Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ermenek madeninde de mi FETÖ çıkıyor?

Ermenek madeninde de mi FETÖ çıkıyor?

Şehir olarak üzücü, talihsiz olaylara tanıklık ettik. Hele hele yakın zamanda 2014’te ekim ayının 28’inde yine yüreklerimizi parçalayan bir kaza haberi de Ermenek’ten gelmişti.

Kağıt üzerinde her ne kadar Karaman ili Ermenek ilçesi denilse de, protokolde Konya ile Karaman iki ayrı il gibi görünse de Konyalılar ile Karamanlılar yakın akrabadırlar. Aynı şekilde Ermenekliler de, hep bizim eşimiz dostumuz akrabamızdır. Siyaset için kağıt üzerinde ayrılsak da Ermenekli demek, Hadimli, Bozkırlı, Taşkentli ile eşdeğerdir.

İşte o gün oradan gelen maden kazası haberi ateş gibi yüreğimize düşmüştü.  

Bizim için bu kaza haberi Taşkent’teki Kur’an kursundaki patlama kadar acı idi.

Çünkü, biz bir bütünüz harita üzerindeki çizgiler bizi ayıramaz bizi farklı düşündüremez.   

Neyse Ermenek’deki maden kazasının ardından çok hızlı gelişmeler yaşanıyordu. Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ve öylesine çarpıcı bilgiler geliyordu ki iş bir anda bilgi kirliliğine dönüşüyordu.

Gerçek anlamda konuşması gerekenler konuşamıyorlardı.

Çünkü millet olarak felaketin yanında idik ve kaybedilen canlar dökülen gözyaşları sel olup gidiyordu.

……………….

Derken aradan aylar yıllar geçti.

Ve son 15 Temmuz hain kalkışmanın ardından Türkiye’deki tüm kirli oyunlar bir bir ortaya çıkarken,  insanlık adına olmaz denilenler olmaya başladı.

Bunun en canlılarından birini de Ermenek faciasında görmek okumak nasip oluyordu.

Şimdi ulusal ve yerel basında Ermenek maden kazasının ardından imkansız denilenler, olmaz denilenler bir kabus filmi gibi karşımıza çıkıyordu. İş taaa hükümete kadar gidiyordu.

FETÖ yargı organlarındaki hainleri ile maden sahiplerini işletme sahiplerini ve yetkili isimlerini önce bir bir adeta kilitliyor sonra da hükümeti bu alanda başarısız olarak göstermenin gayretini taşıyordu.

Bu konudaki iddia sahipleri aynı durumda 2011 yılında Elbistan’daki iki ayrı maden kazasında tutuklamalar olmuyordu. Çünkü o günlerde örgüt henüz AK Parti Hükümetleri ile savaşa girmemişti.

Dolayısıyla bu iddiaları Bakan Sayın Albayrak’ın açıklamaları da güçlendiriyordu. Bakan Berat Albayrak FETÖ’ nün madencilik alanındaki çalışmalarında çok önemli tespitlere ulaşıldığını söylerken “Bu alan FETÖ’nün önemli yatırım yaptığı alanlardan birisi. Kamuoyunca bilinen bazı firmaları vardı. Bunlardan biri çalıştığı firmalar özelinde başkalarına devrettiği ruhsatları, son dönemde yurt dışında kurulan şirketlere, ‘yabancılar maden ruhsatı alıyor’ kamuflajı ile arkasında yurt dışında paralellerin olduğu şirketlere satışını yakaladık, bunların hepsini durdurduk. Yabancı bir firma Türkiye’ye yatırım yapacak, şu madeni alıyor, Türk bir firma yabancıya satıyor zannediyorsunuz. Araştırmalar, incelemeler yapılınca bir de baktık ki, arkasında paralel var. Örneğin yöneticisi yabancı gibi görünüyor ama yukarıya çıktığınızda paralellerin kurduğu şirketler. Bu tip olaylara karşı çok hassas bir inceleme yürütüyoruz” demişti.

Yine Konya’yı Konya iş dünyasını, her an düğünde dernekte cenazede karşı karşıya geldiğimiz tanıdık isimleri zor bırakan bu olayda ruhsat sahibine ilk kez ceza veriliyordu. Önce tutuklanan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Abdullah Özbey, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıyordu.

Şimdi bu şirketin ve iş dünyasının Konyalı isimlerinin roman olabilecek bir hukuk savaşı başlıyordu. Bizde yaklaşık iki haftadır bu konudaki haberleri, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyada yazılanları çizilenleri, bu işe karar vermiş hukukçulardan yurt dışına kaçanlar ile FETÖ’den tutuklananların listesini çıkarmaya çalışıyoruz.

……….

Sonra şöyle geriye çekilip bir bakıyoruz ki bu milleti bu şehri kalbinden vuran bir doğa olayının ardından bile kanlı örgüt nasıl menfaatlerinim diye hesap içerisinde olduğunu adeta kitap gibi okuyoruz.

Allah bu yolda yananlara ecir sabır güç kuvvet versin.

Cenab-ı Allah’ım bizleri bu yalan dünyada isimleri cisimleri ne olursa olsun hainlerin örgütlerin şebekelerin çetelerin eline ağına düşürmesin.

Zor dostum zor dedikleri bu olsa gerek.

Bir de geçen gün bir tanıdığın pilavında karşılaştığım Abdullah Bey’in yüzüne bakarken kendisinin bana tek kelime etmesine üzüntümden fırsat vermedim. Çünkü nur içerisinde yatsın atalarımız ne demişlerdi “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlardı” değil mi?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabır saadeti ebedi kalır, sabır kimde ise o nasip alır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Atlıhan kavşağı’nda koca koca tırlar kırmızı ışıkta geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR