öğretmenoğlu için söylersek hata etmiş olmayız.  Karşılaşmada Bursaspor’un da hakkını yemeyelim çirkef bir davranış oyunu etkileyen bir sertlik görmedik. 32 defa faul düdüğü ile oyun durdu. 11 defa korner kullandı ekibimiz neredeyse tamamında faul çalındı. Penaltı olayına önceki pozisyona o dediydi bu ne dediydi olayına girmeyeceğim. Dönüp dolaşıp Fofana’ya geliyoruz taraftarımızın sabrı gerçekten büyük bu maçta gördük hepsini tebrik ediyorum. O bölgede oynayacak elimizdeki oyuncular içinde hazırsa Traore olabilir, Ömer Ali veya Vedat değişmeli olabilir zorlarsan Miloseviç olur ama Fofana olmaz. Fofana, Konyaspor değil hiçbir takımın direkt oyuncusu olamaz, ben bunu defalarca yazdım ama her gelen hoca birkaç hafta illaki bir oynatıyor onu. Fofana’yı yanına oturtacaksın Rıza hocam, skoru ele mi geçirdin ya da rakibin yoruldu mu o zaman alacaksın. Yoksa bu adam olmaz vallahi de billahi de olmaz.

Fofana adam eksiltebilir hızlı çıkışlar yapabilir ama o kadar, % 30 kaliteli son vuruş isabeti var ama ne bitiriciliği ne oyun zekası bulunmuyor. Hoca bu hatasından umarım döner. Sakatlık durumunu bilmemek ile beraber milli aranın ardından Amir yeniden sahne almaya başlayacak gibi. Bir çift laf da taraftara söylemek gerekirse, maraton tribün insanları çileden çıkartmaya devam ediyor. Olmazsa seneye taraftar gruplarını oraya alalım homurdanıp ıslık çalmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Haa bir de bağıran adamları oturtuyor “bağıracağısan ahanda orada gale arkası ora gidivir guzum”  dediklerini duyuyoruz. Ben eski maratonu istiyorum gelen her deplasman takımının ağzı açık kaldığı maratonu, korkarım yakında yönetimden çekirdek talebi yapacaklar.

Sonuç olarak; tatil modunda olduğumuz ligimiz milli araya kadar da böyle devam edecek gibi, mağlup olmadık, öne geçip skoru koruyamadığımızdan taraftarımız biraz şikayetçi olabilir. Geriden gelip skoru aldığımız maçlar olacağı gibi kaybedeceğimiz maçlar da olacak. Yerimiz, güzel oyunumuz oturacaktır. Şu kafadaki ön yargıları silip, yapıcı olduğumuzda her şey daha iyi olacak eminim. Ama Fofana bu duruma dahil değil. Fofana ile yazdıklarım kesinlikle bir maç olarak değerlendirme değil, Bursa maçı dolan bardağın son damlası oldu. Hocam ya sistemini değiştir, Fofana kenarda otursun, ya da değiştirme Fofana’yı kenera al. Elde var Fofana!!! Kaliteli bir 8 alamayacaksak sistem değişikliği de şart görünüyor.

 

Maçın sözü;  Hoşlanmadığına sabretmedikçe, hoşlandığını ele geçiremezmişsin, Fofana’ya yeterince sabrettiğimizi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR